Glossy/ Birch Box - varianta de Romania?

5.10.11

Sunt sigura ca ati auzit sau citit macar de faimoasele cutii magice atat pe youtube, cat si pe bloguri de afara. Eu personal stiu de Glossy Box si Boudoir Prive in UK si Birch Box in USA. Parca imi amintesc ca era si in Canada o varianta - Luxe Box - insa nu stiu siteul si nici nu-mi amintesc alte detalii.

Pentru cele ce nu stiu despre ce scriu - este vorba de un abonament lunar (10 lire in UK/ 10 dolari in USA + taxe transport) pentru o cutie cu 5 miniaturi ale unor produse de ingrijire ten, ingrijire corp, produse de machiaj si pentru par, parfumuri, etc. Insa de multe ori unul din produsele din cutie se "intampla" sa fie un produs full size. Si produsele sunt in general considerate "high-end".

Chiar ieri ma gandeam cat va dura pana o sa se gandeasca cineva la varianta asta si pentru Romania; dar ceea ce ma intrebam cu adevarat este daca se va reusi pastrarea sistemului (produse "de lux", pret rezonabil, gama variata, produse full size strecurate periodic, alegeri facute cu cap). De ce ma gandeam la asta zilele astea o sa aflati pe blog saptamana viitoare.

Ceea ce m-a facut sa scriu postarea asta a fost insa un link lasat de Iguanitza pe Facebook catre un sondaj pentru un altfel de sistem in Romania. Il puteti gasi aici. Poate sunteti interesate sa completati chestionarul si sa fiti la curent in caz ca se concretizeaza ceva.

Si ar fi interesant sa lasati comentarii cu parerea voastra despre acest sistem si daca credeti ca ar functiona la noi si mai ales ce anume ar trebui sa contina astfel incat sa prezinte interes si sa fie un succes. Chiar sunt curioasa sa aflu ce ganditi despre asta.

16 comentarii

  1. Super, mie imi place sistemul! Iar site-urile alea sunt bune de notat deocamdata, habar nu aveam de ele :D

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt pentru un astfel de sistem si de ceva timp chiar ma batea gandul sa ma inregistrez pe Boudoir Prive, din acest motiv am si completat chestionarul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. super sistem , dar la noi...nu stiu cat ar supravietui...ne-am invatat neseriosi...au incercat sistemul cu cupoane pentru diverse servicii , la inceput mai vedeam cate ceva bun scris despre ele , dar acum citesc numai despre dezamagiri !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ! Exact acum 5 minute am făcut și eu postarea despre Glitterbox :D Ne-am sincronizat perfect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am completat si eu chestionarul acum. Ideea este foarte buna. M-as abona daca ar fi intr-adevar ca afara. Cum ai spus si tu, pret ok, produse care sa ma tenteze, varietate.

    RăspundețiȘtergere
  6. am facut si eu ieri chestionarul. ar fi foarte misto sa fie si la noi asa ceva, desi sa fiu sincera, mai degraba as prefera ca cei de-afara sa livreze si-n romania. nu stiu de ce, dar varianta romaneasca nu-mi inspira prea multa incredere. cred totusi ca m-as abona vreo doua-trei luni sa vad care-i treaba.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tocmai ce am completat acel formular... Da-mi voie sa ma indoiesc. Ma intreaba daca vreau produse Elmilplant/Gerovital ? Pai la ce as vrea un tester din astfel de produs,cand majoritatea produselor full size nu depasesc 20 RON... La noi evident se vor da produse low end nu high end...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am completat si eu chestionarul. M-ar tenta sistemul in conditiile in care as plati pretul corect pt. produsele primite. Si as prefera produse high-end. Pot testa si singura produse de 20 de lei, daca nu mi se potrivesc n-am pierdut mare lucru. La produsele scumpe a alta treaba.
    Nu vreau sa dau cu piatra inainte de a vedea exact despre ce e vorba, dar tare mi-e teama ca, in bunul stil romanesc, vor dori sa se imbogateasca rapid.

