Tassimo - ce vrei si cand vrei

9.10.11

Titlul postarii este cel mai bun pentru a exprima ce face masina asta. Acum ca m-am jucat cu ea si am vazut ce poate sa faca, sunt in masura sa spun ca nu m-am inselat cand am zis ca e noul meu prieten (nu stiu de ce dar Tassimo imi pare nume de EL, nu de EA). Azi, asa cum v-am zis, am avut musafiri si pentru ca l-au vazut pe Tassimo, fiecare a vrut altceva. 



Asa ca in cateva minute (sa zic 4-5) am facut: o ciocolata calda Milka (pentru mine), un espresso, o caffe crema, un latte macchiato si un cappucinno (toate 4 de la Jacobs) - astea sunt cele 5 sortimente pe care le-am primit. Le puteti "admira" in poza de mai jos si de asemenea puteti vedea ce a iesit din "colaborarea" mea cu Tassimo. Eu personal mi-am savurat ciocolata fierbinte (si cand spun fierbinte nu exagerez - si asta in cateva secunde), iar prietenii mei mi-au "laudat" talentul si rapiditatea.

La noi deocamdata sunt doar cateva sortimente, insa am vazut afara peste 48 de feluri de capsule (inclusiv editii limitate de la Starbucks si multe multe altele). Pe cateva din ele in mod sigur am sa le incerc, iar mama deja s-a abonat si ea (mi-a spus ca  Latte Macchiato i-a placut la nebunie). Ce intentionez sa incerc? Chai Latte si cele 5 sortimente de ceai de la Twinings, ciocolata calda de la Suchard, Cadbury si Cote D'Or (cea de la Milka deja m-a fermecat), iar mama mi-a facut o lista lunga (Tiramisu, Creme Brulee si Latte Macchiato Caramel de la Carte Noir si Crema si Crema Intenso de la Mastro Lorenzo).

De ce imi place Tassimo asa mult? Pentru ca face ce bautura vrei in doar cateva secunde, nu trebuie sa apesi decat un buton si el selecteaza singur cantitatea de apa, temperatura apei, citeste codul de bare si stie ce vrei sa bei. Bauturile au gust divin (laptele folosit este UHT) si ai posibilitatea ca prin apasarea mai lunga a unui buton sa selectezi cat de intensa sa fie aroma bauturii tale. Si nu trebuie sa cureti nimic. Ai pus ceasca, ai introdus capsula (in cazul bauturilor cu lapte 2 capsule, intotdeauna prima cea cu lapte) si in cateva secunde ai o bautura super gustoasa. Ai scos capsulele, le-ai aruncat si poti sa-ti savurezi bautura! Ce poate fi mai simplu de atat?


Latte Macchiato (ma pricep, nu?) 

 
Caffe Crema (am prins si aburul in poza)

Daca il recomand? Da! (desi capsulele nu sunt asa ieftine - pret de la 14.99 la 27.99/ pachet de 8 sau 16 capsule in functie de tipul bauturii - merita toti banii, bauturile sunt gustoase, se prepara imediat, iar varietatea de sortimente iti ofera posibilitatea sa alegi in fiecare zi alta bautura in functie de starea pe care o ai)

As vrea sa stiu daca ati vrea pe viitor sa mai cititi astfel de postari in care sa va informez cand apare cate o noua "minune" si ce parere am eu despre ea. Mie mi-a facut o placere deosebita sa incerc Tassimo si in mod sigur o sa-l folosesc si de acum incolo si o sa incerc mai multe sortimente (posibil sa revin cu o postare peste 2-3 saptamani daca consider ca mai am ceva de spus sau daca lucrurile se vor schimba).

22 de comentarii

  1. Deci .. eu ma invit la tine. :)) Aduc sirop de zmeura si ciocolata. Tu faci cinste cu cafeaua.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta postarea. M-as bucura daca ai mai face si altele similare in viitor. Nu stiam ca si Bosh are un astfel de expressor. La ce pret ajunge aparatul?

