Vorbe despre ... cearcane si altele

16.7.13

Am o stare ciudata, ma simt dezamagita de anumite lucruri si oameni din jurul meu (sunt putine lucrurile si persoanele care ma pot afecta direct, de data asta insa s-a intamplat si s-a intamplat la dublu daca pot spune asa, nu-mi fac griji pentru ca va trece in curand, nu fara urmari, insa va trece, dar pentru moment ma simt goala si incapabila sa simt anumite lucruri), insa incerc sa ma concentrez pe ce mi se intampla frumos si sa las neplacerile la locul lor, fara sa-mi fac prea multe griji.

Va spuneam acum cateva saptamani ca am inceput iar sa ma duc la sedinte de reflexoterapie (am schimbat persoana pentru ca s-a mutat cel la care am facut anul trecut si nu pot ajunge acolo), am luat un voucher pentru doua sedinte la o clinica la Piata Muncii (am mai incercat cateva variante si nu mi-a placut ce-am gasit) asa ca am zis ca mai bine testez si ma decid unde ma simt bine inainte de a arunca niste bani aiurea.


Primele doua sedinte m-au cam bulversat intrucat am probleme cu circulatia limfatica si nu m-am simtit deloc bine. Am avut seri in care simteam ca-mi explodeaza picioarele, insa am observat si alte lucruri care m-au facut sa cred ca functioneaza si apar rezultate. Sedintele nu seamana deloc cu ce-am facut pana acum si am fost destul de sceptica la inceput insa ... incep sa vad schimbari si unele chiar mari.

Avand probleme cu circulatia limfatica exista o mare problema cu eliminarea toxinelor si la asta s-a lucrat in mare parte. Incepand cu a treia sedinta am inceput sa ma simt bine (desi va spun ca dupa primele doua sedinte am fost mai mult decat decisa sa nu continui), nu mi se mai umfla picioarele decat rar, nu le mai simt grele, ma duc mult mai des la baie si cea mai mare surpriza dintre toate: nu mai am cearcane negre.

Daca ma cititi de ceva vreme stiti ca in ultimii ani m-am confruntat cu niste cearcane negre a caror cauza nu am reusit s-o aflu - am fost la medic dar n-am obtinut nici o informatie. Eu am dat "vina" pe ficat ca e obosit pentru ca n-am gasit nici o alta cauza - n-am avut niciodata cearcane (nici cand pierdeam noptile aiurea) pana acum cativa ani, asa ca m-a chinuit gandul ca nu stiu care e cauza (mai ales ca la mine in familie nu se confrunta nimeni cu problema asta). 

Am inceput sa vad imbunatatiri dupa ce am fost la SlimArt si am incercat WishPro (v-am povestit pe blog despre asta) si mi-a revenit speranta, insa de cand am inceput reflexoterapia am vazut niste schimbari uriase - in ultimele trei saptamani cearcanele mele s-au transformat si toata fata mea arata altfel pentru ca par mult mai odihnita si este ceva la care nu ma asteptam. 

Sambata m-am intalnit cu cineva cu care nu ma vazusem de vreo doua luni si mi-a zis de cum m-a vazut ca arat foarte bine si ca fata mea radiaza (si folosisem un fond de ten cu acoperire mica si un iluminator sub ochi, deci nici macar nu pot sa zic ca m-a ajutat vreun concealer minune) si m-a intrebat ce-am facut de arat asa. Si totul pleaca de la cearcane ... nemaifiind zona neagra sub ochi s-a schimbat tot si oamenii incep sa vada altceva.

Nu sunt medic, nu ma pasioneaza domeniul, asa ca nu stiu sa explic ce si cum, banuiesc ca e ceva legat de circulatie si eliminarea toxinelor, insa schimbarea ma face fericita si sunt zile cand ma uit in oglinda si parca nu-mi vine sa cred ca in sfarsit cearcanele nu ma mai chinuie.


