La Collection Parfums de la Yves Rocher

7.10.19

Daca sunteti alaturi de mine de ceva ani stiti deja ca imi plac parfumurile de la Yves Rocher si ca v-am povestit de multe dintre ele de-a lungul timpului. Luna trecuta sub sloganul "Parfumul meu, povestea mea" s-a lansat o noua colectie de parfumuri 100% vegane ce contin cel putin 87% ingrediente de origine naturala, asa ca am fost extrem de curioasa sa vad cum sunt si de cand vi le-am aratat pe Instagram mi-ati tot dat mesaje ca vreti sa va povestesc despre ele si pe blog.

S-au lansat 6 arome anul asta in Romania in varianta de 100 ml, insa la inceputul anului viitor urmeaza inca 3 arome in gama asta si din cate am vazut cele ce urmeaza sunt si mai interesante decat acestea, cel putin din punctul meu de vedere. In SUA am vazut ca exista si variante de 30 ml, dar si creme de maini cu aceleasi arome. Nu stiu sa va spun in momentul asta daca o sa le vedem si la noi. La evenimentul de lansare am primit un kit de presa cu cele 6 variante lansate la 30 ml, asa ca pot sa va povestesc despre toate astazi.


Parfumurile sunt diferite si pentru toate gusturile, unele imi plac si le-am purtat cu placere, altele nu sunt deloc pe gustul meu, dar e si normal sa fie asa. S-a lucrat la colectia asta cu cativa parfumieri francezi renumiti precum Maria Salamagne, Fabrice Pellegrin si Amandine Clerc Marie, iar ambalajele sunt complet reciclabile, pana si capacul este realizat din plastic reciclat. Formula nu contine BHT si nici coloranti, iar parfumurile sunt 100% vegane ceea ce face parfumurile astea eco-responsabile, potrivindu-se perfect cu ceea ce promoveaza Yves Rocher. Pe piele nu se comporta la fel, unele rezista mult timp, altele mai putin, tine strict de fiecare aroma.

Cuir de Nuit/ The birth of a Desire este preferatul meu din cele sase si ma asteptam la asta inca dinainte sa le miros pentru ca stiu ce note imi plac. Este un parfum senzual vanilat, un joc intre lumina si umbra, notele de vanilie tahitiana, cacao, cafea si piper roz se combina foarte bine intre ele creand o aroma puternica si senzuala, misterioasa si radioasa. Are multe fatete intunecate, are ceva animalic, dar cremos in el, este cel mai interesant si complex din cele lansate acum - strict din punctul meu de vedere.

Matin Blanc/ The promise of a new day este la polul opus, este bland si cald ca rasaritul unei noi zile. Este un parfum proaspat si luminos, in care notele de flori de portocal, neroli si bergamota se combina foarte bine pentru a da nastere unui moment "dolce far niente", un moment calm, cald si plin de speranta. Cred ca este cel mai usor de purtat dintre toate cele 6 arome lansate.


Plein Soleil/ A journey with Thousand Colours este complex si mi se pare ca deschide o lume fascinanta, stralucitoare si plina de culoare. Notele de tuberoza, cardamon, lemn de santal si ylang-ylang se combina perfect si creaza un parfum floral, dar onctuos care te fascineaza si iti provoaca imaginatia sa mearga mai departe si sa zburde libera. Este o contradictie frumoasa, care cred ca poate sa creeze pasiuni puternice.

Garden Party/ A dance step to Celebrate Spring este simplu, floral si inofensiv. Notele de trandafir damascena se combina cu menta creata, iar rezultatul este unul luminos si vesel, care chiar te duce cu gandul la o petrecere in gradina si la momentele cand te bucuri de tot ce e in jur. Un parfum extrem de usor de purtat, pe care eu il vad potrivit in perioadele calde.


Tropicale Tentation/ Some Jungle Drops on My Skin este o invitatie de a trai cu pofta viata si de a te rasfata cu exuberanta unei jungle luxuriante, o invitatie care pe mine nu m-a prins deloc. Este parfumul care nu se "pupa" cu pielea mea, desi combinatia de floare de Osmanthus si coaja de portocala este una care suna bine. Este o explozie de senzatii si culori, este un parfum acidulat si bogat, insa nu pe gustul meu.

Sel D'Azur/ A Breath from Open Sea este proaspat si vibrant, o fereastra pentru a te incanta cu energia brizei mediteraneene. Notele de grepfruit se combina cu lemnul de cedru si notele de vetiver pentru a crea o aroma citrica, usor lemnoasa cu accente sarate. Este un parfum interesant si proaspat si cred ca va fi pe placul multora dintre voi.


Vreau sa va spun putin si de cele 3 arome care urmeaza sa se lanseze in februarie in Romania si pe care eu le astept cu nerabdare: Sable Fauve/ The Call of the Wild Lands - senzual oriental cu note de boabe de Tonka, rasina de benzoirr si floare de cistus, Autour de Minuit/ A Wake to Own the Night - senzual misterios cu note de iris, mandarina, patchouli si vetiver si Nouveau Genre/ The Elixir of a Power - senzual lemnos cu note de patchouli si boabe de Tonka.

Ati incercat noile parfumuri lansate de Yves Rocher? Care este preferatul vostru?

6 comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Placerea e a mea, imi place sa va povestesc despre parfumuri aproape la fel de mult pe cat imi place sa le port.

      Ștergere
  2. mi-am propus si eu sa le incerc pe toate neaparat, chiar sunt foarte curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia, le-am incercat e toate :)) asa in curs de 1 saptamana. Ohh, foarte persistente si diferite de tot ce am vazut la ei pana acum. Garden Party cred ca e singurul cu amprenta de miros YR inconfundabila. Imi plac mult Cuir de Nuit, Matin Blanc, Sel d'Azur, Garden Party, Tropical Tentation si Sable Fauve, unul care inca nu a aparut dar am primit o mostra de tip servetel parfumat cu el. E foooarte misto ! Nouveau Genre seamana mult cu Angel de la Th. Mugler si e cel mai masculin dintre toate, tare interesant. Aiii, nu pot sa cred au scos Vanille Noir :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit eu ca Sable Fauve o sa fie misto de cand am vazut ce note are, m-ai facut si mai curioasa acum. :)

      Ștergere