Descoperire: Parfumul Rose Absolue de la Yves Rocher

4.11.11

Am cumparat varianta de 15 ml a acestui parfum de la Yves Rocher dintr-un impuls, de fapt e impropriu spus "am cumparat" pentru ca am vazut o oferta la care era cadou si am cumparat un alt produs si am primit parfumul. Habar n-aveam cum miroase (desi am primit mostre de-a lungul timpului, nu m-a tentat niciodata), dar am simtit ca trebuie sa-l am. Si bine am facut!

Ma "vaitam" zilele trecute ca nu am nici un parfum pentru toamna/ iarna si ma gandeam ce varianta o sa gasesc pentru ca in ultima vreme nu suport parfumurile grele din cauza ficatului (cred) si nu pot sa folosesc nimic din ce obisnuiam sa port iarna. Parfumul asta m-a scos din impas, este perfect pentru vremea asta si pentru zilele de iarna ce vor urma.


Parfumul a fost creat in 2006 de celebra Christine Nagel de la Firmenich si este un soliflor (termenul, daca nu-l stiati, este folosit pentru parfumurile dintr-o singura floare). In cazul asta este vorba de trandafir alb si roz  (turcesc, bulgaresc si marocan) care reusesc sa se imbine perfect si sa creeze un parfum deosebit.

La inceput e un parfum dulceag, destul de puternic (dar nu cat sa oboseasca), cu accente spicy (scortisoara, mar - eu nu-l simt deloc in parfum, cedru, patchouli si tonka bean). As zice ca ii ia cam 30 minute sa se "aseze" cum trebuie pe piele. Rezultatul: un parfum usor lemnos, oriental, cu miros de trandafir (nu are nimic de-a face cu parfumurile alea cu miros de trandafir de pe vremea bunicilor noastre, daca la asta v-ati gandit) care are niste accente picante ce il fac perfect pentru vremea asta rece. Nu este un parfum greu si nu ajunge sa devina gretos, este puternic exact cat trebuie ca sa capteze atentia si sa farmece.

Rezista 5-6 ore, nu trebuie aplicate decat 2 pufuri, asa ca este un parfum de cursa lunga. Pretul este 195 ron pentru 50 ml (eau de parfum), insa sunt sigura ca vor mai fi oferte cu acest parfum si in mod sigur am sa-mi iau varianta full size. Imi pare rau ca n-am profitat de oferta cand il puteam obtine gratuit, dar acum este prea tarziu pentru regrete ...

Daca ar fi sa-l compar cu alte parfumuri de trandafir - varianta moderna, clar l-as pune langa Mille et Une Roses de la Lancome (creat tot de Christine Nagel) sau Stella de la Stella McCartney cu mentiunea ca Mille et Une Roses este un parfum sexy, in timp ce Rose Absolue si Stella sunt casual.

Rose Absolue a devenit unul din parfumurile mele preferate si cred ca va sta in top ceva vreme pentru ca de mult timp nu m-a fermecat un parfum de la prima "mirosire".

8 comentarii

  1. Si mie imi place la nebunie.


    Din pacate va fi retras din productie foarte curand...daca nu deja s-a intamplat acest lucru. Am inteles ca Moments de Bonheur i-a luat locul in cataloagele YR. Si acesta din urma miroase frumos, tot a trandafiri, dar parca nu este la fel de dulceag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Moments de Bonheur nu are nimic in comun cu acest parfum. :( O sa ma interesez. Nu-mi place ce mi-ai zis. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia, in afara de faptul ca ambele sunt bazate pe arome de trandafiri, nu seamana deloc. Eu am si varianta mini a parfumului Bonheur si nu mi se pare ca se compara cu Rose Absolue ca si intensitate, ca si dulceata. Nu are acel ceva....

    Si eu sper sa fie doar un zvon...desi am auzit de la o persoana care si-a cumparat parfumul ca sold, cu 70% reducere si care era sigura de acest lucru :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Am primit si eu varianta aia de 5 ml, mie nu-mi spune nimic parfumul asta nou.

    Am sunat la YR si am intrebat, nu se va scoate din productie. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Super!!!!!

    Eu l-am vazut in continuare pe site, dar daca am auzit zvonul m-am si panicat.
    Ma bucur tare mult pentru ca momentan nu mi-l permit in varianta full-size si ma gandeam sa il iau mai spre primavara.

    Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Am parfumul ROSE ABSOLUE in varianta de 50 ml,imi place foarte mult de el,insa in tr-o zi, am intrebat pe o operatoare la telefon, daca Momments de Boneheur,miroase ca si Rose Absolue si operatoarea mi -a spus ca nu exista intre ele nicio asemanare.
    Mi-a spus insa ca va fi scoasa din productie Apa de toaleta cu portocale

    RăspundețiȘtergere
  7. L-am cumparat si eu mai demult de pe aoro.ro dar acum vad ca nu il mai iau. Mi-a placut mult la vremea respectiva. Sper sa gasesc ceva asemanator in curand.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este trandafirul meu preferat acest Yves Rocher si am scris despre el de curand. Din pacate este discontinuat incepand cu primavara 2013... ce trist, se renunta la parfumuri superbe si toate atrocutatile sunt lansate cu mare tam tam!

    RăspundețiȘtergere