Merita a doua sansa?

31.5.14

Cred ca fiecareia dintre noi i s-a intamplat: auzi/ vezi un produs foarte laudat, te mananca curiozitatea rau, iti doresti sa-l incerci, intr-un final ajunge sa fie al tau ... si nimic. Nu intelegi de unde atata nebunie in jurul lui pentru ca tie nu ti se pare ca are ceva nemaipomenit. Mie mi s-a intamplat de cateva ori cu produse extra mega super laudate ... si ma intreb si acum de unde atata valva in jurul lor. Da, suntem diferiti, da, avem nevoi diferite, da, ne plac lucruri diferite, dar ... as vrea sa am o continuare la "dar" ala asa ca am decis sa mai acord o sansa (nu e chiar a doua pentru ca unora le-am tot dat sanse, dar trecem peste amanuntul asta) catorva produse.


Este vorba de trei produse care stiu ca sunt destul de iubite si laudate pe bloguri, dar care pe mine personal nu m-au convins de nici un fel si o sa incerc sa va spun si de ce. Nici unul dintre produse nu a fost folosit de cateva ori si abandonat, ci din fiecare am folosit o cutie/ sticla - toate trei din poza de mai sus au fost primite cadou si de ceva vreme tot zic sa le mai dau o sansa.

Exfoliantul de corp cu lamaie si menta de la Sabon l-am avut acum cativa ani si m-a dezamagit profund, desi mi-am dorit mult sa-mi placa - imi place ambalajul, insa nu-mi place cum arata capacul dupa o vreme (se poate vedea si in poza si arata asa doar pentru ca a stat in baie in ultimele 2-3 saptamani, n-am apucat sa-l folosesc inca). Imi amintesc ca mi-a placut mirosul, dar nu mi-a placut deloc cum se simtea pielea dupa folosire. Este mult (dar mult prea) uleios pentru gusturile mele. De-a lungul timpului am folosit si alte exfoliante pe baza de sare de mare si uleiuri si nici unul nu mi-a lasat pielea unsuroasa cum mi s-a intamplat cu exfoliantul asta. O sa ii acord a doua sansa sa vad daca acum mi se pare altfel, insa am dubiile mele. Pretul mi se pare enorm - 93 ron pentru 600 ml (insa Sabon are reduceri - cum a fost ieri - 40% si poate asa sa-l luati daca va place). Poate daca mi-ar fi placut si l-as fi vazut ca un rasfat nu mi s-ar fi parut asa scump ....

Lotiunea micelara de la Bioderma este atat de laudata, iar eu nici acum nu pricep de ce si asta e a treia sticla pe care o am si din care am folosit deja ceva - nu este un produs prost, insa eu nu vad minunea de care vorbeste toata lumea. Nu are nimic special, este scumpa si mie personal nici nu mi se pare ca este nemaipomenita la curatarea machiajului ochilor. Imi place cea de la Garnier mult mai mult, dar ii dau o sansa ... poate ma convinge.

Si al treilea produs poate sa va mire, este vorba de un exfoliant chimic de la Paula's Choice - gelul BHA 2%. Am avut o sticla pe care am folosit-o (si am incercat de-asemenea si lotiunea BHA 1% si AHA 10% si am aceeasi parere) si nu am vazut nici o diferenta, ba chiar lotiunea mi-a uscat destul de rau tenul. Stiu ca pe multe dintre voi v-a ajutat, insa eu nu am vazut nici un efect asupra tenului meu (asa cum am mai spus nici nu am probleme mari cu tenul). Insa sunt decisa sa ii dau o sansa si sa o folosesc constant, poate asa ma lamuresc si eu si vad si vreun rezultat.

Voi caror produse le-ati acorda a doua sansa? Ce produs extrem de laudat v-a dezamagit?

