The Perfume Tag

18.1.16

Dana mi-a pasat tagul asta si m-a pus in dificultate pentru ca la unele intrebari mi-a fost destul de greu sa raspund si nici n-am putut sa ma rezum la un singur produs. Imi plac parfumurile, am multe (si o sa ma rezum la multe, nici n-am curaj sa le numar si nici nu vreau sa stiu), e o pasiune veche de-a mea si stiu ca unele dintre voi chiar m-ati rugat sa fac o postare cu toate parfumurile mele, asa ca tagul asta zic eu ca a picat la fix pentru ca va arat o parte din parfumurile pe care le am si care imi plac. Puteti sa cititi si postarea asta din 2014 in care v-am povestit despre 13 parfumuri de la Yves Rocher, intre timp am adunat si altele, dar e o postare care inca va poate fi de ajutor.


Inainte sa incep sa raspund la intrebari, o sa va spun ce v-am mai spus ... parfumurile pentru mine au povesti, vin cu amintiri, trebuie sa-mi trezeasca simturile, le aleg in functie de stare si de moment, de-a lungul timpului gusturile mele s-au schimbat pentru ca eu m-am schimbat. Parfumurile sunt, din punctul meu de vedere, unele dintre cele mai profunde amintiri pe care le avem.

Care este primul parfum cumparat vreodata?

M-am gandit mult la intrebarea asta si nu stiu sa raspund. Tind sa inclin intre Allure de la Chanel (un parfum care mi-a placut la nebunie pe la 20 ani si care acum nu ma mai reprezinta) si ceva de la Priscilla Presley, insa nu stiu sa spun daca Moments sau Indian Summer (pe amandoua le-as purta si acum daca s-ar mai fabrica, am niste amintiri atat de frumoase din perioada cand le purtam incat zambesc numai cand ma gandesc).

Care este parfumul tau semnatura?

Parfumul meu de suflet ramane Very Irresistible de la Givenchy, iar varianta Sensual este preferata mea. Cred ca se vede ca-mi place parfumul asta (varianta clasica am avut-o de nenumarate ori, inclusiv in ambalaje aniversare), desi in ultimii 2 ani nu l-am mai purtat atat de des ca inainte.


Care este cel mai recent parfum al tau?

Sunt doua, ambele primite de Craciun - Amethyst de la Lalique (un parfum fructat, dulceag si usor lemnos, care imi place mult de tot si de-abia astept sa se incalzeasca sa-l pot purta) si Taj Sunset de la Escada (o editie limitata din 2011, de care eu nu stiam si care mi se pare fenomenal pentru vara - e fructat, e dulceag, are ceva tropical, dar este extrem de senzual, m-am indragostit de el de la prima mirosire, nu stiu cum l-am ratat pana acum).


Ce parfum ai purta pe timp de seara sau la o intalnire?

Depinde ... de starea mea, de ceea ce vreau sa transmit, de omul/ oamenii cu care ma intalnesc, asa ca nu ma pot limita la un parfum: Flowerbomb de la Viktor&Rolf, Very Irresistible de la Givenchy, Naughty Alice de la Vivienne Westwood, Ange ou Demon Le Secret Elixir de la Givechy, Black Musk de la The Body Shop sau Crystal Noir de la Versace. Nu-mi planific parfumurile, intind mana dupa ce simt in momentul respectiv.


Care este parfumul tau preferat pentru primavara/ vara?

Sunt multe  - anul trecut am purtat des 5th Avenue de la Elizabeth Arden, Flower Party de la Yves Rocher, Eternity de la Calvin Klein si Italian Fig de la The Body Shop, fiecare are ceva al lui si fiecare imi da o stare anume.


Ce parfumuri iti plac pentru toamna/ iarna?

Cand vine frigul schimb si eu parfumurile, trec la esente mai picante, usor orientale, usor lemnoase ... port des Vanille Noire de la Yves Rocher, Ange ou Demon Le Secret Elixir, insa imi plac mult si So Elixir Purple de la Yves Rocher sau Hypnose de la Lancome. Prefer parfumurile dulci cand e frig, mi se pare ca se combina cel mai bine cu PH-ul pielii mele.


Care este categoria ta preferata de esente: fructate, florale, fresh, orientale, lemnoase?

