Prima impresie: Sigma Synthehic Precision Kit (P80, P82, P84 si P86)

15.11.11

Cand am auzit prima data pe youtube de noile pensule Sigmax create pentru a copia miscarea facuta de degete cand aplici produsul, o voce mi-a rasunat in cap si am ramas fixata pe "vreau si eu". Si am stat ceva in dubiu daca sa le iau sau nu si pana la urma curiozitatea a invins.


Setul de 4 pensule este la 49 de dolari (il gasiti aici) sau le puteti cumpara separat la 14 dolari bucata. Ma tentau 3 dintre pensule, dar cum mereu exista si surprize am luat tot setul sa le incerc si sa vad eu ce face fiecare si astfel sa-mi dau seama daca merita sau nu. Setul a venit frumos ambalat in cutie de carton si sac de organza rosu (fiecare pensula in tipla si cu folie de protectie pentru peri) impreuna cu pliantul de prezentare.


Cele 4 pensule din set sunt variantele mai mici ale pensulelor cu peri Sigmax care exista deja (F86 cred ca a fost lansata odata cu aparitia acestor pensule si pe aceasta n-o am) si trebuie sa spun ca mie nu mi se par asa mici. Ma asteptam sa fie mult mai mici, mi le imaginam ca niste pensule de precizie, insa sunt mai mari decat o pensula normala pentru ochi si sa fiu sincera unele mi se par greu de folosit.


Sigma a schimbat manerul pensulelor, nu mai este negru mat, ci manerele sunt lucioase, iar scrisul este holografic si mie mi-a creat o gramada de probleme cand am incercat sa le fotografiez. Asa ca daca pozele nu sunt cele mai bune, imi cer scuze, dar n-am mai avut rabdare sa fac zeci de poze sa-mi iasa una ca lumea.

Ce contine setul? 


P80 (precision flat) - ideala pentru aplicat concealer/ corector pe anumite zone sau chiar pentru a "fixa" pudra pe o anumita zona; este pensula pe care am folosit-o cel mai des si la fel ca sora mai mare (F80) mi se pare o pensula foarte buna si care ajuta mult in crearea unui machiaj perfect (metoda stipple nu da gres niciodata cand e vorba de aplicat concealer mai ales ca este exact ceea ce ai face daca ai folosi propriile degete)


P82 (precision round) - varianta rotunda a celei de mai sus, o pensula buna care-si face treaba foarte bine, recomandata pentru aplicarea primerului/ bazei pentru ochi (insa daca aveti ochi mici si vreti o aplicare precisa, s-ar putea ca dimensiunea sa va dea de furca) si chiar aplicarea iluminatorului pe nas sau pometi; imi place si in mod sigur o sa ii gasesc si alte intrebuintari (pana acum am folosit cu corector mineral si-si face treaba excelent)


P84 (precision angled) - cea mai mare pensula din set si cea de care as putea sa ma lipsesc fara sa-mi para rau; ca si sora mai mare (F84) nu m-a impresionat, as folosi-o doar pentru conturarea nasului, pentru iluminat arcada mi se pare prea mare si pentru iluminat pometii prea mica


P86 (precision tapered) - pensula pe care mi-am dorit-o cel mai mult si care speram sa fie un inlocuitor perfect pentru mult iubita 224 de la MAC (care de la atata folosire a inceput sa piarda cate un par cand si cand), dar care nu e nici pe departe ceea ce mi-am imaginat eu. E prea mare si prea stufoasa ca sa aplice corectorul cum trebuie sub ochi, de fiecare data e nevoie sa revin cu degetele pentru a finisa. Nu o declar inca o dezamagire pentru ca mai vreau sa incerc sa lucrez cu ea, poate ne-om intelege.

Pensulele sunt de o calitate foarte buna, nu miros si nu pierd peri (pe mine personal ma deranjeaza manerul lung, as fi preferat sa fie ca la cele dinainte, dar asta nu afecteaza calitatea pensulei), dar nu cred ca sunt pentru toata lumea (avem fete diferite si implicit ochi, nas, gura cu forme diferite si prin urmare avem nevoi diferite). Ca si cu orice alta pensula, trebuie lucrat si incercat pana sa-ti dai seama care e cea mai buna metoda de folosire si la ce-ti foloseste cel mai bine pensula respectiva.

Daca ar fi sa recomand acum o singura pensula ar fi P80 (sau chiar P82 daca vi se pare mai usor de lucrat cu o pensula cu forma rotunjita) pentru ca este ideala pentru aplicat concealer pe o zona exacta si-si face treaba foarte bine. Mi-as dori sa ajung sa ma inteleg cu P86 si sa gasesc o metoda de aplicare care sa fie pe placul meu, dar nu cred ca se va intampla asta.

Va las cu niste poze sa vedeti prin comparatie pensulele (as fi vrut sa vad si eu ceva asemanator inainte de a le cumpara si poate as fi ales altfel) si sa va faceti o idee cum arata si cat sunt in realitate.

  
224 de la MAC/ P86 de la Sigma


P80/ F80


F82/ P82

8 comentarii

  1. p80 sip82 par chiar frumoase.sa le fol cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbe, sa le folosesti cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa le folosesti cu placere!
    P80 si P82 le vreau si eu. Mersi de comparatie, ai avut dreptate, e de mare ajutor.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru review. :*

    Sa fiu sincera, m-asteptam la mai mult din partea acestor pensulici... nu le gasesc indispensabile. Chiar nu m-au impresionat. In schimb, setul pt fata isi merita fiecare banut, in opinia mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca le vreau. Nici nu ma tenteaza si nici nu as avea pt ce sa le folosesc.
    Sa le folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata chiat bine, sa le folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt superbe! eu mi le doresc foarte mult.. si chiar imi plac cum arata. Vazusem deja in niste tutoriale ca sunt destul de mari.. poate mai revii cu impresii :) te pup

    RăspundețiȘtergere