Cum aleg produsele de ingrijire a tenului

25.1.21

Ingrijirea tenului este un subiect despre care se pot scrie si spune multe lucruri, adevarul este insa ca totul se reduce la preferintele personale. Trebuie sa iti cunosti tipul de ten, sa constientizezi ce nevoi are si sa alegi produsele potrivite, in functie de probleme si de preferinte, atat in ceea ce priveste textura si modul de aplicare, cat si bugetul pe care esti dispusa sa il aloci pentru ingrijirea pielii. Poti alege o rutina simpla in doar cativa pasi sau poti sa folosesti mult mai multe produse, totul tine strict de tine.

Eu imi cunosc tenul bine, stiu ce nevoi are, stiu care sunt ingredientele care mi se potrivesc si aleg in functie de ceea ce vreau sa obtin. Sunt anumite produse pe care sunt dispusa sa cheltui mai mult, dar si produse pe care nu cred ca e cazul sa arunc multi bani. Pe Notino am descoperit o multime de produse accesibile care imi plac si sunt eficiente, asa ca de cele mai multe ori cumpar de la ei, asa cum s-a intamplat si cu cele patru produse de la Cosrx de care vreau sa va povestesc mai multe astazi.

Primul pas pentru un ten frumos si sanatos este curățarea tenului. Produsele de curatare indeparteaza mizeria, excesul de sebum si machiajul, lasand tenul pregatit pentru celelalte produse care vor fi mult mai bine absorbite de piele. Sunt o multime de produse de curatare extrem de eficiente si cu pret foarte bun, asa ca aveam de unde sa alegem. Mie imi plac gelurile si dimineata prefer un cleanser cu textura de gel (cele micelare sunt preferatele mele - cel din gama Manuka Honey de la Bielenda este extrem de misto), insa seara intotdeauna fac double cleansing pentru a fi sigura ca indepartez tot de pe fata, inclusiv protectia solara. Poti sa faci o curatare dubla cu acelasi produs sau cu produse diferite, ideal este sa incepi cu un ulei sau balsam si apoi sa folosesti un cleanser gel/ crema, insa din nou tine de preferinte.

Tenul meu reactioneaza la masca purtata zilnic si nu de putine ori m-am trezit cu diverse zone iritate pe maxilar sau barbie, asa ca am decis sa imi ajut putin tenul cu un produs de curatare cu acid salicilic. L-am ales pe cel de la Cosrx, un produs cremos care nu face spuma cu o formula decenta - are 2 uleiuri esentiale in formula in a doua parte a listei, insa fiind un produs care se clateste de pe ten lucrul asta nu ma deranjeaza asa cum v-am mai spus si cu alte ocazii.

Intotdeauna dupa ce imi curat tenul aplic o loțiune tonică si cand zic asta ma refer la un produs hidratant, cu o formula super curata si ingrediente care sa imi ajute tenul sa revina la nivelul de hidratare optim. Daca imi simt tenul incarcat aleg sa folosesc o lotiune cu AHA sau PHA, dar de cele mai multe ori aleg doar hidratare, iar seara dupa toner aplic o esenta, un produs atat de laudat de asiatici si care, atunci cand formula e ce trebuie, chiar daca diferenta. 

Am inceput de curand sa folosesc astea doua produse din gama Galactomyces de la Cosrx si imi plac mult. Au formule curate pe baza de drojdie fermentata si promit o piele mai hidratata, mai sanatoasa si cu un aspect mai luminos. Tonerul contine acid hialuronic, panthenol si alantoina, iar esenta (eu am varianta Tone Balancing) niacinamide, panthenol, acid hialuronic si adenozina. Tonerul are pompita si este foarte usor de folosit, iar esenta este lichida si e nevoie de o cantitate mica de produs pentru fata, gat si decolteu. Intind mana dupa ele mai mult dimineata si chiar sunt ceea ce speram sa fie atunci cand le-am luat.

Hidratarea este celalalt pas esential pentru ingrijirea tenului, indiferent de tipul de ten. Si cel mai gras ten are nevoie de hidratare, doar ca trebuie sa aleaga produsul si textura potrivite pentru nevoile personale. Un ten uscat va avea nevoie de produse mult mai emoliente si layeringul este o solutie la care eu apelez de multe ori. Din produsele pe care le folosesc eu nu lipsesc serurile, indiferent ca vorbim de un ser cu acid hialuronic, de un ser cu vitamina C dimineata sau de un alt tip de ser in functie de nevoi (peptide, retinol, acid tranexamic in cazul meu), insa intotdeauna "sigilez" cu un produs hidratant.

Produsul de hidratare poate fi unul marcat ca atare, crema sau gel, eu de multe ori folosesc masti nutritive pe post de crema hidratanta de seara. Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask de la Cosrx este un astfel de produs - are o formula buna si curata cu extract de orez, niacinamide, adenozina, glicerina si uleiuri bune pentru piele ce ofera o hidratare intensa si in profunzime ce mentine nivelul umiditatii din piele. 

Ati incercat produse de la Cosrx? Care sunt preferatele voastre? Ce produse nu lipsesc din ritualul vostru de ingrijire?

2 comentarii