42 de comentarii

  1. Glyco A de la Isis - o crema ptr peeling cu acid glycolic. Am tot citit despre ea si intr-un final mi-am achizitionat-o. Na, pielii mele nu i s-a intamplat nimic magic. Dar nimic, nimic :) E clar ca fiecare tip de piele reactioneaza diferit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e - eu oricum am observat ca eu si exfoliantii chimici nu prea ne intelegem, insa inainte de a renunta complet la idee mai incerc o data.

      Ștergere
    2. N-am renuntat la ideea exfoliantilor in general, ci doar la crema asta. Daca vrei o paralela, e ca si cum as spune ca n-am renuntat la barbati, ci doar la un anumit gen :)

      Ștergere
    3. Ha ha, mi-a placut asta, eu daca nici acum n-am vreun rezultat renunt la idee, am niste ani si imi cunosc destul de bine pielea sa stiu ce ii place si ce nu si pana acum a fost numai nu cand a fost vorba de exfolianti chimici. :)

      Ștergere
    4. mie mi-a facut bine Glyco A de la Isis, am scapat de niste pete maronii provocate de o crema de la Elmiplat, dar am folosit si un ser NeoTone. Acum nah... suntem foarte diferiti, iar personal cred ca foarte mult conteza si cauza problemelor pielii, desi majoritatea se limiteaza doar la a trata efectul.

      Ștergere
    5. Asa e Georgiana, cauza e de baza, nu efectul. :)

      Ștergere
    6. A, Georgiana, pai ma bucur ca tie ti-a facut bine :) Si eu cred mult in legea cauza- efect. Si ma refer la tot ce inseamna aceasta lege :)

      Ștergere
  2. Camelia, nic eu nu ma inteleg cu Bioderma Sensibio :( si d-asta nu o mentionez niciodata pe blog.. Pe mine ma usura colturile ochilor si zona de sub zona cearcanelor ( sper ca intelegi ce zic ). Eu m-am inteles mai bine cu Sebium, dar e cam scumputa si face acelasi lucru ca si Garnier. L'oreal iarasi o micelara ce m-a dezamagit. Bine, mie nu imi priieste mai nimic de la L'oreal...
    Eu am avut o acnee uratica si porii foarte dilatati si am folosit exfoliantul lichid cu 2% BHA. Da, usuca si descuameaza la inceput, dar eu am tenul suepr frumos dunpa aproape 2 ani de la folosire :D.
    M-a dezamagit si fondul de ten waterproof de la Atelier. Pur si simplu m-am umplut de puncte de grasime pe partea dreapta de la el :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nici cea de la Nivea nu-mi place prea mult, am incercat-o in ultimele saptamani. Pe cea de la L'Oreal n-am incercat-o, nu stiu cum e, insa Garnier mi-a placut mult si deja am o alta sticla, de abia astept sa le termin pe astea sa ma intorc la ea.

      Eu am folosit BHA lichid 1 an si degeaba, in afara de ten uscat n-am vazut nimic - insa asa cum am zis eu nu am probleme cu tenul, deci nu prea avea ce sa repare.

      Ștergere
    2. Ai folosit fond de ten si ai avut probleme pe partea dreapta a fetei?In ce parte a fetei tii telefonul mobil?Poate ti se trage de la el, caci daca nu se dezinfecteaza constant ecranul telefonului te poti trezi cu multe probleme.
      Succes cu stima By Sunshine www.bysunshine.com

      Ștergere
    3. Vorbesc la telefon la casti si pe parte stanga cand nu am casti si oricum nu il ating de fata :) Pur si simplu singurul lucru schimbat in rutina de 1 an a fost acel fond de ten, de la care mi-au aparut puncte de grasime.