Imi plac parfumurile complexe si in general tind spre parfumuri lemnoase, usor orientale cu mici accente fructate. Ma feresc de parfumuri foarte puternice pentru ca-mi dau dureri de cap (cum este Neroli de la Yves Rocher, Opium de la YSL sau Black Orchid de la Tom Ford) si am o slabiciune pentru vanilie, insa nu vanilie gurmanda cand vine vorba de parfumuri.

Dupa ce parfum suspini?

Nu stiu daca as spune ca suspin, insa sunt cateva parfumuri pe care as vrea sa le am din nou, dar si cateva pe care le-am descoperit in ultima vreme si-mi plac mult. 212 on Ice de la Carolina Herrera, Nina de la Nina Ricci, Amarige de la Givechy, Sentiment de la Escada si Hypnose de la Lancome ar fi pe lista cu "le vreau din nou", insa n-as zice nu nici la Black Opium de la YSL, Tabacco Vanille de la Tom Ford si cred ca as mai putea sa pun cateva pe lista, dar ma opresc.

Ce parfum iti place pe partenerul tau?

Ahhh ... cred ca as merge pe ceva de la Chanel, Blue de Chanel sau Allure Pour Homme.

Parfumurile sunt un subiect despre care as putea sa vorbesc/ scriu la nesfarsit. Sunt sigura ca am uitat parfumuri care imi plac la nebunie si pe care le simt cand le port, asa se intampla mereu ... as vrea sa raspundeti si voi la intrebari, sa aflu si eu care sunt preferatele voastre in materie de parfumuri.

27 de comentarii

  1. Și mie îmi plac mult parfumurile de la Yves Roche, le ador,fără parabeni iar mirosul persista mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-ai facuuuut, l-ai facut. Nu stii ca de mult ma bucur :)
    Observ ca avem ceva parfumuri in comun, iar Vanille Noir de la Yves Rocher imi place si mie maxim. Neroli nu mi se pare atat de tare, dar eu abia mi l-am cumparat, deci inca il descopar.
    Te pup, draga mea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am zis ca-l fac, parfumurile sunt una din slabiciunile mele, insa e greu sa aleg. :))

      Ștergere
  3. Ha ha si eu as vorbi incontinuu despre parfumuri :) Multe din parfumurile tale le am si eu, de exemplu Very Irresistible l-am purtat in ziua nuntii mele:D.De asemenea imi plac So Elixir Purplesi Vanille Noir foarte mult .
    In colectia mea destul de vasta se mai afla Lolita Lempicka,primul aparut , Slava Zaitsev Maroussia pe care ti-l recomand , este un parfum unic , nu seamana cu nimic si cred ca ti-ar placea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am uitat putin la descriere si pare extrem de interesant, il retin, merci de recomandare. :)

      Ștergere
  4. Oh la la, imi plac parfumurile tale! Unele le-am avut si eu, vorbesc de Elizabeth Arden 5th Avenue, Crystal Noir, Eternity si So Elixir Purple.
    Singurul parfum pe care l-am cumparat de 3 ori dupa ce l-am primit cadou intr-un moment special din viata mea si pe care il voi cumpara mereu este Hypnose de Lancome, pur si simplu ma face fericita mirosul lui, imi vine "ca o manusa" cum s-ar spune. :)
    Sunt inebunita dupa parfumuri, nu ma pot limita doar la unul, iti dezvalui lista mea:
    Primul parfum cumparat: Hugo Boss-Woman dupa care au urmat Charlie-Silver, Gloria Vanderbilt si Gucci-Envy care e o minunatie de parfum(nu cred ca mai exista).
    Din "categoria grea" imi place 24 Fauborg by Hermes (il adooor), Shalimar-Guerlain, L'Heure Bleu, Shalimar Parfum Initial, L'Instant-Guerlain, Amarige-Givenchy, Serpentine-Roberto Cavalli, Dolce Vita-Dior, Hypnotic Poison, Yves Rocher-So Elixir Sensuelle, Must-Cartier,Crystal Noir-Versace, Cinema-YSL, Bottega Veneta by Bottega Veneta, Red Musk-The Body Shop.
    Parfumuri de primavara-vara pe care le ador: Lanvin-Eclat D'Arpege, Bvlgari-The Vert Eau Parfume, E.Arden-Green Tea, Sicily-D&G, Hermes-Un jardin sur le Nil si Kelly Caleche.
    Parfumuri pe care visez sa le am: Cristalle-Chanel, La Phantere-Cartier, Modern Muse si Bronze Goddes-Estee Lauder, Givenchy-Very Irresistible, Chanel-Chance, Jacomo-Silences.
    Pentru EL aleg fara discutii Bleu de Chanel si Dior-Homme. Mai imi plac si Aqua-Bvlgari, Chanel-Egoiste, Burberry-Touch.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un Jardin sur le Nil pe mine miroase oribil, nu m-am inteles deloc cu el. Bronze Goddess ma tenteaza si pe mine. :)

