10 ani de blog

21.10.19


La inceputul lunii s-au implinit 10 ani de cand am publicat prima postare pe blog si nu am uitat, insa nici nu am facut mare caz de asta. Nu o sa las insa sa treaca luna asta fara cateva surprize, va spun doar ca am pregatit ceva frumos atat pentru Facebook, cat si pentru Instagram, asa ca daca nu ma urmariti si acolo e cazul sa o faceti pentru ca stiu sigur ca o sa va placa ceea ce am in minte pentru zilele urmatoare. V-am spus mereu ca eu cred ca dar din dar se face rai si ca imi place sa fac surprize si asta am in minte si de data asta.

Blogul mi-a adus multe lucruri bune, m-a invatat si mai multe lucruri, mi-a facilitat accesul spre domenii care ma pasioneaza si m-a ajutat sa ma cunosc pe mine mai bine, sa imi dau seama ce imi place si ce nu, sa stiu mai bine ce sa aleg si unde sa imi consum energia. Cel mai mare castig - asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii - sunt oamenii pe care i-am cunoscut prin prisma blogului, insa tot oamenii sunt si cea mai mare dezamagire, dar nu despre asta vreau sa scriu in mod special astazi.

Nu stiu cum se vad din afara astia 10 ani, dar va spun ca drumul asta a fost de multe ori unul care nu a fost numai miere si lapte, insa unul din care eu am ales sa invat. De multe ori trebuie sa renunt la alte lucruri ca sa pot sa fac poze si sa scriu, de si mai multe ori trebuie sa ignor anumite situatii din viata mea si sa incerc sa va prezint lucruri interesante si sa petrec timp informandu-ma si cautand anumite date pentru ca ceea ce imi doresc este sa va ajut sa faceti cele mai bune alegeri. De cele mai multe ori este usor pentru ca imi place ceea ce fac, insa sunt si momente (si nu au fost putine in astia 10 ani) cand mintea si sufletul imi sunt in alte locuri si atunci trebuie sa "trag" de mine sa continui pentru ca mi-am propus sa fiu constanta si sa nu iau pauze.

Viata e cu bune si cu rele si eu ma simt mandra de ceea ce am facut in ultimii 10 ani cu blogul asta, care ramane o parte din mine si un hobby pe care vreau sa-l duc mai departe fara sa ma pierd pe mine si fara sa tradez lucrurile in care cred. In ultimii ani am evitat sa scriu despre anumite lucruri personale pentru ca asa am simtit ca e mai bine, sunt lucruri din viata mea pe care n-o sa le expun niciodata pentru ca nu asta imi doresc, insa sunt alte lucruri de care imi doresc sa scriu si pe care le am in minte in perioada urmatoare.

Nu vreau sa va prezint povesti cu zane, stele si cine stie ce alte nebunii, ci vreau sa intelegeti lucrurile asa cum sunt: ceea ce lasati in mediul online (chiar si intr-un mod anonim) afecteaza in moduri in care nici nu va ganditi. Anul trecut am fost data in judecata si mi s-au cerut despagubiri de 50.000 euro pentru niste comentarii lasate in mod anonim pe blog acum mai bine de 7 ani. De mai bine de un si jumatate sunt tarata prin tribunal aiurea pentru ceva ce nu are absolut nici o legatura cu mine si cu ceea ce scriu eu, lucru pe care l-a confirmat si prima hotarare data in procesul asta care continua pentru ca asa e in Romania: oricine poate da in judecata pe oricine pentru orice si trebuie sa te duci la tribunal, sa pierzi timp si bani angajand un avocat - si nu vreti sa stiti ce onorarii ti se cer cand cineva vede ca se cer 50.000 euro daune - sa te aperi de ceva ce nu ai facut si care (in cazul asta) nu are absolut nici o legatura cu tine, doar pentru ca legea nu il face raspunzator pe cel ce lasa comentarii, ci pe cel ce detine spatiul virtual (din pacate in Romania nu exista nici legi clare pentru mediul online si nu exista nimic concret de care sa te legi).

Nu vreau sa intru in detalii pentru ca mizeria asta m-a facut sa pierd destule nopti, o gramada de bani si de timp in care as fi putut sa fac altceva, ci vreau doar sa atrag un pic atentia asupra rautatilor gratuite care se arunca in mediul online doar pentru ca ne "protejeaza" anonimatul. Astea-s partile mai putine placute, parti de care nu prea auzim si citim pentru ca "trebuie" sa prezentam o viata perfecta pentru ca altfel nu se poate. Dar realitatea este ca nici unul dintre noi nu are habar cu adevarat de ce probleme are sau nu are cel de langa el, de ce incercari are de trecut si de ce il doare sau nu il doare.

