Naan low carb cu burrata si smochine

23.9.20

Inspiratia mea vine din diverse locuri, mi se intampla des sa vad o imagine si de acolo sa plece o poveste si asa s-a intamplat si cu ceea ce vreau sa va arat astazi. Am vazut pe Instagram o poza cu naan bread cu branza de capra si smochine si m-am gandit cum as putea sa fac ceva in genul ala low carb si pe gustul meu. Iar ceea ce-a iesit a depasit cu mult asteptarile mele, aromele s-au combinat intr-un mod pe care nu am cum sa il descriu. V-am aratat poza si filmarea pe Instagram cand am facut-o si multe m-ati intrebat de reteta, asa ca m-am gandit sa o scriu pe blog, mai ales ca se poate personaliza in functie de preferinte.


Asa cum v-am mai spus eu folosesc masurile americane atunci cand gatesc iar pentru a face blatul (eu am facut 3 portii maricele, puteti adapta reteta in functie de numarul de persoane) am folosit 3 cups mozzarella rasa pe care le-am bagat in cuptorul cu microunde 2 minute impreuna cu 2 linguri de iaurt grecesc. Dupa un minut am scos vasul si am amestecat continutul si am dat din nou la cuptor. Intre timp am combinat 1 si 1/2 cup faina de migdale cu 1 lingura de praf de copt fara gluten si 2 oua intr-un castron si le-am incorporat in amestecul de branza dupa ce l-am scos din cuptor, formand un aluat - partea asta e cea mai "dificila" pentru ca trebuie lucrat cat e totul cald. Daca aluatul vi se pare prea lipicios puteti sa il dati la rece 10 minute.

Dupa ce am format aluatul l-am impartit in 3 si l-am modelat in forme ovale, cat de cat egale ca inaltime, si le-am dat la cuptor in jur de 10 minute la 180 grade (in functie de ce cuptor aveti se poate sa fie nevoie de o temperatura mai mare si alt timp de coacere). Le-am scos din cuptor cand au inceput sa se coloreze la suprafata. Iar de aici va puteti folosi imaginatia si sa faceti ce combinatii vreti - puteti pur si simplu sa le ungeti cu unt topit si sa le presarati cu ierburi si sa le mai dati la cuptor maxim 2 minute si sa le cosumati ca atare sau langa o salata. Daca se umfla prea tare puteti sa le intepati cu o furculita sa scoateti aerul.

Ce-am facut eu a fost sa pun intind peste putin pesto rosso, sa pun niste burrata felii (v-am mai spus ca ne place burrata la nebunie si o tot consumam - pe fiecare bucata am pus cam 40 grame burrata) si deasupra am taiat felii o smochina si am adaugat si busuioc - puteti sa il puneti proaspat cand o scoateti, eu am prefer sa il bag la cuptor pentru ca imi place gustul, dar nu si mirosul. Am lasat-o in jur de 6-7 minute la cuptor si asta e ceea ce-a iesit. Am un singur cuvant pentru rezultat: delicios.

Voua va plac smochinele? Cum le combinati?

8 comentarii

  1. O voi incerca su eu, mai ales ca ador si eu burrata. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată super!Si mie imi plac smochinele,avem în curte 😋

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si delicios!🤗 esti maxim imi place ce prepari !🤗👍

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa incerc si eu sa fac naan. Pana acum am avut experiente bune cu foccaccia si lipii libaneze, deci sper sa iasa bine si naan-ul. Mi se pare cool si combinatia burrata cu smochine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte misto combinatia, daca incerci sa imi spui cum ti se pare.

      Ștergere