Acum ...

26.9.18


Va spuneam in postarea de duminica ca toate lucrurile din ultima perioada m-au facut sa ma gandesc mult la "acum" si la momentul actual. Dupa multi ani in care trecutul si-a tot spus partea lui de poveste in viata mea am ajuns intr-un punct in care trecutul este trecut, viitorul este ceva incert si singurul moment care are cu adevarat importanta este cel actual. Si cand scriu asta nu spun ca nu am planuri de viitor si ca nu-mi doresc lucruri, ci doar ca ma bucur de momentul asta, cu bune si cu rele si am invatat sa accept ce-a fost si sa astept cu entuziasm ceea ce va veni.

Fiecare experienta de viata ne marcheaza intr-un anume fel, mai profund sau mai putin important, dar - cu voia sau fara voia noastra - ne schimba cursul vietii. Au fost perioade in viata mea cand mi-am pus multe intrebari, cand am incercat sa inteleg de ce unele lucruri nu ies oricat de mult efort am depus eu si oricat de mult mi-am dorit, cand am vrut sa stiu, cand am uitat sa vad ce am gandindu-ma la tot ce-am pierdut. 

In momentul asta sunt recunoscatoare pentru fiecare experienta pe care am trait-o, pentru fiecare om pe care l-am intalnit, pentru lucrurile pe care le-am facut bine, pentru lucrurile pe care as fi putut sa le fac altfel, pentru momentele care mi-au bucurat sufletul si pentru clipele care m-au facut sa vars lacrimi amare. Fiecare dintre ele este parte din ceea ce sunt astazi si fiecare m-a invatat sa fiu mai puternica, mai hotarata si mai "cu suflet".  Nu as fi omul de astazi daca nu as fi trait tot ce-am trait in ultimii 10 ani si incerc sa ma trezesc cu gandul asta in fiecare dimineata.

Tu pentru ce esti recunoscatoare astazi?

13 comentarii

  1. E sănătos pentru minte să acceptăm că nu putem deține controlul absolut asupra vieții noastre, m-am împăcat tot mai mult cu ideea asta în ultimii ani. Iau decizii, planific, stabilesc priorități... dar trebuie să accept că nu o să meargă totul 100% cum vreau eu.
    Să știi că se văd și la tine mai multe schimbări în bine în ultimii ani, chiar și pentru cineva care te vede mai rar. :p

    PS Știam eu că o să se muleze magnețelul ăla măcar pentur niște imagini pentru blog/Insta. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ca am zambit cand l-am gasit in punga? Cand ne-am vazut nu l-am remarcat, eu folosesc cuvintele alea ca hashtag mereu. :)

      Ștergere
    2. Mă bucur! Am văzut, de asta m-am gândit că e un detaliu mic care ți-ar plăcea. :D

      Ștergere
  2. Felicitări pentru artico 💐foarte frumos si emotional💟😢

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt recunoscatoare pentru lucrurile pe care Dumnezeu le-a asezat mai bine decat as fi visat eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru tine e o perioada superba, bucura-te de ea la maxim. :)

      Ștergere
  4. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am ❤😍

    RăspundețiȘtergere
  5. Incerc sa practic zilnic ritualul recunostintei.. Sunt recunoscătoare in fiecare zi in primul rand pentru ca bebe este sănătos. Acum citesc Vanatorii de zmeie si sunt recunoscătoare ca m-am născut in România .. Acțiunea se desfășoară in Kabul, Afganistan. Iti recomanda cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare, am trecut-o pe lista. Sa ai o saptamana frumoasa!

      Ștergere
  6. Sunt recunoscătoare ca Dumnezeu mi-a îndeplinit acele dorințe pe care eu le'am ascuns în subconștient (din teamă) și pe care am încercat să mă fac pe mine și pe ceilalți sa credem că nu mi le doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E asa frumos cand reusesti sa-ti invingi teama si sa te bucuri, nu?

      Ștergere