Termo Top si mancatul de legume

14.1.16

Postarea de astazi e diferita de ce ati vazut in ultima vreme insa mereu mi-a placut sa impart cu voi lucrurile misto, asa ca n-o sa tin informatia asta doar pentru mine. Probabil ca acum va intrebati ce e Termo Top si ce treaba are cu legumele din farfurie ... va explic eu imediat ce e, unde se gaseste si ce face, insa inainte de asta trebuie sa precizez ca nu suport legumele fierte (in special ardeii, dar nu numai) si am mancat broccoli de 2 ori in viata mea inainte sa descopar Termo Top. Iar acum mananc extrem de des ce puteti sa vedeti in farfuria de mai jos, adica legume "fierte" si singurul care a schimbat asta dupa 35 de ani de strambat din nas (si nu putine au fost datile cand am preferat sa "lesin de foame" decat sa mananc legume fierte sau facute la abur) este Termo Top de la Tupperware (ii puteti urmari si pe Facebook daca vreti sa vedeti ce nebunii mai au).


Sa va spun cum am aflat eu de Termo Top asta minunat - produsele Tupperware nu-mi sunt necunoscute si am cateva pe care le folosesc extrem de des (Extra Chef de care v-am povestit aici e de baza in bucatarie), iar anul trecut prin primavara am fost invitata la un eveniment unde s-a facut o demonstratie cu Termo Top. Cand am auzit prima data ce urmeaza sa faca am inceput sa rad in sinea mea - 30 minute, legume si carne gatite fara foc - eu vedeam un castron de plastic cu o sita si un capac (ceea ce si este Termo Top, va arat imediat ce si cum), de unde sa fie alea gata in 30 minute?

Au taiat legumele (eu cand am vazut ardeiul gras deja ma gandeam la o fiertura stafidita si ma gandeam ca nici daca ma plateste cineva nu gust) si carnea de pui in bucati mici, le au pus in vas, au turnat apa fiarta peste ele, au pus capacul (care nici macar nu se inchide etans - eu cu cat vedeam mai mult cu atat credeam mai putin ca rezultatul va fi cel anuntat) si dupa 30 minute cand au scos din vas legumele si carnea am cascat ochii mari - legumele aveau o culoare impecabila, nu erau deloc stafidite (piticul de pe creierul meu) si carnea parea fiarta. Mi-a placut atat de mult ce-am vazut incat m-am incumetat sa gust ardeiul gras si broccoli si am ridicat sprancenele - nu pareau fierte, gustul era extrem de puternic si aromat, iar legumele crocante, cand am muscat din ele n-aveau nici o treaba cu fiertura care imi displace mie atat de mult (si ma refer si la gatitul la abur, nu se compara).

Prin urmare am plecat acasa cu Termo Top si am zis ca trebuie sa-l incerc eu la mine in bucatarie sa vad ca nu e vreo smecherie - repet, tot ce vedeam era un castron de plastic cu o sita si capac. Am incercat mai jos sa va arat cat de simplu e sa gatesti sanatos in Termo Top, fara foc in maxim 30 minute. Am taiat legumele, le-am pus in vas, am turnat apa fiarta pana la punctul maxim de umplure marcat pe vas, am pus capacul si peste 20 minute m-am intors in bucatarie. Am scos frumos sita, am lasat legumele la scurs, le-am pus pe farfurie langa niste orez brun gatit cu vreo 2 zile in urma, am adaugat condimente (se pot adauga si cand sunt legumele in vas, insa mie imi plac mai mult asa) si gata masa.

In vasul asta se pot face o gramada de chestii, de la supa (daca va doriti o supa clara e perfect pentru asa ceva - ati ridicat sita cu legume si ati ramas cu supa) la paste, carne si peste, galuste si papanasi, mamaliga, ca sa nu mai zic de tot felul de legume care nu-s tocmai placut de fiert (si ma gandesc la conopida, de exemplu, pe care eu n-o suport, dar pe care o pot manca facuta piure, dar daca o fierb clasic miroase in toata casa si nu-mi mai trebuie). Nu pierzi timpul in bucatarie, nu fierbi nimic ca sa se faca caldura, nu miroase de nici un fel, nu te duci de 5 ori sa verifici sa nu dea in foc, nu consumi gaz sau curent pe timpul gatirii, iar in maxim 30 minute (in functie de ce gatesti) ai totul gata.

Mancarea este extrem de sanatoasa, legumele isi pastreaza culoarea si aroma si nu-si pierd elementele nutritive, acizii grasi sau vitaminele. Este un mod extrem de practic si usor de a gati, fara a pierde timp in bucatarie, iar daca aveti mofturosi in familie garantat vor incepe sa manance legume gatite asa. Daca eu am inceput sa mananc, credeti-ma ca este posibil.


Va spuneam ca este un castron de plastic cu o sita si un capac si vreau sa vedeti ca n-am exagerat cu nimic si ca scepticismul meu cand l-am vazut prima data a fost mai mult decat intemeiat. Cand vezi chestia asta te astepti sa faci in ea ce v-am aratat mai sus? Eu sigur nu m-am asteptat si nici nu mi-am imaginat in veci ca o sa vina ziua cand ardeiul gras si broccoli gatite asa mi se vor palea delicioase. Se intampla si minuni ... si de data asta numele magic e Tupperware si nu m-a platit nimeni sa spun asta.

Pentru cineva care mananca legume fierte (supe, ciorbe, ardei gatiti in diverse feluri) de cand lumea si pamantul n-o sa fie ceva extraordinar (desi gustul si aspectul sunt cu totul altceva cand folosesti Termo Top), insa pentru cei ca mine, pentru cei care au copii mofturosi, pentru cei care cauta variante cat mai sanatoase de a se hrani si pentru multi altii vasul asta de plastic e o mica minune. Pretul este 125 lei si eu cred ca merita banii din plin.


Ati auzit de Termo Top pana acum? L-ati incercat? Va tenteaza? Chiar sunt curioasa sa aflu si parerea voastra si daca aveti ciudatenii in ceea ce priveste mancatul de-abia astept sa citesc comentariile.

12 comentarii

  1. Stai sa inteleg, asta e un vas unde pui legume (sau ma rog), torni apa fierbinte, lasi 30 de minute si e gata mancarea? Fara bagat in priza?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca exista asa ceva! Cred ca am nevoie de unul pentru fetita mea. Multumim de pont!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte, foarte interesanta chestia asta. Am inteles ca nici nu miroase prin bucatarie. Ce curioasa as fi pe ce principiu functioneaza. Ia sa intru eu pe pagina aia sa incerc sa aflu informatii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e nici un principiu, un vas de plastic minune, cum ziceam. Nu miroase, nu da pe afara, nu ai grija. :))

      Ștergere
  4. Mi se pare foarte tentant. Si tind sa cred ca este o alternativa mult mai sanatoasa pentru fiertul legumelor. Iar rezultatul final arata demential.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow! eu as face investitia! Si mie imi place mult piure-ul de conopida, dar cand ma gandesc la momentul fierberii, nu ma mai incanta sa-l mai fac!

    RăspundețiȘtergere
  6. De abia astept sa vina,deja l-am comandat

    RăspundețiȘtergere