Astept pareri ... si pietre ... daca le merit

10.10.11

Postul asta nu a fost gandit din timp si nici nu intentionam sa scriu asa ceva pe blog,  insa se pare ca nemultumiri vor fi tot timpul orice ai face si va spun sincer ca devine penibil sa oferi ceva si sa fi tras la raspundere pentru asta. Nu stiu cate din voi realizati cata munca este in spatele unui blog si cat timp consuma. Si nu stiu cate va ganditi ca in viata asta nu e cazul ca nici un om sa-l judece pe altul (nici macar atunci cand acesta greseste). Pur si simplu nu avem dreptul asta. Si este cu atat mai penibil sa se intample asta intr-un mediu on-line cand viata e si asa cum e ...

Astazi am primit un mail in care mi s-a reprosat ca nu am citit comentariile lasate la giveawayul cu colierul frunza (lucru total neadevarat, citesc fiecare comentariu lasat pe blog, iar la giveawayuri verific de 2-3 ori tot ce se posteaza) si am fost acuzata ca am ales sa folosesc random desi nici un moment nu am afirmat pe blog cum voi alege castigatoarea. Raspunsul meu a fost simplu si clar si o sa-l repet si aici: aleg castigatoarele asa cum cred de cuviinta eu pentru ca este blogul meu si timpul si banii investiti sunt ai mei (niciodata nu am spus pe blog voi alege intr-un fel si la final m-am sucit sau am schimbat regulile - daca vreuna din voi stie ca am procedat vreodata asa, astept sa-mi spuneti). Nu cred ca ma poate acuza cineva ca nu am fost corecta si am indus in eroare vreo secunda la vreunul din zecile de giveawayuri facute din buzunarul meu. Poate credeti ca e usor sa alegi cand ai nu stiu cate comentarii care iti plac in egala masura ... ei bine, nu e. E al naibii de greu pentru ca ai vrea sa dai mai multe premii si nu ai cum ... si atunci ramane random.

Faptul ca i-am spus persoanei ca nu e cazul sa ma acuze si ca e dreptul meu sa aleg asa cum consider eu ca e cazul mi-a adus alta serie de acuzatii (care mi se par mie ca sunt acuzatii, ele fiind de fapt doar afirmatii - probabil ca devin si paranoica) si printre altele mi s-a spus ca sunt obligata sa ofer explicatii atunci cand mi se cer.

Daca eu am innebunit si sunt deplasata, puteti sa mi-o spuneti direct (ca tot nu sunt deschisa la critici, ar fi cazul sa schimb asta), dar voua vi se pare ca sunt obligata sa dau explicatii vreunui cititor al blogului? Explicatii ca ce? Ca cineva nu este multumit de cine a castigat la un giveaway? Sau vi se pare normal ca vreuna din fetele care au bloguri la care muncesc de ani de zile sa fie judecata de un cititor nemultumit? Sau ca este obligata sa-si justifice alegerile si parerile in fata cuiva?

Mailul a venit intr-un moment foarte prost pentru mine si nu m-a afectat sau m-a enervat (am incercat sa ma autoeduc si sa nu ma mai las afectata de toate aceste lucruri cand in viata sunt altele cu adevarat importante), pur si simplu m-a deranjat pentru ca nu inteleg de unde atata rautate gratuita. Si postarea asta nu e atat pentru mine, cat pentru toate celelalte persoane din blogosfera care au fost acuzate pe nedrept.

Blogul este un loc unde fiecare dintre noi si-a creat un univers, un loc unde sa se refugieze, un loc unde sa discute cu cititorii. Ca vor exista tot timpul cititori cu pareri diferite este un lucru absolut normal ... dar de aici pana la a ajunge sa tragi pe cineva la socoteala e cale lunga.

Asta e momentul in care va puteti exprima nemultumirile legate de mine si de acest blog (cand am deranjat si cu ce am deranjat si cand am procedat gresit si cu ce) si de asemenea puteti sa le transmiteti si celorlalte blogarite ce anume nu va convine si ce anume va deranjeaza.

Este prima si ultima data cand deschid subiectul asta pe blog, de acum inainte nu voi mai raspunde si nici nu voi mai da atentie nici unei afirmatii rautacioase (si nu este lipsa de respect fata de cei ce ma citesc sau imi scriu, este dreptul meu de a ma feri de tot ce este negativ). Nu am de gand sa ma mai incarc cu rautatea nimanui si ar fi cazul ca fiecare dintre noi sa se gandeasca bine inainte sa lase niste cuvinte rautacioase unui om pe care nu-l cunoaste. E atat de simplu sa improsti cu noroi fara sa ai habar despre ce vorbesti, insa esti si mai simplu sa fi om si sa incerci sa faci bine, nu rau! Nu te costa nimic, dar iti ofera o satisfactie care nu se compara cu nimic altceva!

24 de comentarii

  1. uf..din cate imi aduc aminte nu e prima oara cand te confrunti cu problema asta..
    pacat ca multi nu stiu sa aprecieze gesturile frumoase pe care le fac blogaritele prin simplu fapt ca dau sansa unor persoane sa castige niste produse frumoase si dorite de multe fete....
    asta e "multumirea" adusa catre noi care ne sacrificam si ne golim buzunarul din simplu fapt ca sa facem pe altcineva fericit...
    tu ramai cu fruntea sus si nu asculta rautacismele altora...
    :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma regasesc atat de mult in ce ai scris! Am spus si eu ca este atat de usor sa fii rautacios, oricine poate, insa chiar trebuie sa impartim iubire si frumusete in orice, nu rautate si ura pentru nimic! Nu scriu mai multe ca trebuie sa plec la scoala dar sper ca stii ca nu ai de ce sa fii suparata, tu esti o persoana minunata care ne face cadouri non stop asa ca fata care ti-a scris ar trebui sa se supere pe norocul ei nu pe tine :)) si nici macar pe el, pentru ca si el stie cand sa vina si cand nu :) te imbratisez cu drag si pozitivitate >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu inteleg de ce trebuie sa fim judecate, atata timp cat premiul este oferit din buzunarul nostru, nu de vreun sponsor, nu vad de ce ar interesa pe cineva modalitatea de desfasurare sau alegere a castigatoarei.

    E foarte usor sa arunci cu pietre in momentul in care nu ai deloc idee cat timp si cata munca presupune un blog relativ de succes. Tuturor le plac postarile scrise bine, cu poze frumoase, in care se identifica virgula cu autorul, dar imediat "sar in sus" cand nu le convine ceva.

    Eu o singura chestie am de spus: Nu va place, nu va oblig sa va inscrieti, dati sansa cuiva care isi doreste premiul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfiuuu...d-aia urasc eu sa fac concurs..

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca noi, bloggeritele, ar trebui sa scriem mai des pe blog despre ce inseamna sa fii blogger - cat timp alocam zilnic blogului, cat timp ne ia sa ne documentam, sa facem poze, sa scriem, sa raspundem tututor comentariilor... si ce ne iese din toata munca asta; inafara satisfactiei personale si a interactiunii sociale placute, nu stiu daca vreuna dintre noi castiga si altceva de pe urma blogului.
    Eu cel putin stiu ca in ultimele doua luni mi-au iesit peri albi incercand sa mentin relatia cu fiecare din cei peste 20 de sponsori, cu fiecare dintre castigatoare, cu fiecare dintre participante, si pe deasupra sa mai scriu si alte articole inafara de cele dedicate concursurilor (chiar si acestea presupun documentare, stabilire de reguli, de liste de participante, verificarea participantelor si tot asa...)... iar in final am primit comentarii de genul ca nu prea ma mai ocup de blog si ca ma lalai de numai pot pana afisez castigatorii... ca premiile sunt cam sarace si-mi jignesc cititorii cu ele... si cate si mai cate.
    E usor sa stai pe tusa si dai din gura... tot romanul este critic literar; e mai greu cand il pui la treaba...

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Camelia, blogul tau este primul blog de beauty si de suflet, pe care l-am citit, inainte de a ma apuca sa-l scriu pe-al meu. Am gasit aici atmosfera aceea intima, de discutie la o cafea, cu fetele, pe care cred ca toate o cautam.
    Nu meriti nici macar o secunda sa primesti mailuri ca acela pe care l-ai primit.
    Din pacate, traim in societatea asta, plina de judecati si prejudecati, in care uitam sa ne uitam in ograda noastra, inainte de a ne uita intr-a altuia.
    Eu iti multumesc pentru ca existi si pentru ca scrii acest blog si mi-ar placea mult ca toti cititorii tai sa inteleaga ca blogul tau este un loc de relaxare si de bucurie, de caldura sufleteasca si de desfatare cosmetica.
    Iti doresc o saptamana plina de caldura!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai mult ma bucur ca nu te-a afectat mail-ul si nu te-a enervat. Chiar e inutil sa te consumi pentru astfel de lucruri si ma bucur ca ti-ai dat seama de asta.
    Cat despre situatie in sine, cred ca intotdeauna au existat si vor exista multi oameni rai, carora le place sa improaste cu noroi absolut gratuit. Din pacate, lipsa de bun simt si de educatie, de cei 7 ani de-acasa, sunt cam la ele acasa in societatea in care traim... Nu stiu cum ar putea fi sanctionati sau schimbati astfel de oameni, poate doar viata sa le dea cateva palme si sa se trezeasca la realitate, solutia mea este sa-i ignor total.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu tot stau sa ma gandesc cand vad astfel de reactii: oamenii astia sunt la fel de rai si in viata reala? Si oare cine ii suporta asa?!
    Eu stiu asa: calul de dar nu se cauta in dinti! SI ce daca n-ai specificat cum vei alege castigatorul? Probabil ca nici tu nu erai sigura cum vrei sa procedezi, la urma urmei e vorba de o chestie marunta - nu ma intelege gresit, ca nu minimizez efortul tau, dar nu era vreun concurs international cu premii in bani sau mai stiu eu ce valori cat sa se cramponeze cineva atat de tare ca nu a castigat si sa te banuiasca poate de vreo posibila frauda. Cel putin asa vad eu lucrurile.
    Cat despre munca la blog... multa, putina, cum e ea, eu apreciez efortul tuturor, pentru ca sa citesc postarile din Reader e una din cele mai relaxante activitati ale zilei si chiar apreciez ca am cu ce sa ma delectez pentru ca cineva a muncit!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Ami : Si daca premiul e oferit de un sponsor cu ce schimba asta datele problemei? :)) Ti se pare ca atunci e ok ca un cititor sa vina si si-si impuna regulile? Sponsorii aia nu se gasesc pe toate gardurile.

    Cat despre problema in cauza, se intampla. E foarte usor sa stai si sa zici "vai cat e de simplu" sau "vreau premii mai mari" sau "de ce nu faci asa?". Dar altii nu stau nici la serviciu cate ore investesc eu in blog, asa ca nici nu ma mai agit. Unora le place sa se auda vorbind si trebuie sa ne obisnuim cu asta.

    pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu trebuie sa pui suflet la astfel de aberatii a unei persoane care nu are ce face.Este blogul tau , lumea ta , spatiul tau si ai dreptul sa faci ce vrei si cum vrei.Am trecut si eu prin asa ceva cand am ales sa scriu pe blog despre o cura de detoxifiere.Am primit un mesaj de genul ca de ce m-am apucat sa scriu despre asa ceva.Aceste persoane ar trebui sa-ti respecte munca si sa aprecieze cat suflet pui pentru acest blog.Te felicit pentru ceea ce faci si te apreciez pentru ca ai curajul sa spui lucruriilor pe nume.Aceasta este chiar o mare calitate in ziua de astazi.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Koko, e normal, sponsorii au regulile lor, care nu depind de noi. Vroiam doar sa accentuez ideea ca, sunt produsele mele, regulile mele. Daca si atunci cand regulile sunt impuse de sponsor nu e bine, ce poti sa le mai spui?

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu sunt de acord nici cu atitudinea asta exclusivista - e blogul meu, fac ce vreau; nu-ti convine, nu ma citi. Pe principiul asta sunt bloggerite care organizeaza concursuri, apoi nu mai ofera premiul promis...ca deh, e blogul ei, regulile ei. Asta e lipsa de respect fata de cititori.
    Eu sunt deschisa la sugestii din partea cititorilor, caci pana la urma pentru ei scriu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Clarra, sunt de acord cu tine, ca nu ma refer la o atitudine "totalitara", pana la urma daca nu te faci placuta cititorilor, scrii... aproape degeaba si atunci mai bine scrii intr-un fisier personal, decat in online. SI cel mai urat mi se pare sa promiti ceva si sa nu te tii de cuvant. Insa aici a fost vorba de cu totul altceva si genul asta de atitudine mi se pare nepotrivita si lipsita de respect.

    RăspundețiȘtergere
  15. Premiile sunt cumparate de tine (nu sunt oferite de nu stiu ce sponsor care cauta promovare ieftina) - asa ca le dai la cine crezi TU de cuviinta. Cine nu accepta posibilitatea extragerii unui "loz negastigator" nu are de ce sa participe la asfel de concursuri. Eu tare as fi curioasa câte bloggerite suporta din propriul buzunar premiile!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ideea e ca rautatile nu ar trebui bagate in seama, oricat de deranjante ar fi. Eu mereu le-am tratat cu amuzament. Nu esti o persoana inchisa la minte. Gandeste asta despre cei care scriu asemenea rautati. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. asa o sa fie tot timpul peste tot. Omul are tendinta de a fi rautacios cand i se pare ca e deasupra tuturor si nu e slavit si bagat in seama. Nu pune la suflet tot ce ti se spune. Important e ca ai atatia sustinatori care apreciaza munca ta si care chiar daca stiu sau nu stiu cata treaba e in spatele unui blog pot aprecia lucrurile frumoase. Vorba lui Koko. Nu schimba nimic ca e sponsor sau nu. E problema ta ce faci si cum faci. Daca vrei sa oferi un premiu nu trebuie sa fie decizia altcuiva cum o faci. Succes

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt de acord cu tine, si eu investesc mult timp in blog, atat fizic cat si psihic.. Cateodata stau si ma gandesc ce postari sa mai scriu ca sa fie interesante si mi-e tare greu uneori sa ma hotarasca pentru ca nu mereu am despre ce sa scriu. Cu toate astea, fac un efort, si cand am timp liber, ma gandesc, ma apuc de scris, de facut poze, de cautat informatii..

    Cat despre giveaway-uri.. Am fost mereu de parerea "giveaway-ul tau, regulile tale". Restul e de la sine de inteles ce parere am despre tot ce ti-a scris persoana respectiva! Te pup si te admir ca astfel de lucruri nu ajung sa te afecteze, ai dreptate, alte lucruri sunt importante in viata :)

    RăspundețiȘtergere
  19. E bine ca incerci sa nu te lasi afectata. unele persoane depasesc toate limitele, eu nu am discutat niciodata regulile unui giveaway, consider ca din moment ce tu investesti atata timp in blog, apoi e dreptul tau sa pui orice reguli iti trec prin cap, cui nu-i place sa nu participe. Din pacate mai sunt si oameni batuti in cap, nu ai nicio obligatie sa dai explicatii nimanui.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nici nu stium cum sa abordez aceasta postare .Si la asta ma refer ca nu stiu cum sa sa imi exrpim mai bine opinia !
    Nu o sa incep sa imi povestesc viata dar am o varsta foarte frageda..In pofida acesteia blogul este marea mea pasiune si lucrul pe care prefer sa il fac in timpul meu liber .Nu m-am gandit niciodata cat de mult timp ocupa niste poze facute frumos aranjate intr-o postare organizata din care poti citi esentialul sau poti citi tot si atunci cand inchizi tab-ul sa ramai cu ideea esentiala . Stiu ca foarte multe dintre voi aveti servici , familie s.a.m.d. Este o adevarata dedicare sa scrii in continuare cu aceeasi pasiune atunci cand ai mii de probleme pe cap . Regasesc aceeasi pasiune la multe dintre voi atunci cand citesc o postare .Chiar nu mi se pare in regula ca un cititor sa abordeze asa problema !!
    Sper sa nu ti se mai intample asa pentru ca nu meriti . Desi sunt un cititor tacut pe multe bloguri sunt prezenta de multe ori . Stiu cate ga minunate ai organizat din banutii tai !!
    Ai grija !

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi pare rau ca tocmai cei pe care ii citesc cu drag, au parte de mailuri si de reactii de acest gen. Nu ca as dori vreunui alt blogger, mai mult sau mai putin pe gustul meu, sa atraga oameni nemultumiti (cu toate ca unii chiar ii merita tocmai prin propria abordare fata de cititori..dar asta e deja o alta poveste).
    E pacat ca in loc sa ne faca placere sa scriem cat mai des si sa depunem cat mai mult efort pentru propria satisfactie, alegem fara sa ne dam seama, sa ne cenzuram peste masura ( ca sa nu fim intelesi gresit, sa nu ofensam pe cineva intentionat, sa nu fim acuzati de te miri ce ..etc).
    Si cine zice ca e usor sa ignoram reactiile negative...se inseala sau n-a avut de-a face cu treaba asta. De ce? Pentru ca in bloguri pe langa timp, depunem si suflet...

    RăspundețiȘtergere
  22. Nasol, multa lume nu realizeaza cat timp trebuie investit intr-un blog ca totul sa fie roz si cu postari dragute. La ultima postare de pe blogul meu am primit un comentariu pe care nu l-am publicat, comentariu in care mi se zicea intr-un fel foarte elegant ca pe nimeni nu intereseaza ce scriu eu, si ca ar trebui sa patesc si eu si cei dragi tot felul de chestii oribile. Cred ca iti imaginezi ce chef nebun am acum sa deschid blogul si sa scriu, cand vad ca lumea imi doreste numai bine...

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga Camelia,
    .. restul NU conteaza. Sunt convinsa ca exista cititori ai blogului care-s inteligienti intr-atat incat sa nu puna intrebari fara sens legate de giveaway-uri.
    Do not care about them!
    Huuuugs!

    RăspundețiȘtergere
  24. Îmi pare rău că am ajuns să citesc postarea asta așa târziu..
    Cami, eu zic că astfel de persoane nu merită altceva decât IGNORE total.. Și a nu se înțelege „ignore” = a nu accepta critici, ci „ignore” = a nu accepta răutăți (ceea ce MIE ca blogger care investește timp, bani, și iar timp, bani și iar..., mi se pare că sună a răutăți) :)
    Eu zic așa fetelor (bloggerițe): câinii latră, caravana trece.. Nimeni nu-i perfect (sau cel puțin eu așa cred) și haideți să facem așa: cine se consideră perfect să dea primul cu piatra (se pare că deja a dat persoana „perfectă” din moment ce a avut curajul să-ți dea mail).. În fiecare din noi, oamenii, a existat, există și va exista o umbră de subiectivism în absolut orice vedem, facem, auzim.

    Cami, te rog, nu mai lua în seamă astfel de mesaje insignifiante. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere