#gandurideduminica

9.8.15


As putea sa scriu despre respect, as putea sa scriu despre relatia blogger - cititor (si probabil ca o s-o si fac candva, dar nu astazi), as putea sa scriu despre ce ma macina pe mine, as putea sa scriu ... multe, dar n-o s-o fac pentru ca viata m-a invatat ca timpul e pretios si nu merita sa-l pierd incercand sa schimb ce nu poate fi schimbat. Si m-a mai invatat ca nu e bine niciodata sa arunci cuvinte atunci cand fierbe sangele in tine ... o sa ajungi sa le regreti, mai devreme sau mai tarziu.

Dar o sa pun cateva intrebari la care nu astept un raspuns, dar sper sa vi le puneti singure la un moment dat cand o sa fie cazul si poate raspunsurile va vor ajuta ... nu azi, poate nici maine, dar candva ... cand va fi momentul ala ... Cum poti sa ceri respect cand tu nu respecti? Cum poti sa judeci si sa emiti pareri cand habar n-ai ce se intampla? Chiar crezi ca poti sa faci si sa spui tot ce te taie capul si sa nu-ti asumi consecintele?

E atat de usor sa faci rau, dar la fel de usor poate sa fie sa faci si bine ... trebuie doar sa vrei. Va spuneam (intr-un alt mod decat de obicei) si pe pagina de Facebook ca modul in care ii tratati pe ceilalti va defineste pe voi, nu pe ei .... indiferent de actiunile lor ... I rest my case! Sa aveti o duminica frumoasa!


15 comentarii

  1. Atât de diplomat și simplu ai spus-o, dar mă îndoiesc că o să înțeleagă cine trebuie!
    Duminică frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte multe lucruri sunt usor de facut, ideea sa sa vrem sa le facem, nu sa putem.. pentru ca de obicei intervine orgoliul sau alte trasaturi "degradante" ce schimba societatea prin simpla noastra prezenta. Daca fiecare om s-ar gandi sa faca macar putin bine in loc de rau, lumea ar fi mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tine de fiecare, daca vrei sa faci bine, poti, asta e tot ce trebuie sa conteze. Daca vrei sa ai un orgoliu mai puternic decat tine asta e ... fiecare alege si suporta consecintele, nu?

      Ștergere
  3. Eu intotdeauna am considerat ca cel mai bine ajungi sa cunosti un om atunci cand il vezi in clipele lui negre - cand e furios, indurerat, lovit, cand fierbe sangele in el, vorba ta :) Si intr-adevar, oamenii care-mi sunt prieteni adevarati sunt cei care m-au vazut pe mine in astfel de momente si totusi au decis sa-mi ramana aproape.
    In ceea ce priveste reciprocitatea in viata, mi-am dat seama ca e o pasare rara. Am primit adesea atat de mult din partea unora de la care nu asteptam nimic si atat de putin din partea celor de la care aveam asteptari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e mereu in viata. Era o vorba, dar nu-mi amintesc exact cuvintele ... ceva de genul - daca nu esti in stare sa ma suporti atunci cand sunt in momentele mele negre, de ce as vrea sa te am alaturi cand mi-e bine ...

      Ștergere
  4. Eu cred ca tine de "cei sapte ani de acasa" , batraneste spus. Sunt in afara subiectului (total) dar cred ca internetul e un mod de exprimare a tot ceea ce vrei sa spui. Si cei care emit pareri ar trebui sa si le asume si in viata de zi cu zi cu glas :). Viata te-a invatat multe.Si vin cu drag aici !

    Arina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asumarea lipseste cu desavarsire ... trist, dar adevarat.

      Ștergere
  5. Se incurajeaza vorbitul despre orice si oricine, doar asta vedem la tv. Aparitia in emisiuni a oamenilor care stiu de toate pentru toti, stiu sa judece vietile altora si sa le intoarca si pe fata si pe dos, a dus la formarea unui nou tipar de roman: credul, violent, lenes. A aparut o noua clasa, cea a oamenilor cu functie, numiti pe criteriul politic, al banilor sau al relatiilor. Acestia sunt periculosi pentru ca isi arata prostia imediat ce-au fost inscaunati, doar se schimba regimul si nu mai au timp s-o faca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu degeaba poporul roman are niște vorbe pline de duh "cum faci, așa primești", " bine faci, bine găsești " și "ce ție nu îți place, altuia nu-i face"

    RăspundețiȘtergere