      Ștergere
  5. Ce dragut!
    1. A fost de la Oriflame, luat de mama, nu mai tin minte care pt ca eram micuta, cred ca Volare. Apoi, cand am venit pe salariul meu, tot de la Oriflame a fost si s-ar putea tot ca Volare sa fi fost.Si acum mai cumpar parfumuri de la ei.
    2. Guerlain Champs Elysee - nici nu stiu sa-l descriu, doar ca este intens, floral dar si putin dulceag si senzual, tineresc dar nu adolescentin si se simte miros de toporasi in el.Il ador!
    3.Lancome EdP Midnight Rose, luat in decembrie si care imi place de nu mai pot, un parfum destul de intens si senzual.
    4. Depinde de anotimp, dar seara clar parfumuri mai puternice iar in ultimul timp am obsesia parfumurilor (foarte) puternice.
    Cat de intalnire, depinde de multe.
    5. Pt vara imi plac parfumurile mai fresh si florale. In ultimile veri am purtat des Moment de Bonheur si Comme une evidence intense de cand a aparut, iar in vara asta am purtat si Gucci EdT Glamurous Mangolia si YR Naturelle Osmanthus.
    6. Cum vine toamna mi se schimba instant gusturile la parfumuri. Imi doresc pafumuri mai floral-orientale/intense si din ce in ce mai puternice cum inaintam in anotimp. Pt ca a fost o toamna calda am folosit pana tarziu Naturelle Osmanthus.
    7.Imi plac parfumurile florale in general, sa percep florile din ele. Pana nu de mult imi placea mai fresh, de ceva timp imi place sa simt si ceva senzual si oriental in ele.
    8.Dior Diorissimo - pt ca miroase a lacramioare, e floral/fresh.
    Dior Addict eau fraiche; noul Givenchy ange ou demon &son accord illicite.
    Suspin dupa un parfum Aqua di Parma-Rosa Nobile si sa imi cumpar un nou Champs elysee.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum miroase Champs Elysee, o sa ma duc sa-l miros. :)

      Ștergere
  6. Am revenit, am uitat sa iti zic ca visez de multi ani la Alien si nu stiu cum se face de il tot aman. Are o vanilie fantastica in el si o persistenta de la cer la pamant :)). E adorabil! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, he, pe mine nu miroase cine stie ce, o sa ii mai dau si eu o sansa, in trecut nu m-a convins. :)

      Ștergere
  7. Grea provocare... :))))
    1. Primul parfum cumparat cred ca a fost cadou pentru mama. Era un no name, dar foarte reusit, care aducea cu Cool Water - Davidoff.
    2. Hmmm... revin la Cool Water, originalul de aceasta data. Simt ca ma identific total cu acest parfum, de la aroma pana la ambalaj.
    3. Cel mai recent e un parfum este apa de toaleta Phyllis de la Pull and Bear - o alegere total ciudata si pentru mine, dar de care m-am indragostit pe loc. Spre marea mea surprindere, e destul de persistent.
    4. Nu as putea alege un parfum fara sa stiu ce tip de intalnire este...Ar depinde de tinuta, de make-up, accesorii, dar mai ales de starea de spirit.
    5. Primavara/vara nu prea imi place sa ma parfumez pe timpul zilei. Exceptie fac: parfumurile cu liliac si flori de cires de la Yves Rocher. In schimb aleg spray-urile parfumate, mai ales pe cele de la Victoria's Secret.
    6. Toamna/iarna: cu cat mai dulce, mai special si mai pregnant mirosul, cu atat mai mult imi place parfumul: Belle d'Opium (YSL) e in top.
    7. Ar fi mai usor sa spun care nu ma reprezinta, adica cele fresh, in rest orice combinatie care nu poate fi incadrata intr-o singura categorie, intra pe lista preferintelor mele ;)
    8. Suspin dupa... Black Opium (YSL), Nina Ricci (toata gama), Cristal Noir (Versace) si ma oprec fiindca in curand incep sa plang...
    9. Pentru partener: Thierry Mugler (il las pe el sa aleaga parfumul) ii asigura buna mea dispozitie ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ras spre final, habar n-aveam ca Pull and Bear are si ape de toaleta. :))

      Ștergere
    2. Eu am ras cand am vazut cat de bine miroase si persista pe pielea mea, mai ales la pretul acela infim.

