Omega 3 Lysi a facut ceva pentru mine!

28.10.11

Mai jos (cu caractere italice) e articolul scris acum cateva zile si pe care am incercat sa-l finalizez ieri si azi era programat la publicare. Dar mi-am dat seama ca am altceva mai important de spus (o sa las si datele initiale desi sunt convinsa ca deja aveti alergie la articolele despre Omega 3)

Ce-a facut concret Omega 3 de la Lysi pentru mine? M-a calmat! Si nu glumesc si nu exagerez. Sunt intr-o perioada de agitatie si ma irita orice, insa am observat ca de cand am inceput sa iau 2 capsule de Omega 3 (de la Lysi) dimineata reactionez altfel. Si daca nu mi-ar fi zis si cei de pe langa mine, poate n-as fi bagat de seama si as fi zis ca e o simpla intamplare. Nu cunosc explicatiile medicale si nici logice (daca exista), dar a schimbat ceva. Asta am avut de zis! Mai jos gasiti cifrele.

Scriam acum cateva zile despre sursele de Omega 3 si despre beneficiile asupra organismului si sanatatii noastre. Intre timp am mai citit cate ceva si am continuat sa ma documentez pentru ca o parte din informatiile pe care le capatasem in trecut au disparut sub amprenta timpului. 

Si pentru ca uneori cifrele au un impact mai mare decat vorbele, am decis ca aceasta ultima postare despre Omega 3 si beneficiile asupra organismului si sanatatii sa fie in cifre.

- cresterea cu 1% a cantitatii de Omega 3 in alimentatie reduce cu 40% riscul de infarct miocardic (in cazul celor ce au suferit deja un infarct miocardic, riscul de a face un nou infarct miocardic scade cu 15-30%)

- o portie de peste gras, cel putin o data pe saptamana, reduce riscul aparitiei maladiei Alzheimer

- exista 3 tipuri principale de acizi grasi Omega 3: ALA (acid alfa-linolenic), EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic); in timp ce primul se gaseste doar in plante, ultimele 2 se gasesc aproape exclusiv in peste si moluste

- fumatorii care consuma ulei de peste au un risc mai mic de a se imbolnavi de boli cronice pulmonare (bronsita - risc cu 33% mai mic si emfizem pulmonar - risc cu 66% mai mic)

3 comentarii

  1. chiar vroiam sa-mi procur si eu....

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina Mandruta
    Buna.
    Exista vreo sursa de unde le putem cumpara la cel mai bun pret? Sau tu de unde le cumperi? Multumesc frumos.
    O zi minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina Mandruta, eu le-am primit spre testare (am scris in una din postarile trecute si am dat linkul catre site). Le-am vazut in mai multe magazine on-line si in farmacii, insa sincer nu m-am uitat la diferentele de pret.

    RăspundețiȘtergere