    RăspundețiȘtergere
  9. bv Andreea, foarte bine punctat. Marcile din chestionar erau cu adevarat ieftine, L'oreal, Maybelline, Nivea. Un singur clinique pus primul. Si stati sa vedeti ca nu va costa 20 de lei, ci mai mult. Iar produsele vor fi aproape expirate sau pliculete cum dau si revistele.
    Pas ori din afara!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am completat si eu formularul. Ideea este foarte buna, insa cred ca succesul depinde de ce preturi vor impune si, in egala masura, de ce branduri vor putea oferi. Sunt de acord cu Andreea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am completat chestionarul cu muuulte nume de branduri suplimentare... si am subliniat importanta cantitatilor si varietatii de produse.
    Si eu m-as abona sa vad care este treaba si ce tip de produse putem primi.
    Am mai subliniat k ar fi o greseala majora ca mostrele sa fie de genul celor pe care le primim in revistele glossy... nimeni nu ar plati 40-50 de lei pentru cateva mostre de acest gen.
    Sper sa se implemeneteze si sa fie ok...

    RăspundețiȘtergere
  12. Monica - Pisica albastra5 octombrie 2011 la 12:43

    Sa stii ca m-am gandit si eu la asta...si am concluzionat ca nu sunt de acord.
    In primul rand - produsele de ingrijire, de machiaj si parfumurile ar trebui sa fie alegeri personale facute pe baza compatibilitatii, preferintelor, nevoilor, temperamentului, personalitatii, varstei. Sunt sute de factori datorita carora doua femei nu se vor bucura de acelasi set de produse identice la fel de mult si nu cred ca va fi o singura femeie care sa descopere ca prin minune produsele sale preferate de fiecare data cand primeste pachetul. Asta pur si simplu nu se poate intampla. Prin urmare cheltuim niste bani pe niste produse pe care nu ni le dorim si nu le putem alege. E adevarat, banii nu sunt multi, dar tot zboara. Poate daca nu am cheltui bani lunar cu acesta cutie in 2-3 luni ne-a putea cumpara parfumul dorit sau crema visata full size si chiar am folosi-o pana la ultima picatura.
    In plus, incurajeaza "hoarding-ul" - asa-zisa "colectionare" de produse cosmetice. Asta e o boala grava in opinia mea. Produsele cosmetice nu ar trebui colectionate, expira mult prea repede si multe colectionare sunt tentate sa foloseasca crema sau fondul de ten cumparat si testat acum 2 ani, ceea ce e foarte periculos pentru sanatate..si frumusete!
    Deci nu, eu nu sunt de acord cu ideea asta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu sunt mai inapoiata si habar nu aveam de asa ceva. Insa am completat de ieri chestionarul si sunt pentru! Sunt tare curioasa ce produse vor alege :).

    RăspundețiȘtergere
  14. sunt sigura ca daca magazine online specializate cum e aoro.ro ar adopta aceasta idee ar avea un succes extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  15. Se va lansa in curand si la noi acest tip de site! Urmariti http://www.facebook.com/pages/Glam-Pack/247626518620495 pentru a fi la curent cu detaliile!

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare rau fetelor, dar eu nu sunt de acord cu voi. De ce atata negativitate legat de ceva ce nici macar nu s-a lansat inca? De ce sa criticam un produs care va fi din Romania pentru Romania inainte de a-si face aparitia pe piata? De ce sa incepem prin a gandi negativ? Ar trebui sa admiram initiativa si sa fim pro oricarei idei care va promova si imbunatati lumea beauty. Sunt foarte multe tari si cand spun foarte multe ma refer la majoritatea (cu exceptia Americii, Canadei si cateva tari din Europa de vest) care nu dispun de aceste cutiute. M-am uitat si eu pe chestionar...avea si optiunea de "alte brand-uri" de ce in loc sa dam o sugestie si sa sugeram o imbunatatire ne grabim sa spunem ca nu, nu o sa mearga? Eu una apreciez initiativa si pot spune ca in momentul in care se va lansa voi fi printre primele fete subscrise. In primul rand voi face asta pentru a incuraja inovatia si pentru ca nu vreau sa critic ceva inainte de a vedea despre ce este vorba. Hai sa vedem cu ce se vor umple cutiutele, hai sa ne implicam, hai sa comunicam cu echipa si sa nu uitam ca daca nu ne convine ceva...nu e un comintment pe viata...

    Anca
    http://coralista-xo.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere