Despre ... lumanari parfumate

15.2.22

Discutam zilele trecute cu o prietena si ma intreba ce prefer intre lumanari parfumate si difuzoare si nu am stat deloc sa ma gandesc la raspuns, imi plac lumanarile parfumate si voi stiti asta din postarile mele. Insa vorbind cu ea mi-am dat seama ca nu v-am spus niciodata ce fac eu concret pentru a arde lumanarile cat mai frumos si pentru a ma bucura cat mai mult de aroma lor, asa ca astazi vreau sa va povestesc despre o lumanare pe care am descoperit-o recent si sa va spun cateva mici trucuri si lucruri pe care le-am descoperit in timp.

Intotdeauna lumanarea trebuie sa fie plasata pe o suprafata plata si intr-o zona in care nu este curent, la prima folosire trebuie lasata lumanarea sa arda pana se topeste de tot stratul superior (astfel se evita acele denivelari inestetice si ceara ramasa pe peretii sticlei) si este recomandat sa nu lasam o lumanare aprinsa mai mult de 4 ore. Daca vi se intampla uneori sa nu simtiti lumanarea in incaperea in care e aprinsa puteti sa ii mutati locul si sa va bucurati de aroma - eu deseori las lumanarile sa arda pe hol si le simt mult mai bine in dormitor/ sufragerie. Nu stiu care e explicatia, am descoperit asta in timp, tot incercand diverse lumanari.

Daca vreti sa va bucurati cat mai mult de o lumanare si sa arda asa cum trebuie este important sa scurtati fitilul dupa fiecare folosire - eu am o foarfeca speciala pentru lumanari (wick trimmer) de la FraLab care imi place mult, exista si un dispozitiv de stingere a lumanarii (candle snuffer) fara sa scoata fum, insa am inteles ca nu e asa eficient si nu l-am cumparat. Un alt aspect important este sa pozitionati fitilul (sau fitilurile daca sunt mai multe) cat mai central in caz ca se deplaseaza din pozitia initiala, altfel lumanarea nu va arde cum trebuie.

Produsele FraLab se gasesc si pe Notino, insa am vazut ca uneori mai apar astfel de accesorii si de la Yankee Candle pe site, asa ca daca sunteti in cautare de asa ceva fiti cu ochii pe site. Exista si o penseta speciala pentru a stinge lumanarile fara a scoate fum, se numeste wick dipper si practic se stinge fitilul in ceara topita dupa care se ridica si se aseaza in pozitia buna, insa eu n-am gasit pana acum de cumparat de la nici un brand, dar am zis ca merita sa va spun daca tot am scris despre asta.

Lumanarea de care vreau sa va povestesc este brand propriu Notino, insa este produsa de brandul italian care a adus pe piata si parfumurile Novellista si am simtit asta de cum am desfacut cutia in care a venit lumanarea. Sunt doar 3 arome disponibile, in 2 variante de gramaj, iar cea care m-a tentat pe mine este Feelin' Powerful (Matcha Tea) care are o aroma lemnoasa, usor florala, care mie imi da o stare de calm si de pace. Varianta pe care o am eu este la 220 grame si are un singur fitil, insa varianta mare la 360 grame are 3 fitiluri.

Aroma este puternica, dar nu obositoare si se simte in camera si atunci cand lumanarea este stinsa, arde foarte frumos si arata tare bine, designul fiind unul simplu si elegant, la fel ca in cazul parfumurilor. Ma bucur tare mult ca am luat-o si ma gandesc si la varianta cu aroma de gingerbread pentru la anul, chiar m-as bucura sa mai apara si alte variante pentru ca asta pe mine m-a convins.

De-a lungul timpului eu v-am tot povestit de lumanarile pe care le iau de pe Notino si care cred ca merita banii. Stiu ca multe lume alege lumanarile de la Bath and Body Works, insa eu vreau sa va spun de alte doua branduri care mie imi plac mult. Lumanarile de la Village Candle si DW Home sunt cele pe care eu le iau cel mai des pentru ca imi plac aromele si cum ard. De la Village Candle iau variantele mari la 602 grame, chiar recent am prins Spiced Vanilla Apple cu o reducere buna si de-abia astept sa ma bucur de ea. Daca preferati lumanari cu ceara de soia va recomand sa va uitati la cele de la DW Home - arata tare bine, au arome interesante si ard foarte frumos.

Voua va plac lumanarile parfumate? Ce arome alegeti de obicei?

Trimiteți un comentariu