Pensatul cu ata

27.6.13

Va spuneam saptamana trecuta ca mi-am facut o noua programare la Zante Salon pentru un alt serviciu si ca sunt entuziasmata sa-l incerc. Asa cum v-ati dat seama din titlu este vorba de pensatul cu ata, despre care auzisem dar nu stiam mare lucru. Cu ocazia asta am aflat ca este original din India si ca se practica la scara larga in Orientul Mijlociu.

Cand am ajuns la salon sprancenele mele erau destul de zapacite (in sensul ca nu ma pensasem de cateva zile - ceea ce este o necesitate la mine, mai mult de 3 zile nu pot sa stau pentru ca-mi creste parul extrem de repede - si parul era crescut in toate directiile), insa aveau o forma definita (din nou mama natura si mostenirea genetica ma ajuta - multumesc, tataie, pentru sprancene) care trebuia doar ajutata putin si cosmeticiana chiar le-a laudat. 

Am intrebat-o pe Nicoleta putin despre tehnica, daca se foloseste o ata anume (si am aflat ca nu), daca sunt contraindicatii, care ar fi avantajele si s-a apucat de treaba. A durat mult mai putin decat un pensat clasic, nu pot sa zic ca m-a durut (desi la mine zona sprancenelor este sensibila si pensatul e mai dureros decat epilatul cu ceara inghinal - ca sa va faceti o idee de intensitatea durerii), insa a fost o senzatie ciudata probabil cauzata de zgomotul facut de ata - aveam senzatia de retezare, de ceva periculos. Intrucat avem niste fire minuscule sub spranceana a fost nevoie si de penseta, insa in mare parte s-a folosit doar ata si rezultatul a fost exact ce speram sa fie. 

Pentru ca sunt curioasa am rugat-o sa-mi arate pe mana (unde aveam niste fire de par crescute) care e procedura si ce se intampla practic. Ata prinde firele de par, le ruleaza cumva si smulge. Mi-a spus ca are cliente care i-au spus ca parul le creste mai greu de cand cu pensatul cu ata, asa ca am rugat-o sa-mi ia si mustata tot asa sa vad concret daca creste mai greu. 

Au trecut 7 zile si spre marea mea surprindere parul nu si-a facut simtita prezenta inca, zona nu s-a iritat deloc desi eu eram convinsa ca asa se va intampla (chiar daca mi s-a spus ca asta e unul dintre avantajele acestei metode), asa ca sunt mai mult decat incantata ca am incercat pensatul cu ata.

Pret: 9 ron (eu ultima data am platit la pensat 18 ron la un salon de langa birou si nici nu mi-a placut rezultatul final - cand am ajuns acasa a trebuit sa ma chinui si eu putin) - nu stiu daca gasesti undeva mai ieftin de atat, asa ca de acum incolo o sa ma duc la Nicoleta pentru pensat.

Daca sunteti din Bucuresti si vreti sa incercati pensatul cu ata, am pentru voi cadou o sedinta la Zante Salon (Liviu Rebreanu - zona Titan, langa parcul Alexandru Ioan Cuza) - tot ce aveti de facut este sa lasati un comentariu la aceasta postare si sa-mi spuneti de ce vreti sa incercati si care a fost experienta voastra cu pensatul pana acum. In cateva zile o sa anunt cine castigatoarea si astept un mail cu impresiile dupa pensat.

P.S.: sper sa gasesc pozele facute dupa ce-am venit de la pensat si sa editez postarea asta (le-am salvat atat de bine ca nu le mai gasesc)

18 comentarii

  1. Wow, e prima data cand aud de asa ceva. Sincer, credeam ca numai eu am problema cu durerea intensa de la pensat. Eu pot sa-mi smulg 1-2 fire pe sedinta, nici nu ma duc la salon, ca oricum n-as rezista. Uneori imi da si sangele.
    Sincer nu inteleg de ce, sunt blonda, am fire destul de rare si unele sunt subtirele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu stii cat de bine pica articolul tau. am auzit de pensatul cu ata acum cativa ani, m-a fascinat tehnica si mereu mi-am dorit sa incerc un astfel de pensat. Insa cand eram in tara nu se practica inca in Bucuresti (din cate stiam eu), iar aici in Hamburg am aflat ca exista un salon care penseaza astfel, insa nici pana azi nu am reusit sa ajung acolo. Din fericire, in curand o sa ma intorc in tara si o sa ma duc sa ma pensez cu atat, mai ales ca pretul este cat se poate de modic - 9 lei e cam o nimica toata. Si ce e si mai tare: eu stau in Titan, asa ca 100% o sa ma duc la salon.
    Multumesc din suflet pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu de obicei ma pensez acasa, singura. Gasisem un salon unde mergeam la pensat, dar s-a inchis din pacate, si n-am o experienta prea buna cu cosmeticienele, asa ca ma pensez singura si cat de cat imi iese. Mi-ar placea sa incerc pensatul cu ata, pentru ca sunt mi se pare o tehnica interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt mai capricioasa din fire si uneori sunt multumita de rezultat,alteori nu.Acum trebuie sa le las sa creasca iarasi,ca sa le pot reda o forma frumoasa.Merg la salon cam o data la 2-3 luni si in intervalul acesta am grija de ele singura.

    RăspundețiȘtergere
  5. De aceasta metoda nu am mai auzit,dar pana cand va fi disponibila si la noi cred ca va mai trece ceva timp :(.Si eu trebuie sa ma pensez des,doar ca nu o pot face singura,asa ca din 10-n-10 zile am programare :).Sunt foarte curioasa sa incerc pensatul cu ata,mai ales daca sprancenele nu-si mai fac chiar asa de cap :).Fetelor care locuiti in capitala,sunteti foarte norocoase :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pensatul cu ata e FE-NO-ME-NAL. Daca aveti ocazia sa gasiti o turcoaica care face asta... o sa deveniti addicted, desi sunt sigura ca cineva invata tehnica( e mult mai simpla decat pare) poate sa isi faca treaba bine. Doare intr-adevar mai putin decat un pensat normal, sau nici nu stiu cat e durere si cat e senzatie stranie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta aceasta procedura...am citit in urma cu ceva timp despre ea, dar nu intelesesem exact cum functioneaza..insa acum m-am lamurit :)
    Ma bate gandul sa o incerc. De obicei ma pensez singura, doar de vreo 2 ori am fost la salon, dar nu am fost multumita de rezultate. Chiar sunt curioasa daca aceasta " retezare" a firelor de par duce la incetinirea cresterii lor. Ca daca e asa, vreau si pe picioare si peste tot..Hahahaa :))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca aceasta metoda nu e atat de dureroasa merita incercata. Pentru ca ultima experienta la salon a fost atat de dureroasa ma chinui acasa cu pensatul. Voi combina utilul cu placutul - o vizita de relaxare prin parcul IOR si un pensat la salon.

    RăspundețiȘtergere
  9. super.. nu stiam de aceasta tehnica dar pare foarte interesanta si benefica.. si la mine e o zona foarte sensibila si cred ca m-ar ajuta mult pensatul cu ata.. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. am vazut la tv de mult aceasta metoda de pensare am incercat dar greu am reusit sa smulg un fir ,la mine ramane sigur sf penseta care curata repede si usor puful ..))

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca ti-a placut asa mult, clar ma duc si eu, mai ales ca e un serviciu foarte accesibil :D Si pentru mustata ma intereseaza, mereu ma irit in acea zona, indiferent ca folosesc ceara sau penseta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai primit o nominalizare pentru a face acest TAG! ♥
    http://gabriela-popescu.blogspot.ro/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Camelia draga mea chiar sunt curioasa, nu ne uita cu fotografiile te rog :) Sau poate o sa ne ajute domnisoara care a castigat? Chiar vreau sa vad minunea asta pentru ca mi se pare incredibil de greu sa pensezi (ceea ce necesita precizie sa stii exact ce smulgi) cu un fir de ata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vreau si eu un nr.de tel.de la persoana care epileaza cu ata.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vreau si eu un nr.de tel.de la salonul unde ati ales pensatul cu ata.Revin cu un comentariu dupa ce incerc.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim, pe pagina lor de Facebook (linkul este la inceputul postarii) gasesti datele de contact.

    RăspundețiȘtergere
  17. Fata care pensa cu ata la zante lucreaza acum la Sunsation Beauty Salon din Calea Crangasi nr.6

    RăspundețiȘtergere
  18. Nicoleta nu mai lucreaza la Sunsation..Cine are nr ei de telefon ei, poate sa-l posteze? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere