De ce Omega 3?

17.10.11

Asta e una din campaniile de informare la care particip fara sa fie nevoie sa ma gandesc nici o fractiune de secunda. De ce? Pentru ca daca am fi mai bine informati am putea sa evitam multe probleme de sanatate. Si eu stiu asta destul de bine. Daca as fi avut mai mult grija de mine cand aveam 20 si un pic de ani, azi nu m-as fi confruntat cu probleme de inima. 

Cred ca fiecare dintre noi a auzit/ vazut/ citit ce importanti sunt acizii grasi Omega 3 pentru organism si implicit pentru sanatatea noastra. Nu stiu cati insa au si dat atentie la aceasta informatie. De ce sunt importanti? Pentru ca au rol eficient in prevenirea bolilor de inima si pentru ca ajuta la dezvoltarea creierului. De asemenea s-a dovedit ca ajuta la tratarea bolilor autoimune si ca ajuta functia cognitiva la persoanele in varsta. Pe scurt. imbunatatesc calitatea vietii.

Cele 2 surse de Omega 3 sunt pestele (somonul si heringul au carne bogata in Omega 3 si de asemenea macroul, sardinele, tonul si pastravul sunt surse bune de Omega 3) si plantele (nucile, semintele de in si rapita).

Eu teoria o stiu foarte bine pentru ca m-am documentat si am citit mult despre sanatate insa cu toate astea de multe ori in practica nu pun ceea ce stiu. Desi imi place pestele si, tinand cont de starea mea de sanatate, ar trebui sa am mai mult de 2 mese cu peste pe saptamana, asta nu se intampla mereu. Cand si cand imi amintesc si mai mananc cate o mana de nuci, insa de cele mai multe ori prefer sa procedez altfel: folosesc in salate seminte de in sau pun in mancare (la sfarsit) o lingurita de ulei de nuci. Alte alimente care ar avea aceste beneficii sunt fasolea, tofu si soia, insa in afara de fasole (si asta destul de rar), celelalte nu fac parte din alimentatia mea pentru ca nu-mi plac. Asta e varianta in care ma hranesc sanatos si tin cont de ceea ce am citit si ce mi s-a recomandat.

Insa am perioade cand nu am timp (nu este o scuza, stiu) si nici chef (stiu, o mare prostie de altfel) sa ma gandesc la ce mananc si daca ii dau organismului tot ceea ce are nevoie si atunci apelez la suplimente nutritive cu acizi grasi Omega 3. Si asta se intampla de cateva ori pe an (si ma simt mandra ca am convins-o si pe mama) cand simt ca am nevoie de ajutor.

Ca parte a participarii mele la aceasta campanie de informare, voi primi spre testare o cutie de Capsule Omega 3 Lysi (habar nu aveam de acest brand islandez, asa ca sunt chiar curioasa - gasiti aici pagina lor de Facebook si aici pagina oficiala) ceea ce nu poate decat sa ma bucure si sa ma faca sa constientizez inca o data (daca mai era cazul) importanta acizilor grasi Omega 3 pentru sanatatea noastra.

Voi si Omega 3 ce relatie aveti? (voi continua maine cu o postare despre beneficiile concrete aduse de Omega 3 sanatatii noastre)

4 comentarii

  1. si eu folosesc omega 3 aproape constant in dieta..mai mult din suplimente ce-i drept, pentru ca peste mananc cam odata pe saptamana si e insuficient pentru a face diferenta (plus ca nu prea imi place pestele).. ma bucur ca se fac campanii de genul asta penttru a intelege lumea ca unele suplimente nu este egal cu "prafuri" "prea multe pastile".. chiar nu cred ca in ziua de azi mai poti sa iei doza de vitamine din fructele alea perfect lucioase de pe tarabe

    RăspundețiȘtergere
  2. Consum peste si nuci, dar nu atat de constant cat ar trebui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am pus ochii pe exact acest supliment, din cate am vazut au si varianta cu lamaie, pentru un gust mai agreabil.
    Am sa il cumpar cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu iau suplimente cu omega 3 constant desi mananc mult somon si peste oceanic. Cred ca aici se aplica regula ¨niciodata nu-i prea mult :)

    RăspundețiȘtergere