Zucchini umpluti

5.9.18

Nu am mai facut de mult o postare cu o reteta, desi cateodata in postarile de duminica v-am mai aratat ce-am mai gatit in ultima vreme. Insa de data asta m-am gandit ca reteta asta extrem de simpla si rapida merita o postare pentru ca nu e ceva complicat, se poate personaliza in functie de gusturi si rezultatul este unul delicios care pe mine m-a cucerit.


Cred ca v-am mai spus ca eu nu ma dau in vant dupa dovlecei, mi se par prea aposi si cu prea multe seminte, asa ca prefer sa cumpar zucchini si de-a lungul timpului i-am incercat in diverse combinatii. Nu imi mai amintesc unde am vazut prima data zucchini umpluti, probabil Instagram pentru ca este sursa mea principala de inspiratie, dar mi-a placut ideea si mi-a ramas in minte. Nu am stat sa caut retete pentru ca nu-mi place sa gatesc dupa retete, asa ca am facut ce-am crezut eu ca ar fi bine.

Am scobit zucchini cu un instrument care face bile din pepene (nu stiu cum se numeste, eu l-am luat de pe Aliexpress in urma cu ceva vreme), am pus un strat extrem de subtire de mozzarella rasa si separat am preparat intr-un castron umplutura. Eu am folosit rosii cherry, ciuperci si praz pe care le-am stropit cu putin ulei infuzat cu usturoi si le-am condimentat dupa gust. I-am umplut si am mai presarat deasupra niste mozzarella rasa (am folosit cam 100 grame pentru 4 zucchini, insa se poate inlocui cu nutritional yeast daca vreti ceva mai sanatos, insa nu se vor mai carameliza asa frumos).

Am incins inainte cuptorul la 210 grade si am folosit tava de la cuptor pe care am intins o hartie de copt. Am bagat totul la cuptor pentru 20 minute la un program cu caldura si sus si jos, in functie de cuptor trebuie sa adaptati temperatura si programul de coacere. Rezultatul dupa 20 minute este cel de mai jos, noua ne-a placut mult ceea ce a iesit si o sa mai incerc si alte combinatii in perioada urmatoare.


Voi mancati dovlecei si zucchini? Cum ii pregatiti?

6 comentarii

  1. Ce delicios preparat! Iti lasa gura apa😍 Mulțumim pentru retetă

    RăspundețiȘtergere
  2. Am zis că o să încerc și eu de când am văzut poza ta pe Instagram, arată foarte bine, dar chiar eram curioasă și ce ai pus. Cred că o adaptez și eu într-o zi. Nu mă omor nici după dovlecei, nici după zucchini, dar în anumite combinații îmi plac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stii ce sunt in combinatia asta, sa-mi zici cum ti se par cand ii faci. :)

      Ștergere
  3. Ohh ce idee faina! Merci. De mult nu am mai facut zucchini.. de obicei ii umplu cu carne macinata, ceapa, rosii tocate si deasupra mozarella. Imi place varianta ta, e mult mai light.

    RăspundețiȘtergere