      Ștergere
  3. De lotiunea de la Bioderma nu iti mai zic ca stii ca o iubesc. :) Exfoliantul de la Sabon imi place asa, dar nu as da 93 de lei pe el, asta clar. Apropo de reducerile de ieri, am trecut prin Afi si era o coada in magazin, cand in general bate vantu pe acolo. :) Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca-ti place :), dar mie mi se pare in continuare un produs foarte scump, daca e sa aleg o lotiune micelara sigur as alege-o pe cea de la Garnier. Imi imaginez ce era la Sabon, dar pe cuvant daca inteleg de ce - in afara de aspect si miros eu nu prea am gasit nimic interesant la ei si am incercat cateva produse - mult alcool si preturi foarte mari. :)

      Ștergere
    2. Vai, la mine la serviciu este o isterie generala cu produsele Sabon. Iti zic eu si de ce. Femeile sunt innebunite dupa mirosul lor si nu se mai gandesc ca asta se datoreaza cantitatii imense de parfum din compozitie. Am vazut produse unde parfumul era al doilea ingredient pe lista, va puteti imagina? In plus, cumva toata lumea are impresia ca "sunt naturale".

      Ștergere
    3. Ai perfecta dreptate, mult alcool de asemenea in anumite produse pentru fata.

      Ștergere
  4. pe wishlist-ul meu se afla lotiunea micelara Bioderma, pt ca si eu am auzit numai laude la adresa ei:) chiar sunt curioasa sa vad ce poate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poate nimic mai mult decat cea de la Garnier, de exemplu, care e mult mai ieftina si-si face treaba foarte bine. Bioderma a ajuns un fel de produs cult din cauza internetului din punctul meu de vedere.

      Ștergere
  5. Nici mie nu mi se pare ca lotiunea micelara Bioderma ar fi mai buna decat Garnier, mi se par la fel de eficiente. Dar poate nu ma pricep eu, as fi curioasa sa-mi explice cineva de ce este mai buna Bioderma...ingrediente, poate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca e mai buna si nici nu cred ca exista vreo explicatie - Bioderma a lansat-o acum ceva timp si si-a facut un renume de-a lungul timpului si atat. Eu pot foarte bine sa traiesc fara vreo lotiune micelara, insa recunosc ca aia de la Garnier chiar imi face placere s-o folosesc, desi nu credeam ca o sa spun asta. :)

      Ștergere
  6. exfoliantul imi place. poate datorita mirosului. face si treaba, zic eu iar uleiul nu ma deranjeaza. poate doar putin cand ramane pe cada.

    micelara imi place foarte mult desi acum cativa ani eram de aceeasi parere cu tine. e buna in kitul de machiaj, topeste orice machiaj (daca nu din prima atunci dupa ce tii putin discul imbibat pe ochi).

    exfoliantii.... I couldn't agree more!! mi-au placut niste creme cu 5 si 10% glicolic de la reviva labs dar tot ce am avut de pa PC a fost, cum ziceam in postarea cu microdermabraziunea... ba erau degeaba, ba imi ardeau fata si ma umpleam de coji...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine uleiul ma deranjeaza cel mai tare, peste pret as fi putut sari, insa eu am simtit nevoia sa ma curat dupa ce l-am folosit. :)

      Eu pot linistita sa traiesc fara ea si asta spune cat de mult m-a impresionat.

      Sunt curioasa daca de data asta o sa mi se para altfel gelul cu BHA si daca o sa se schimbe ceva. :))

      Ștergere
  7. Despre Bioderma am cam aceeași părere ca și tine... nu consider că-și merită banii, mai ales de când am descoperit-o pe cea de la Garnier (chiar ieri i-am dedicat un review și ziceam și acolo că până și ingredientele sunt aceleași ca cele de la Bioderma, doar cantitățile sunt puțin diferite - și-atunci de ce să dau mai mulți bani pe aceeași treabă?).
    Pe restul nu le-am încercat, dar n-aș da atâția bani pe un exfoliant de corp oricât de lăudat ar fi! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cand am luat exfoliantul prima data (acum 3 ani sau mai bine) l-am luat la jumatate de pret si tot mi s-a parut scump - si nu era pretul asa mare ca acum - pentru ceea ce este de fapt. :)

      Ștergere
  8. Micelara de la Bioderma mi-a placut mult. :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cea de la Garnier ai incercat-o? Sunt curioasa daca ti se par diferite. :)

