Sfarsit de septembrie

30.9.20

Septembrie a fost o luna plina de provocari pentru mine pe foarte multe planuri si au fost multe momentele cand m-am intrebat ce mai urmeaza. Dar pe cat de grele si pline de emotii au fost unele momente, pe atat de multe clipe frumoase am trait si lucrurile s-au balansat intr-un mod natural, care m-a ajutat sa raman cu picioarele pe pamant si sa iau deciziile potrivite la momentul potrivit. Inca sunt ape agitate in jurul meu si nu stiu cum se vor termina anumite chestii, dar le iau asa cum vin si stiu ca toate duc spre ceva bun.

Mi-am dorit de cateva ori sa scriu niste lucruri despre ce se intampla in spatele pozelor pe care le vedem toti pe social media, insa mi-am dat seama ca oamenii care vor intelege ce vreau sa spun sunt aia care stiu deja ca viata inseamna si probleme, ca nu e nimeni obligat sa anunte ca s-a casatorit, ca face copii, ca si-a cumparat nu stiu ce, ca are nu stiu ce problema, ca face nu stiu ce si tot asa. Am vazut atata rautate in ultima vreme in mediul asta on-line si atatea mizerii fara sens, incat au fost clipe cand singura mea traire a fost greata. 

Daca nu va place ce face, ce scrie, ce vorbeste, cum arata un om exista unfollow, mi se pare patetic si  mizerabil sa urmaresti pe cineva doar ca sa ii dai lectii despre cum ar trebui sa isi traiasca viata sau mai rau sa ajungi sa ii doresti raul doar pentru ca traiesti o frustrare extrema si nu stii sa dai altceva decat venin. Si nu ma refer la mine, nu are nici o legatura cu mine, am vazut atacuri de genul asta la adresa unor oameni pe care ii urmaresc si care au dreptul sa traiasca exact asa cum vor. Libertatea asta de exprimare a ajuns sa fie atat de prost inteleasa, incat uneori totul pare dintr-un univers paralel. Dar ma opresc aici cu subiectul asta ca nu de asta am inceput sa scriu, dar cuvintele au curs singure ...

Gandul cu care am pornit cand am inceput sa scriu a fost sa va spun ca in momentele mai putin placute, atunci cand viata ne solicita, sa ne amintim de ce ne bucura sufletul, de acele lucruri care ne ajuta mereu sa ne linistim si sa ne relaxam. Momentele alea mici, de calm, sunt alea care ne ajuta sa ne pastram echilibrul si sa facem fata tuturor provocarilor pe care le intalnim in fiecare in aventura asta care se cheama viata. Si uneori un zambet poate sa valoreze mai mult decat 1000 de cuvinte si mi se pare ca multi uita asta.

In timp ce scriam mi-a venit in minte o discutie pe care am avut-o zilele trecute cu cineva si cartea "Cele 5 limbaje ale iubirii" a lui Gary Chapman (desi am folosit o alta carte pentru a ilustra postarea asta), uneori drumul spre iad e pavat cu bune intentii pentru ca asteptarile noastre sunt mari si uitam sa ne punem si in locul celorlalti, vrem ca totul sa fie asa cum ne imaginam noi ca trebuie sa fie si suntem dezamagiti de ceilalti ca nu sunt ce ne-am imaginat noi ca sunt, chiar daca noi nici n-am incercat sa ii vedem asa cum sunt, ci doar am emis niste ipoteze bazate pe imaginatie. Noi alegem oamenii cu care ne inconjuram, atunci cand apare dezamagirea cea mai sanatoasa atitudine este sa te intrebi de ce ai ales tu cum ai ales, nu de ce celalalt a facut sau nu a facut nu stiu ce.

Pentru mine septembrie a fost o luna dificila, asa ca va intreb pe voi acum: ce cuvant ati alege pentru a descrie luna septembrie?

19 comentarii

  1. Confuz - desi o luna frumoasa, calda, datorita faptului ca nu pot jongla eficient prin viata de zi cu zi, raman mereu confuza, cu un soi de ceata ganduri, asta ca sa ma exprim diplomat si politicos. Succes in tot ce iti propui! Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg perfect ce vezi, e o stare care m-a incercat si pe mine in multe zile. Sa ai zile senine!

      Ștergere
  2. Te intampin cu un zambet😁 asa este daca nu iti place un om nu vad dc.il să-l urmaresti ...nu urmari e mai simplu asa decat sa arunci cu vorbe rautacioase ! Atat de tare m-au dezamagit oamenii incat am pastrat foarte putini langa mine. In fiecare zi am noi provocari si pana acum le-am dus pana la capat ...dar imprevizibilul ma omoara uneori am momente cand deja nu stiu cum sa gestionez ! La mine asa va fi mereu din pacate ,cu putere ,cu rabdare si sparanta merg mai departe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti raspund cu un zambet si mai larg. :)

      Sa treci cu bine peste fiecare zi!

      Ștergere
  3. Nu as alege un cuvant, poate doar a rezolva, descrie cel mai bine sentimentul pe care l-am avut si inca il am luna asta, o luna in care am incercat si ma bucur ca de multe ori am reusit sa "rezolv" situatii, sa ajut oamenii sa rezolve o problema de sanatate si sa-si salveze afacerile, visurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi suna a implinire sufleteasca, sa ai zile frumoase si in octombrie!

      Ștergere
  4. Cuvantul potrivit ? Cred ca "Insomnie" , patesc asta de fiecare data cand se schimba anotimpurile si chiar nu ajuta nimic . Cat de frumos ai scris , pot sa confirm toata povestea asta cu Instagramul , nu am mai vazut atata rautate in viata mea, sutnt multe de spus despre acest subiect dar prefer sa ma opresc aici . Te imbratisez Cami .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stau prea stralucit cu somnul, dar la mine cauza a fost aia mica ca altfel as fi dormit mai mult. Sa vina zile mai bune!

      Ștergere
  5. Pe cuvant daca am facut ceva notabil in septembrie... Daca ma intrebi nu stiu ce sa-ti raspund... A trecut pe langa mine pur si simplu, la fel cum au trecut si altele...

    RăspundețiȘtergere
  6. Energie - asta mi-a venit în minte, deși n-am fost vreun titirez, dar sigur am avut mult mai multă decât în lunile din urmă.
    Mi-a prins bine și că am avut mai puțin timp de petrecut pe Insta, s-o las mai moale ocazional îmi prinde bine. Îmi place platforma, are multe lucruri bune dacă selectezi cu grijă ce urmărești, dar oricât ai evita tot te lovești de lucrurile despre care spui și tu și ajungi să-ți strici dispoziția aiurea...
    Să ai cât mai multe momente de liniște și odihnă în octombrie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu au cum sa nu te atinga. Dar eu prefer sa ma concentrez pe ce e bun, pentru mine Instagram e o sursa constanta de inspiratie. Sa ai un octombrie frumos!

      Ștergere
  7. Dezamăgire.. A fost o luna în care am avut multe așteptări, în urma unor eforturi susținute și a multor ore de munca, dar am căpătat un șir amar de dezamăgiri, care mi-au lăsat un gust amar. În schimb, în cele din urma file ale lunii a apărut si un firicel de lumina, asa ca speranța a răsărit timid în sufletul meu. Sper ca octombrie să-mi rezerve experiente mult mai plăcute și același lucru ți-l doresc, sa ai o luna asa cum îți dorești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa se aseze toate la locul lor si sa ai zile linistite cu zambete!

      Ștergere
    2. Mulțumesc mult, sper din suflet sa fie asa și asemenea îți doresc și ție! O luna cu bine, bucurie și pace sufleteasca!

      Ștergere
  8. Solicitanta... Sper sa trec cu bine peste problemele de sănătate și ca aceasta luna sa fie mai liniștită... Un octombrie minunat îți doresc

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am avut o lună extraordinară,dar nu pot nici sa ma plâng.Pana la urma suntem sănătoși, avem un loc de munca si putem sa ne bucurăm și de lucrurile mărunte

    RăspundețiȘtergere