    Conceptul este absolut genial, dar cand ma gandesc ce cocktail de E-uri trebuie sa contina acele capsule pt aroma, cosnsistenta, culoare etc... imi dispare orice pofta de a mai savura astfel de bauturi.
    (De altfel, nici instant-uri la pliculete nu mai consum de cativa ani...)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi-a placut genul asta de postare, l-am citit cap-coada si imi place :D Ce-i drept, mi se pare cam scump pretul pentru capsule, dar presupun ca daca nu il folosesti zilnic, nu te aduce chiar in faliment :D Nu cred ca as incerca vreodata Tassimo, decat daca ori e l altcuiva, ori il primesc printr-o minune ptr testare, dar mi se pare cam scump atat pentru ce face cat si pentru nevoile pe care le are (capsulele). Dar e interesant de urmarit si de vazut cum functioneaza, tare curioasa sunt ce "circuite" si principii are pe dinauntru :)) Si nu sunt tocmai o persoana tehnica, dar lucrurile astea moderne sunt chiar interesante :D pup sa-l folosesti cu placere in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Parca simt miros de cafea..:)). Imi place acest tip de postare si as vrea sa mai faci si atele pe viitor. Sunt foarte interesante si asa aflu si eu lucruri noi.

    Chiar azi am vazut reclama de la Jacobs si ma intrebam cum poate sa iasa cafeaua in 3 culori dintr-un pliculet:D:D. Ma bucur ca am aflat raspunsul de la tine. :)
    As vrea sa vad ce minuni mai face aparatul asta :X.

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de mine!! Unde stai ca vreau si eu o ceasca te rog :))) arata superb in 3 straturi...te pricepi bine de tot

    RăspundețiȘtergere
  6. Choco, bun siropul :) Deci te astept :)

    Ada, 599 em am scris in postarea de ieri.

    Lauren, eu m-am uitat pe youtube sa vad cum se "fac" straturile si cand am vazut ca nu trebuie sa fac eu nimic ... am inceput sa rad.

    Byutzika, promit sa mai arat ce "opere de arta" mai fac.

    Miu Miu, trimit si la tine o ceasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am baut si eu azi un Latte. Bun a mai fost dupa ce am salivat la poza pusa de tine pe FB :P
    Wow cate sortimente vrea mama ta...suntem pe aceeasi lungime de unda :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Merci, nu vazusem postarea. Cam scumpicel pentru piata romaneasca...

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte foarte interesant:D
    Sa ne mai scrii despre el!

    RăspundețiȘtergere
  10. ce frumos arata bauturile preparate :X

    sunt chiar interesante genul acesta de postari :)

    RăspundețiȘtergere
  11. De unde cumperi T DISC-uri? Am vazut ca acum este 299 lei aparatul si ma tenteaza.

    RăspundețiȘtergere
  12. din magazine (Carrefour e langa mine), de pe okazii am mai luat si-mi mai aduce cineva din Germania

    RăspundețiȘtergere
  13. si ne spui si noua sursa ta ,cine aduce din germania si daca poate sa aduca si alte variante de capsule inafara de ce exista la noii in Romania

    RăspundețiȘtergere
  14. Adryan, nu este o sursa - este un prieten care imi aduce ce-l rog, nu se ocupa cu asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult pentru raspunsul tau atat de repede, si pacat ca la noii nu sunt mai multe sortimente cum ar fi Twinings Tassimo latte,Starbucks Tassimo etc :-<

    RăspundețiȘtergere
  16. Le poti gasi pe ebay, insa e foarte mult transportul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai exact la latte machiato ce pui prima oara laptele sau cafeaua.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim, nu pui decat capsula, restul face aparatul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu am aceeasi intrebare ca cea de mai sus: la latte machiatto care capsula se pune prima, laptele sau cafeaua? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. Alexandra, laptele se pune primul ca el este baza.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu am pus cafeaua si nu mi-a placut ce a iesit.sigur maine il voi face corect:lapte +cafea.multumesc ca imparti cu noi aceste detalii importante.ciocolata milka cum se face?eu am pus capsula milka si imi iese si putina in cana si cam apa chioara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre cafea nu stiu ce sa-ti zic ca nu-s bautoare, insa ciocolata Milka e buna (o capsula de lapte si una de ciocolata si este asa cum trebuie).

      Ștergere