      Ștergere
  9. Mie îmi place exfoliantul de la Sabon, dar este foarte scump pentru ce face. Partea uleioasă nu m-a deranjat, dar știu că sunt multe persoane care nu suportă uleiul pe piele. Pe sora mea, de exemplu, uneori începe s-o mănânce nasul când se dă cu ulei pe piele :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca eu n-am probleme cu uleiul, doar ca in cazul astuia de la Sabon mi se parea pielea de-a dreptul unsuroasa. Acum am un ulei de la Greenland cu mango pe care il folosesc dupa dus si imi place la nebunie. :)

      Ștergere
  10. Nici mie nu mi se pare cine stie ce micelara de la Bioderma, nu mi se pare ca imi demachiaza ochii.. Mai bine o face demachiantul bifazic de la Farmec, cu numai 8 lei :D
    O sa mi-o achizitionez si eu pe cea de la Garnier, in cel mai rau caz poate fi la fel de ineficienta ca sora ei mai scumpa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca aia de la Garnier o sa-ti placa, eu oricum prefer alt tip de demachiant pentru ochi, asa ca nu prea ma intereseaza sa curete machiajul ochilor. :)

      Ștergere
  11. Despre scurb-ul de la sabon pot sa spun ca am aceeais parere.Deoarece eu am o piele usor grasa..Eu nici iarna nu ma usuc asa tare incat sa ma hidratez mereu.
    Mie mi-a dat o prietena intr-o cutiuta mica, ca sa il incerc si eu.Ce mi-a ramas folsoesc doar pe coate si pe genunchi ca e pielea mai uscata si acolo chiar nu ramane uleios.
    Este bun pentru fetele care au probleme cu pielea uscata.


    Bioderma..oofff bine ca nu l-am incercat.Eram gata gata sa dau banii pe el,cand l-am vazut la carrefour.De atunci au trecut 7 sticle prin mana mea :) E extraordinar :) (Iubitul meu odata era in supermarket si l-a vazut la promotie cu 16 lei si mi-a luat 2 sticle...mi-au picat maselele cand l-am vazut cu ele.Zic: "de unde ai stiut tu de asa ceva?" El: "pai stiu ca esti asa obsedata cu el,incat i-am invatat si pretul").Hahahaha :)))

    Despre produsul cu numarul 3 nu imi pot da cu parerea pentru ca nu am incercat nimic de la acest brand :)


    O vara minunata sa ai!
    Georgi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit comentariul tau si eram sigura ca am si raspuns - bine ca am cascat ochii mai bine. Tare iubitul tau, ce sa zic. :) O vara minunata sa ai si tu.

      Ștergere
  12. Cred ca in jurul micelarei Bioderma s-a creat nebunia inainte sa existe atatea pe piata...doar Yvers Rocher si cateva firme de dermatocosmetice mai aveau. Acum ca a aparut Garnier a "cazut", pentru ca pretul celei de-a doua este mult mai bun :D
    Scrubul Sabon l-am incercat doar in magazin, pe maini..Mi-a placut, insa e mult prea scump si nu mi se pare ca merita investitia..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ira, da, este un produs cult (si eu asa cum am mai zis nu prea pricep de ce), nu stiu cat de direct va concura cu Garnier, desi asa ar trebui. Vom vedea. :)

      Ștergere
  13. Mi s-a intamplat si mie cu unele produse - produse profesionale de par sau cremele Farmec- sa nu imi placa iar apoi, cand am inteles cum se folosesc si dupa un timp de folosire, mi-au placut mult.

    Scrubul Sabon - mi-a placut mult, eu am avut cu trandafiri si pentru o piele uscata nu este uleios deloc. Imi place Sabon pentru ca sunt foarte parfumate si persistente dar intr-adevar, sunt cam scumpe. La reducere sunt mai tentante.