9 comentarii

  1. Adevarul e ca sa ai cearcane... Nu e tocmai un lucru care ar putea sa iti insenineze ziua. Am si eu zile in care am niste cearcane de zici ca cel putin o saptamana am fost privata de somn, si, mai rau e cand ma si intreaba lumea ce-i baiu de arat asa. De parca as avea un raspuns la toate... Adevarul e ca noi, ca si femei, cand avem o fata frumoasa, fara imperfectiuni si fara cearcane si fara pete si orice altceva ce ne mai face sa parem ca din morti venite.. E drept, si clar ca suntem mai frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa aud ca ai rezultate bune, imi dau seama cat iti schimba starea de spirit pentru ca noi toate stim ca pasim mai increzatoare atunci cand suntem multumite de aspectul exterior. Si mi se pare si mai tare faptul ca te-ai dus sa tratezi o problema si ti-ai vindecat doua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Camelia! vrei sa intrebi, te rog, pe cel/cea care iti face reflexoterapie, daca ar putea avea efect si pt cearcane ereditare? eu le am dintotdeauna, il mostenesc pe bunicul meu din partea mamei; si ea are, si sora mea, deci banuiesc ca sunt "din familie" :)
    Le urasc si din cate am citit nu prea exista tratament pt acest tip de cearcane, dar cine stie, speranta moare ultima!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ai starnit si mie interesul, mai ales ca de mult timp ma gandesc sa ma duc la reflexoterapie. Pana acum, n-am putut sa justific banii dati, insa daca spui ca iti rezolva probleme cu circulatia, I'm all in! Unde anume ai fost la Piata Muncii? E chiar langa mine, foarte convenabil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dalia, pe mine m-au deranjat pentru ca nu le-am avut mereu; daca ar fi existat dintotdeauna cred ca in atatia ani ma obisnuiam cu asta :)

    Gabriela, da, nici macar nu m-am asteptat la asta, asa ca a fost chiar wow. :)

    iHerb Comenzi, nu are cum sa te ajute asa ceva daca este mostenire genetica - la mine a fost o problema in organism si asa mi-au aparut cearcanele, in momentul in care am rezolvat problema cearcanele au inceput sa dispara, insa nu are cum sa ajute asa ceva intr-un caz ca al tau.

    bleuciel, la clinica AKH (intrarea se face din farmacia Centrofarm) - acum au o oferta cu 75 ron/ 3 sedinte de masaj

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca aceste sedinte au dat rezultate!
    Cred ca stresul si oboseala sunt de vina.....ma refer strict la mine :)
    Multumim de articol! :-*

    RăspundețiȘtergere
  7. am citit ulterior acest post...te intrebasem deja cum ai scapat de cearcane. in cazul meu sunt ereditare si speram ca ai grasit vreo crema minune! :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Camelia,

    Citesc din cand in cand ceea ce scrii si vreau sa-ti spun ca, in opinia mea, esti o adevarata luptatoare, o femeie independenta si puternica, de la care multi oameni ar trebui sa ia exemplu. Si nu o spun in mod gratuit. In fond, nu am nimic de castigat. De foarte multe ori ma regasesc in ceea ce postezi. De exemplu, si eu am pielea foarte alba si parul f negru si ma tot gandesc cum sa gasesc o metoda de epilare care sa dea rezultate cu adevarat. De asemenea am si cercane, de cand ma stiu, insa nu stiu care este cauza, pentru ca analizele mereu au iesit bune si nici nu este ceva ereditar. Si am observat si eu, ca atunci cand se mai estompeaza, parca radiez. In cazul meu, ma gandeam ca poate o fi de la deviatia de sept si ma gandesc sa fac o corectie la nas, dar imi este frica sa ma operez. Poate voi gasi curajul sa o fac. Apreciez si faptul ca iubesti animalele. Cred ca esti o persoana deosebita. Pup si sa nu te schimbi niciodata. As vrea sa am si eu puterea ta si sa trec usor peste dezamagirile intampinate. Insa oameni ca tine ma fac sa nu imi pierd speranta. Iti doresc mult succes in tot ceea ce iti propui a realiza!

    RăspundețiȘtergere
  9. Lucica, sigur au si ele partea lor de vina.

    Bianca, nu cred ca exista crema aia minune - trebuie gasita cauza ca sa poti face ceva, insa in cazul celor ereditare nu stiu ce e de facut.

    Adriana, multumesc pentru cuvintele frumoase, mi-au adus un zambet larg pe chip :)

    RăspundețiȘtergere