Am scris postarea asta zambind si o sa continui sa va povestesc despre parfumuri, creme si produse misto pe care le descopar, o sa continui sa ma intreb de ce unii aleg sa arunce rautati aiurea, o sa ma bucur de cate ori o sa pot face o surpriza, o sa fiu recunoscatoare pentru fiecare om frumos pe care viata mi-l scoate in cale si o sa incerc sa prezint o doza de realitate ori de cate ori o sa pot. Si daca macar un singur om o sa se gandeasca de doua ori data viitoare cand o sa lase un comentariu in mediul online dupa ce-a citit postare asta eu ma declar multumita.

Iar pentru voi, cele ce sunteti alaturi de mine de atatia ani, am o intrebare: care este lucrul care va face sa reveniti si sa ma cititi?

43 de comentarii

  1. Consecventa cu care ne-ai obișnuit, legat de beauty și tot ce e nou, dar și modul fără perdea, fara prea multe infloriri legat de prezentarea produselor. Ca deși suntem in mediul online, multe dintre noi caută și o realitate, un sfat, ajutor care sa ne ajute și in offline. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur cand stiu ca ceea ce scriu inspira si ne ajutam sa alegem mai constient. Seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Copila cu zâmbete21 octombrie 2019 la 16:56

    La mulți ani blogului ! Mulți, mulți ani înainte la fel de fructuosi și cu multe povesti la fel de frumoase! Pe mine m-au atras stilul tău, sinceritatea și caldura pe care o simt în fiecare postare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sper sa transmit si in continuare aceleasi lucruri.

      Ștergere
  3. Prima impresie... poza...m-a făcut curioasă să te descopăr...nu sunt eu mare comentatoare 🙈🙈🙈...dar te urmăresc cu drag și interes... ești o persoană minunată...îmi place ceea ce faci...îmi plac recomandările tale... părerile tale... impresiile tale... m-ai ajutat de foarte multe ori în deciziile pe care le-am luat...in privința produselor cumpărate...îmi pare rău pentru neplăcerile prin care treci...sper sa se termine cu bine....și îmi doresc din tot sufletul că oamenii din ziua de astăzi să fie mai buni și mai iertători...îți doresc mulți anișori înainte și cât mai mulți urmăritori... pupici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca iti sunt de folos informatiile si ca revii cu drag. Si cand mai ai ceva de zis te astept cu un comentariu. :)

      Ștergere
  4. Eu te citesc (nu chiar de 10 ani) pentru ca postarile tale imi inspira incredere si realitate. Nu sunt scrise doar pentru o idee de marketing etc. Imi place sa citesc pareri concrete despre produse folosite de tine, nu generalitati. :) Zile minunate ! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa fiu concisa si sa ofer cat mai multe informatii, sper ca imi iese asa cum imi doresc eu. Multumesc :)

      Ștergere
  5. eu nu. s de atatia ani, nici macar 1an nu stiu daca am :) dar revin ca uneori simt nevoia de noutate, si imi place cum scri

    RăspundețiȘtergere
  6. Sinceritatea-adica stiu sigur ca daca tu spui ca un produs e bun,sigur e bun...nu infloresti lucrurile,doar ca sa dai bine si eventual sa mai primesti produse...
    Si imi plac mult pozele pe care le faci,sunt studiate,frumoase...nu sunt facute in graba ca sa zici ca ai pus si poze!
    La multi ani pentru cei 10 ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur ca vezi detaliile astea care uneori sunt atat de usor ignorate. :)

      Ștergere
  7. La mulți ani! La multe postări inspirate si pline de sinceritate, ca si pana acum! Te citesc de mult si revin cu aceeasi curiozitate in fiecare luni sa vad ce ai mai scris, incepand cu 7 intr-o săptămână pana prezentari de produse si elemente de viață. Toate expuse in stilul de neconfundat by coltul Cameliei. Ai un stil direct, simplu si foarte explicit, care m-a determinat de multe ori să îți urmez propunerile și recomandările!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, te astept cu drag si in continuare.

      Ștergere
  8. La multi ani blogului ,îți doresc putere și inspirație sa scrii in continuare entru-ca faci bine ce faci.Revin întotdeauna la tine pe blog deoarece de multe ori mă regăsesc în tine ,îmi place cum scrii,îmi place sinceritatea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur si apreciez fiecare comentariu pe care il lasi. :)

      Ștergere
  9. La mulți ani Draga mea! Îți iubesc consecventa și dăruirea sincera pe care o fata de noi! ❤️💙🥰 Revin pentru sinceritatea debordantă pe care o ai fata de noi. Revin ca îmi ești Draga ca om, ca blogger, ca suflet. Sunt sincera.
    Apropo, nu mi merge contul google.
    Sunt Gabriela Catalina Catis(fb).
    La mulți ani alături de noi! 🤗

    RăspundețiȘtergere
  10. Cât mai mulți ani înainte cu blogul, care să-ți aducă mai multe lucruri bune și cât mai rar momente neplăcute! Să nu zic deloc, pentru că e cam greu, cam orice pasiune/hobby are și părți mai puțin bune. Iar cu atâția oameni care nu conștientizează cât rău pot face două vorbe aruncate aiurea... cu atât mai greu.
    Ți-am apreciat constanța, ar trebui să iau exemplu. Gata, mai detaliat de atât n-o să răspund la întrebarea din final. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani inainte blogului!
    nu mai tin minte cum te-am descoperit dar stiu de ce revin mereu sa te citesc:esti sincera si autentica si asta transpare in toate parerile tale despre produse fie ele scumpe sau ieftine!
    cred ca sinceritatea si onestitatea sunt din ce in ce mai greu de gasit si cu timpul lucrurile se vor cerne de la sine!
    iti doresc multa sanatate si putere sa treci peste toate neplacerile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, te astept si la alte postari.

      Ștergere
  12. Te urmăresc de câțiva ani buni și îți doresc putere pt tot ce vă veni bun sau rău, să poți gestiona totul Intr o manieră potrivită ție.
    Mi a plăcut cum prezinți produsele,intr-un mod profesional și calitativ și de câteva ori am.achizionat produsele in urma recomandării tale. Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sper sa te inspir la achizitii interesante si de acum incolo.

      Ștergere
  13. Nu stiu ce as mai putea sa scriu pentru ca de cate ori am avut ocazia ti-am zis ce am avut de zis. Cred ca ma stii pe de rost :)) Vreau doar sa-ti multumesc inca o data pentru toate lucrurile pe care le-am descoperit datorita tie si-mi fac viata mai frumoasa, pt lecttiile de viata, pentru ca citesti printre randuri...

    La muuuulti ani, dar te rog sa fie cat mai multi pt ca blocul tau e singurul pe care l-am citit zilnic, fara pauze, de vreo 5 ani cred... Imi place sa citesc bloguri, insa recunosc ca am "cazul in plasa" Youtubului si a Insta story-ulor care sunt variante mai facile... Dar tu mi-ai intrat in suflet si acolo ai ramas! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu drag de fiecare data si sper sa te inspir si de acum incolo.

      Ștergere
  14. Multi ani traiasca ! Tin sa iti multumesc mult pentru tot. Imi amintesc si acuma cum te-am descoperit inclusiv primul articol citit, cred ca acum 5 ani. De atunci sunt mereu aici, chiar daca in ultima perioada sunt pe silent dar ma revansez eu, am atatea sa iti zic. :)
    Raspunsul la intrebare e simplu: eu revin intotdeauna pe blog pt tine, pt omul bun cu suflet mare de la care am tot timpul de invatat si unde gasesc ganduri bune si umane, nimic artificial si superficial.
    Numai binele din lume iti doresc si sper sa se faca dreptate in favoarea ta, m-am enervat acuma ca altfel nu am cum.. rautatile oamenilor nu au limite, asta vad si eu ma lovesc de ei. E o perioada si va trece..
    Te imbratisez,
    Cristina Cocoreanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si stii deja ca citesc cu placere comentariile tale de fiecare data. :)

      Ștergere
  15. De ce revin, fie și-n valuri? :) Păi, simplu, pentru felul tău de a fi ce transpare din ceea si, mai ales, cum scrii. Emani un soi de bunătate și înțelegere a lumii și oamenilor dincolo de nivelul obișnuit.
    A, și pentru recomandari. Ție îți datorez descoperirea gamei SVR, iar acum intenționez să-mi iau White Tea despre care am citit la tine.