    Bioderma Sensibio - cea mai buna lotiune micelara din punctul meu de vedere. Cand AI O PIELE CU PROBLEME (in cazul meu sensibila la creme si demachiante care nu (prea) sunt de calitate- da, Garnier, Nivea si altele asemenea), cu dermatita seboreica si altele, pentru o persoana care isi machiaza intens ochii, aceasta lotiune mi-a mers de minune : nu ma ustura nici ochii, nici pielea fetei pe care o calmeaza dupa fiecare demachiere.


    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, aici nu e cazul de un mod gresit de utilizare, sunt produse care ni se potrivesc si unele care nu ni se potrivesc. La mine se pare ca e cazul de "astea nu-s pentru mine".

      Eu chiar nu am pielea uscata si exfoliantul de la Sabon mi s-a parut chiar unsuros si nici un ten cu probleme, dar micelara de la Garnier chiar nu mi s-a parut cine stie la demachierea machiajului ochilor.

      Ștergere
  14. Tocmai asta am vrut sa punctez - suntem diferite si avem probleme diferite.
    Mie imi place Bioderma pentru ca am probleme si ten dificil; tu nu ai probleme la ten (esti o fericita) si poate de aceea nu ti se pare minunta cum mi se pare mie si altor fete. Ma machiez intens la ochi si folosesc mult rimel iar unele(majoritatea) mascara sunt dificil de inlaturat; ma ustura ochii de la demachiant pentru ca trebuie sa insist dar de la Bioderma nu ma ustura... iar pentru mine asta e perfectiunea.
    Eu am piele uscata si d-aia imi place exfoliantul unsor pentru alte persoane; tu nu ai piele uscata si ti se pare uleios - e normal asta.

    Totusi, ca sa o spun direct - e minunat sa ai piele fara probleme si par asemenea; nu te mai doare capul incercand produse peste produse si cautand produsul care sa ti se potriveasca si de cele mai multe ori ti se potrivesc cele scumpe; ar fi minunat ca in loc de de 50 cat costa Bioderma sa dai vreo 20 de lei... ati inteles ideea.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, micelara de la Bioderma nu are nimic in plus sau vreun ingredient minune fata de aia de la Garnier (ca tot am zis de ea), d-asta ti-am zis ca mie mi se pare ca s-a creat o idee de a nu stiu cata minune a lumii in jurul ei. Si eu folosesc o gramada de mascara si am ochii sensibili si nu mi se pare ca Bioderma face o treaba nemaipomenita si aici nu mai e vorba de probleme sau nu. Pe mine ma deranjeaza la ochi, asa cum face si cea de la Nivea (trebuie sa scriu de ea zilele urmatoare ca tot am incercat-o), de aceea nici nu ma bazez pe vreun produs de genul asta cand vine vorba de demachierea ochilor - am auzit/ citit de zeci de ori ca dizolva machiajul ochilor, eu n-am vazut asa ceva la ea. Sa nu crezi ca daca nu am probleme cu tenul este pentru ca am noroc, ci pentru ca am avut mereu grija de produsele pe care le-am folosit, de aia nici nu pot sa zic cuiva "da 50 ron pe o lotiune micelara ca o sa faca minuni pentru tenul tau" pentru ca ar fi o mare minciuna. Iar eu nu cred ca pretul defineste un produs, nici pe departe si raman la parerea mea - e extrem de scumpa pentru ceea ce face, dar atata timp cat tu simti ca este ceea ce tenului tau ii prieste mi se pare normal sa o folosesti si sa o cumperi indiferent de cat costa.

      Cu exfoliantul de la Sabon nu pot sa fiu de acord cu tine pentru ca am incercat si alte exfoliante pe baza de ulei si nici unul nu mi-a lasat acea senzatie de piele unsuroasa, nici pe departe hidratata, dar aici din nou tine de gusturi, d-aia e bine ca putem discuta si sa schimbam pareri. :)

      Ștergere
  15. Ma batea gandul sa incerc cateva produse Paula's Choice si acum am dubii :), desi folosesc numai AHA/BHA pentru exfoliere, nu folosesc niciodata un scrub sau perii de genul Clarisonic. Am tenul mixt si acneic si sunt printre cei care sustin sus si tare ca acidul glicolic si cel lactic fac minuni. Dar nici n-as vrea sa dau banii pe produse care nu fac nicio treaba.

