Rautate? Cum ii faceti fata?

13.9.13

Nu aveam intentia sa scriu ceva astazi, dar cu fiecare zi ce trece sunt mai socata de ce vad in jurul meu (si nu ma refer la vreo problema anume), ci la oameni ... am vazut (si vad) atata rautate ca raman fara cuvinte. Oameni care nu cauta decat scandal, care vor sa faca rau si atat ... nu gandesc, actioneaza doar sa distruga. 

Ca si cum tot ce e mai rau iese la suprafata. Da, stiu ca era de asteptat, da, stiu ca nu e decat inceputul. Da, stiu multe ... si cu toate astea nu pot sa ma fac ca nu vad.

Incerc sa nu las lucrurile sa ma afecteze, incerc sa ma hranesc cu lucruri frumoase, dar sunt anumite reactii si vorbe peste care nu pot sa trec atat de usor ... pur si simplu sunt dezgustata de ce vad si aud, ma intreb spre ce ne indreptam si cat de jos am decazut ca specie.

Asa ca azi va intreb pe voi: cum faceti fata rautatii din jur? Pe mine nu ma mai ajuta nimic din tot ce stiu ...


16 comentarii

  1. Odata am scris si eu despre rautate:(
    http://ciocolatacuzahar.blogspot.ro/2013/03/rautate.html
    Din pacate, asta ne inconjoara....

    RăspundețiȘtergere
  2. Claudia, am citit - e peste tot si uneori n-ai cum sa eviti oameni si situatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da......
    Partea buna e ca totul trece:) Si devenim mai imuni .

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu prea reusesc. Eu sunt genul care ma consum din orice. Ar trebui sa fiu indiferenta. In schimb ma doare si stiu ca nu e bine. Eu raman cu durerea, ei raman cu bucuria de a ma fi atins. Am ajuns la concluzia ca rautatea sta in firea omului. Tine de noi sa o controlam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudia, nu stiu la asta cu imunitatea ... cred ca atunci cand n-o sa mai simt o sa stiu ca mi-am pierdut o parte din suflet.

    UnghiuteleMele, toti avem parti mai putin placute, unii le gestionam mai bine, altii nu ... despre asta e vorba in final.

    RăspundețiȘtergere
  6. incearca sa iti dai seama ce anume se ascunde in spatele rautatii fiecarei persoane care te raneste (direct sau indirect) si astfel n-o sa te mai afecteze chiar atat de rau. totul pe lumea asta are o cauza si un efect... si apoi, daca poti sa ajuti persoana aia sa inteleaga ca nu e bine ce face si sa incerci sa o determini sa nu mai faca rautati ci fapte bune, ti-ai castigat un loc in rai. daca lasam raul sa treaca pe langa noi fara sa INCERCAM sa il corectam, suntem la fel de vinovati ca cei la ale caror rautati suntem martori... binenteles ca exista si situatii in care nu putem face nimic singuri - de exemplu, sa oprim razboaiele sau eutanasierea cainilor din Bucuresti :( - dar cand se intampla lucruri rele/gresite pe strada sau in apropierea noastra, ar trebui sa avem curajul de a spune (cu blandete dar hotarat): opreste-te! nu e bine ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tac si ma consum,sunt o fire care pune totul la suflet....nu pot sa-ti dau sfaturi cum sa invingi rautatea pentru ca nu-mi pot da nici mie :(
    pupici :-*

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce atata rautate? Daca te uiti in jur situatia celor mai multi oameni nu e roz - asa ca invidia, mai ales cea deplasata e in abundenta.

    multe zile proaste laolate te fac un om inrait si nu mai judeci mult lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  9. ma uit in ochisorii de o bunatate infinita ai catelusei mele...ma mai uit pe pagina ''Am adoptat un maidanez'' si citesc povesti cu happy end...ma inconjor de prieteni adevarati care imi sunt in asentiment...si ma rog..

    E greu, nici nu stii cat de bine te inteleg :)

    Gianina-Aniela

    RăspundețiȘtergere
  10. si mai cred ca rautatea o putem invinge cu bunatate:). Numai bine, Camelia.