    Gând bun <3

    P.S. M-am prins oarecum cum funcționează Instagramul, zău că e fascinant să caști ochii la atâtea poze :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Iti spun sincer ca nu mi-am putut imagina asa ceva . Din ce motiv te-a dat in judecata? Ca a lasat persoana respectiva comentarii anonime inteleg, dar motivul chiar nu-l banuiesc ?? Eu m-am semnat cu numele real de fiecare data cand am lasat un comentariu , ceea ce mi se pare mai mult decat normal.Foarte trist sa citesc asa ceva, suma mi se pare uriasa .Sper din toata inima sa se rezolve intr-un mod favorabil pentru tine toata situatia asta.
    Draga mea, mi-am dat seama ca rezonez foarte mult cu ELLA , ma regasec in multe dintre comentariile ei , exact acelasi lucru voiam si eu sa-l spun"constanta" asta in primul rand. Ai ramas singurul blogger pe care-l mai citesc , foarte rar alte articole de la alte persoane . La cat mai multe postari si fara situatii neplacute :(

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motivul este aberant, tot procesul asta e o mare mizerie fara sens. Iti povestesc in privat daca vrei, insa nu prea e nimic de inteles pentru ca nimic nu are sens.

      Ștergere
  17. La multi ani blogului! revin aici pentru sinceritatea ta, pentru review-uriel tale si modul tau de a scrie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Cami, eu m-am întors și o să mă întorc mereu cu drag pe blogul tău pentru că ești naturală, ești TU, te simt cum mă simt pe mine: o tipă simplă, fără fonfleuri și fițe, care scrie frumos, simplu și din inimă. Pe lângă toate astea te ador pentru că iubești animalele, cum le iubesc și eu și am multe adoptate din diverse situații aiurea. Îmi place enorm cum povestești, chit că vorbești despre cosmetice sau despre o plimbare in parc, despre a te regăsi. Te citesc pentru că scrii cu naturalețe, nimic pompos sau tras de păr, te simt un om obișnuit, te simt naturală și vie! Îmi ești dragă și chiar daca nu comentez mereu, te asigur că te citesc cu plăcere, cu drag și considerație! La mulți ani blogului, ție și animăluțelor multă sănătate! Cu drag, Oana -Edith Imre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvintele din suflet si pentru timpul pe care il petreci in coltul meu. :)

      Ștergere
  19. Imi place stilul tau de a scrie, imi place ca iti expui cu sinceritate parerile despre produse si ca ne vorbesti despre oferte bune. De multe ori, inainte de a ma decide sa cumpar un produs, caut pe blogul tau sa vad daca nu ai vorbit despre el, iar parerea ta imi da incredere. Iar de multe ori, gasesc inspiratie in articolele tale. De exemplu, ai scris zilele trecute despre picaturile de unghii pentru uscare rapida. Habar nu aveam ca exista asa ceva :))) Mi le-am achizitionat acum cateva zile si de-abia astept sa vad rezultatul!

    Imi mai place ca esti sincera si naturala si ca faci asta din placere, chiar daca cu unele sacrificii uneori. Imi place cand ne vorbesti despre tine, cand ne spui lucruri personale, atat cat simti tu sa impartasesti cu noi. Iti doresc sa tii blogul atata timp cat iti face tie placere si sa ne incanti cu articolele tale. La multi ani! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru ca esti de atata timp alaturi de mine si sper sa te inspir si in continuare.

      Ștergere
  20. Te citesc cu drag de multi ani, si apreciez ca esti obiectiva, sincera si iubesti animalele!...ah, si recomanzi parfumuri f misto :)
    Cu drag, Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, animale si parfumuri - doua dintre iubirile mele declarate. :)

      Ștergere
  21. La multi ani .. inainte! Iti multumesc ca ai ramas aceeasi. De ce te urmaresc? Pentru ca-mi place onestitatea si sensibilitatea ta din spatele cuvintelor, pentru obiectivitatea, consecventa si continuitatea ta, pentru ca ne atrag aceleasi lucruri, pentru ca ... mi-esti draga, draga prietena virtuala. Ma faci sa ma simt alaturi de tine si in momentele de visare si in cele triste si in cele de relaxare. Te pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nici nu stii in ce moment potrivit am citit comentariul tau. :)

      Ștergere
  22. Wow! Deci te știu de 10 ani??? Ca te-am citit de la bun început, cu consecvență. La mulți ani faini în continuare! De ce revin? Pentru că îmi ești dragă :) Pentru că ești autentică, verticală, caldă, ești un om adevărat, nu un personaj. Pentru că blogul tău are viață :)

    RăspundețiȘtergere