    Eu iubesc Bioderma de ani de zile, o cumpar mereu. Intr-adevar pentru machiajul ochilor tin dischetele la ochi aproape un minut ca sa poata face treaba, dar merita. nu am nevoie nici macar sa revin cu alta discheta, atat de bine curata tot si nu-mi irita ochii. DAR sunt de acord cu tine, cea de la Garnier e la fel de buna plus la un pret mai mic. E drept ca nu e atat de "curata" dpdv al ingredientelor, dar sincer nu-mi bat capul... Si daca ma gandesc bine, Garnier face produse INCREDIBILE, e un brand absolut ok. Am folosit si demachiantul lor pentru piele uscata cu moringa (desi eu am tenul mixt dar imi plac demachiantele mai cremoase), nu stiu daca se gaseste si in Romania, dar e genial. Si am primit nu de mult o crema de zi, una dintre alea care vin in tuburi colorate, verde, roz, galben etc. Eu o am pe cea portocalie care e ca un gel pentru piele terna si e absolut fantastica. Foloseam ca fraiera una de la Shiseido pe care am dat peste 70 euro si care nu face absolut nimic. Asta de la Garnier costa vreo 5 euro si e perfecta, in cateva secunde intra perfect in piele si o face sa radieze. Jos palaria Garnier.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu te opreasca parerea mea sa incerci produsele Paula's Choice, poate chiar ti se potrivesc, mai ales daca ai avut rezultate bune cu exfoliantii chimici. Parerea mea e subiectiva pentru ca am spus doar ce-am observat eu, insa stiu persoane mai mult decat multumite de PC. Depinde de fiecare.

      Si mie imi place mult de tot cea de la Garnier, desi n-as fi crezut in viata mea ca o sa spun asta despre o lotiune micelara. De restul produselor nu stiu ce sa spun ca nu le-am incercat. :)

      Ștergere
  16. Doar Bioderma am incercat si folosesc din cele prezentate de tine si mi se pare destul de ok,de multe ori ma trezesc cu cate o iritatie "fugitiva" (daca pot s-o numesc asa) din senin si lotiunea ma ajuta sa o calmez,sa nu ma mai manance si sa treaca in cel mai scurt timp,nu am nicio senzatie neplacuta la nivelul ochilor si imi place ca dupa demachiere imi ramane tenul usor hidratat,ca o apa hidratanta :)))) Din cate am inteles lotiunea micelara de la Garnier are aceleasi ingrediente cu cea de la L`Oreal (doar am auzit,nu am verificat),din astea doua am folosit-o doar pe cea de la L`Oreal si nu mi-a placut doar din cauza faptului ca imi lasa tenul foarte lipicios. Chiar m-ai facut curioasa cu cea de la Garnier si as vrea sa o incerc,poate nu are acelasi efect ca si L`Oreal-ul si poate mai salvez niste bani! :D
    Despre produsele Sabon nu pot sa-mi dau cu parerea pentru ca nu le-am incercat decat olfactiv si tocmai de aceea nu am avut curaj sa le incerc pe pielea si pe buzunarul meu.
    Concluzia este clara din multitudinea de pareri ca depinde de la om la om (de la piele la piele :D) daca e bun sau nu un anumit produs. O zi frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cea de la L'Oreal n-am folosit-o deci nu am ce sa zic despre ea, insa despre cea de la Garnier pot sa-ti spun sigur ca nu e lipicioasa (cum e cea de la Nivea, de exemplu).

      Ștergere
  17. M-ai convins,dupa ce se termina Bioderma,trebuie sa o incerc! :D Tnx! :)

    RăspundețiȘtergere