      Ștergere
  8. Sincer, nu mai stiu care a fost primul parfum cumparat , tind sa cred ca un parfum BU sau Oriflame . Apropo de BU , inca folosesc sprayurile de la ei si le ador .
    Parfumul semnatura este Signorina de la Ferragamo , insa nu pot sa-l port in orice anotimp.
    Cel mai recent parfum (cadou de la mos ) Kenzo Flower L"elixir pe care il ador , l-am purtat zilnic de cand l-am primit .
    Pe timp de seara la o intalnire, cu siguranta Lancome La vie est belle , dar sa fie iarna :P
    Pentru primavara/vara Kenzo Jeu de amour , Nina la tentation de Nina ,Daisy Marc Jacobs desi primul se potriveste si pentru perioada aceasta.
    Pentru toamna/iarna La vie est belle Lancome , Kenzo flower lelixir , DG rose the one .
    Imi plac foarte mult parfumurile fructate .
    Am suspinat dupa Flower lelixir de la Kenzo dar l-am primit cadou, asa ca acum nu suspin dupa nimic :) (momentan)
    Pe sotul meu imi place cel mai mult Kenzo homme night .
    Suntem mari fani Kenzo :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am doua miniaturi de Signorina in sertar, dupa ce public comentariul asta ma duc sa le adulmec. Am vazut mult Kenzo. :))

      Ștergere
  9. Hai sa raspund aleator :)
    Imi place, la barbati, combinatia lavanda+piper ( l'occitane)
    Mi-am amintit ca eram adolescenta si am primit de la o matusa un spray Farmec. Mirosea fantastic :)
    Ma bate gandul sa-mi iau 5th Avenue de la Elizabeth Arden, dar nu sunt sigura daca nu e cumva prea serios ptr mine
    Parfumul semnatura e superfluu, tralala ca mine, functie de starea de moment, alb, inocent, jucaus, cu flori :)
    Zilele trecute am fost in vizita la prietenele mele si m-am dat pe maine cu o crema de corp Tresore Lancome. Mi-a trezit atatea nostalgii, dar nu mai stiu sigur care ca s-a intamplat cam de mult :)
    Cam atat, revin cand trece iarna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e serios, e jucaus. Am ras cand am citit comentariul tau, mi te-am imaginat o sticla de parfum, insa iti povestesc la primavara cum arati. :))

      Ștergere
  10. N-am incercat nimic din ce ai prezentat aici, am mirosit candva Vanille Noir, dar mi s-a parut cumva un miros fortat,ambiguu, nu m-am regasit deloc. Eu-s innebunita dupa piperul roz din Reveal, Calvin Klein sau Black Opium, YSL . :D
    Cei de la Yves Rocher mi-au oferit la o comanda de min. 49 de lei parfumul Naturelle, cu ocazia zilei mele. Abia astept sa vina coletul...parca am mai citit despre el, dar nu sunt sigura daca la tine era acea postare....
    Ganduri calde am pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Black Opium imi place si mie, insa nu mi se pare ca are ceva special. N-ai citit la mine de Naturelle sigur, e prea "natural" pentru gusturile mele. :)

      Ștergere
  11. Ma uitam la pozele tale si ma gandeam ca n-am incercat nimic din lista ta, pana cand nu am vazut mititelul de So elixir purple de la YR L-am avut, l-am terminat, l-am mai luat o data. Imi place insa, poate cu o idee mai mult si varianta clasica de la So elixir, pe galben.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am plictisit extrem de repede de varianta originala a lui So Elixir, l-am purtat de cateva ori si a inceput sa mi se para banal. De So Elixir Purple nu ma satur. :)

      Ștergere
  12. uuu, văd că avem gusturi foarte asemănătoare. Am văzut de câteva ori parfumul Amethist și mă gândeam să îl încerc blind buy.. acum mi-ai făcut o confirmare că s-ar putea să îmi placăă :)

    RăspundețiȘtergere