    Cu drag,

    Gianina-Aniela

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate suna egoist,dar eu am invatat sa nu imi pese decat de mine.Daca tu te vezi pe tine ca pe ceva indestructibil si puternic,atunci vei putea trece pe langa toate fara sa fii afectata.Cel mai bine e asa.Stii cum se zice,rautate se face din invidie,daca cineva iti face ceva inseamna ca se crede amenintata de tine si ca te vede ca pe o concurenta.Asa gandesc eu.Te pup:*
    http://lifeontheheels.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim, nu ma refeream la o persoana anume, ci la tendinta pe care o vad sa faci rau fara sa gandesti - eu am incercam mult timp sa arat oamenilor cand gresesc si n-am rezolvat nimic, fiecare face tot ce vrea, in momentul asta spun o data si atat - cine vrea sa priceapa bine, cine nu sa faca tot cum vrea. Consider ca am lucruri mai bune de facut pentru cine chiar merita decat sa ma lupt cu morile de vant.

    Lucica, da, asa e ... mie uneori imi mai iese, dar tot mai rar in ultima vreme ...

    Anonim, viata nimanui nu e roz, daca nu vorbesti despre o problema sau despre lipsuri nu inseamna ca nu exista ... ar trebui sa folosim creierul pe care ni l-a dat Dumnezeu si sa trecem lucrurile prin filtrul gandirii si poate asa ne-ar mai bine tuturor.

    Gianina-Aniela, le fac si eu de cele mai multe ori, insa cateodata simt ca nu e suficient ... cateodata parca nu mai vad raza aia de speranta si ma gandesc ca vom fi toti atrasi in mizeria asta.

    Ana Maria, cateodata e bine sa gandesti si ca tine, dar suntem oameni si traim intre oameni, nu putem sa ne punem mana la ochi si sa nu vedem. E imposibil sa nu te atinga ceva la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Incerc sa ma uit la lucrurile frumoase si sa vad partile bune, un mare ajutor primesc de la fiul meu, ratiunea mea de a fi...Insa, tot mai des ma incrunt si ma gandesc la ce sa intampla cu noi oamenii, cred ca asta este doar inceputul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Desi nu-mi plac generalizarile, am observat ca romanii sunt campioni la rautate si mitocanie, mai ales. Dintre popoarele europene, caci altele nu am cunoscut deocamdata. Sincera sa fiu, "meltenismul" concetatenilor nostri este probabil motivul principal pentru care as pleca maine din tara asta daca as putea. Eu nu ma identific cu oamenii care ma inconjoara, cu meschinaria lor, cu lipsa de maniere si de simt civic. Ma socheaza de fiecare data cand vad in blogosfera oameni ca voi, oameni care par normali si cu bun simt si ma intreb: unde sunteti oare? Uneori mi se pare ca ne ascundem cu totii in spatele unor cuvinte frumoase si de fapt suntem o apa si-un pamant.

    Ma scuzati pentru pesimism, astazi am fost iar martora unui episod de salbaticie urbana.

    RăspundețiȘtergere
  15. Adina, sa stii ca asa e ... si eu incerc sa-mi hranesc sufletul, dar sunt zile cand mizeria din jurul meu e mai puternica decat vointa mea ....


    Orjen, mult pesimism in cuvintele tale, insa nu pot sa zic ca nu te inteleg - eu in ultima vreme am simtit nevoia sa ma indepartez de oameni, sa pun un zid imaginar intre mine si restul. Sunt momente cand ma tem ca de la atata nesimtire si brutalitate o sa ajung sa ma inraiesc si eu ...

    RăspundețiȘtergere
  16. După ce m-am confruntat cu răutatea ființei din partea căreia mă așteptam cel mai puțin,mi-am zis:,,Eu sunt singura ființă care există. Ceilalți sunt doar reprezentări facile. Nu merită să trec de da sau nu în relația cu ei,și în afara formulelor de salut și de politețe,nu merită să mai lungesc conversația cu domniile lor.

    Mă voi duce cândva ,,Acasă” și voi uita de toate și de toți.

    RăspundețiȘtergere