Let it go!

16.9.20


Si ma refer la toate lucrurile care ne incarca mintea aiurea si ne opresc sa facem ceea ce ne dorim si ceea ce avem nevoie din considerente ce tin de "gura lumii", de conceptii gresite, de lucruri care ne-au fost repetate in copilarie si pe care le-am luat de bune ca asa a zis X sau Y, de fricile noastre, de limitarile pe care ni le-am impus singuri, dar si de legaturile care ne tin lipiti de trecut si la care de multe ori ne e greu sa renuntam din multe motive, chiar daca simtim ca nu ne fac bine.

Ne e greu de multe ori sa iesim din zona de confort, sa renuntam la obiceiuri vechi (si la oameni care doar ne trag in jos), sa ne depasim fricile si sa incercam lucruri noi, dar fara toate astea nu avem cum sa mergem inainte si sa evoluam. Si scriu asta din prisma omului care a fost acolo si a lasat obisnuinta ii devina o plasa de siguranta pentru ca lucrurile sunt mai simple asa. Vad in jurul meu oameni care fac lucruri ca "asa trebuie", ca "asa da bine la imagine", ca "asa mi-a zis X" si motive ca astea sunt multe, ceea ce mi-as dori sa vad mai des sunt oameni care sa se intrebe "ce am facut eu pentru sufletul meu in ultima vreme?".

Si mai important de atat mi-as dori ca raspunsul sa nu fie "mi-am luat nu stiu ce telefon/ haine/ etc.". Avem nevoie de bani si de multe ori banii fac lucrurile mai simple, dar in vartejul asta de a face bani uitam de sufletul nostru si de clipele de liniste, de bucuria de a face lucruri simple, uitam sa ne bucuram de ce se intampla in jurul nostru, uitam de natura, uitam de ceea ce avem deja, uitam ca fericirea sta in lucruri simple. E adevarat ca suntem diferiti si nevoile noastre sunt diferite (si asa e si normal sa fie), ca ne aduc bucurie lucruri total diferite, insa eu n-am intalnit inca pe nimeni care sa-mi spuna ca i-a tinut de cald azi-noapte ultimul model de telefon pe care si l-a luat sau nu stiu ce pereche de incaltaminte de la nu stiu ce brand.

Asa ca am o intrebare: tu ce ai facut azi pentru sufletul tau?

15 comentarii

  1. La asta ma gandeam si eu azi...de obicei ma refugiez in citit, incerc sa invat in fiecare zi un lucru nou, dar in perioada asta sunt cam debusolata, nu stiu de ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am avut niste stari mai ciudate si emotii prea puternice, ne afecteaza si ce e in jurul nostru. Sper sa se linisteasca lucrurile si sa ai zile frumoase.

      Ștergere
  2. Ce frumos articol Camelia !🤗 eu nu pot sa zic ca am facut cv.special astazi dar am facut cv.special ptr.mine anul asta adica am inceput scoala de soferi de care nici nu vroiam sa aud anul trecut deoarece toata lumea imi zice ca eu sa stau linistita ca nu sunt in stare ,capabila ,ca e cam.tarziu la 38 de ani ce imi mai trebuie etc...si sincer imi era frica nu stiu daca din cauza ca nu am fost incurajata nu pot sa explic ...singurul care ma incurajat,ajutat a fost sotul meu atat . Pentru mine vreau sa zic ca e o mare realizare din ultimii ani ca m-am apucat si char am ramas uimita ca am invins frica si chiar imi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu e prea tarziu sa faci ceea ce iti doresti, te felicit si sa fie totul asa cum iti doresti!

      Ștergere
  3. Am stat si m-am gandit vreo 5 minute daca sa scriu asta aici. Nu sunt tinuta in loc decat de mine, de frica si de o latura autodistructiva cu care ma lupt. Tot gasesc metode noi de a lucra cu asta, una din ele tot trebuie sa dea roade pana la urma... Pentru suflet...N-a fost azi, dar mi-am comandat un calendar cu Grumpy Cat care sa-mi inveseleasca tot anul care vine :)) Parca are o fila si cu ce-a mai ramaas din asta. Ador umorul negru. :D Iar daca vorbim despre ziua de azi mi-am comandat o bautura cu toate verziturile pamantului pe care am vazut-o la o prietena. Sper doar s-o pot bea, sa-mi placa cat de cat pentru ca e super sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa iti zic un singur lucru astazi si tu o sa intelegi ceea ce trebuie: alege fericirea, e punctul de plecare!

      Ștergere
  4. Am citit dând din cap în gând, sunt perfect de acord cu ce zici.
    Văd și eu mult prea des în jur oameni care se ghidează după „așa trebuie” și ce o să creadă lumea... e atât de trist. Depățirea unor frici e de înțeles de ce o evită mulți, dar să-ți pese mai mult de gura lumii decât de ce simți și ce-ți dorești e ceva ce n-am să înțeleg vreodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc sa nu judec pe nimeni, dar mi se pare atat de trist sa incerci sa umpli in modul asta niste goluri. Saptamana viitoare ce planuri ai? (apropo de "hai sa facem ce simtim)

      Ștergere
    2. La fel și eu, nu judec, dar nici nu pot să consider asta altfel decât trist...
      O să am sigur niște zile în care aș putea să vin să ne vedem, cred că până pe seară lămuresc 100% care sunt alea și-ți scriu. Poate a treia oară e cu noroc. :))

      Ștergere
  5. Buna intrebare draga mea! In afara de faptul ca am grija cum pot mai bine de fetitele mele,am grija de sot si casa si de catelusi nostri pe care ii iubesc mult,pentru mine nu am facut nimic doar m am incarcat sufleteste cu bucuria lor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer,,,, nimic....a trecut destul de mult timp de când nu am mai făcut ceva pentru mine...asa dor îmi este sa pot face măcar o baie fierbinte de juma de ora în spumă...macar atât... In rest ma mulțumesc sa ii vad pe ai mei ok și sper sa rămân măcar asa cu problemele de sănătate...sa nu se agraveze

    RăspundețiȘtergere
  7. Astăzi am reusit sa ma relaxez în bucătărie.
    Si tare mult ma bucur cand vad ca ceea ce fac este apreciat de către ai mei❤Am dormit cu toții la prânz,ne-am plimbat,ne-am jucat și am râs cat am putut

    RăspundețiȘtergere