Eu ma joc! Tu te joci?

18.8.15


De cate ori fac pe dadaca pentru nepotu' meu (si in ultima vreme s-a intamplat des, stiti voi aia cu nici o nenorocire nu vine singura - vara mea a avut niste probleme si a trebuit sa se opereze si recuperarea nu merge deloc bine) ajungem la aceleasi discutii - mancare si jocuri. Daca cu mancarea reusesc sa-l dau pe brazda si ii fac chestii sanatoase (combinatia mea de zucchini si morcovi de care v-am mai zis saptamanile trecute i-a placut de-a cerut inca o portie), la jocuri e prapad - numai d-alea cu unii urati care se lupta, se omoara intre ei, niste arme de nici nu stiam ca exista.

Eu ii zic sa joace si el jocuri de copii de varsta lui, el se uita crucis la mine si ma intreaba eu ce ma jucam cand eram ca el - ii explic ca la varsta lui nu aveam calculator, ca de-abia dupa revolutie mi-a adus tata un joc pe televizor (nici nu mai stiu cum se chema) si ca jucam tenis, niste jocuri cu bile, chestii de copii. El se uita si mai crucis la mine, ajungem la faza in care am avut totusi un calculator si ma jucam - ii zic ca ma jucam chestii cu haine, cu animale, jocuri de gatit si altele de fel. Deja se uita plictisit la mine si stiu urmatoarea intrebare "da' acum ce te joci?"

Si el saracu' asteapta sa ii zic ce jocuri minune ma joc eu, ma intreaba de niste console de jocuri de care nici n-am auzit ... ii povestesc ca mie imi place sa construiesc afaceri online, ca joc uneori (nu trebuie sa stie el cat de rar) niste jocuri de simulare ... cuvantul simulare ii pare interesant si incepe sa fie atent la mine. Ii arat pe telefon un joc cu unii dintr-o casa si e fascinat de cum se duc aia la toaleta (copil, ce vreti), continuam discutia, imi povesteste niste chestii de care ma arat interesata (dar n-am inteles nimic din ce mi-a zis) si imi spune ca i-a promis bunicu' nu stiu ce joc (si il felicit cand imi zice ca a terminat nu stiu ce nivel in nu stiu cat timp, habar n-aveam despre ce vorbea, dar nici nu era important).

Si-mi pune intrebarea cheie "Da' care e jocul tau preferat?, culmea e ca am un raspuns la asta si i-l dau rapid - Covet Fashion. Bineinteles ca habar n-are despre ce vorbesc, ar fi fost si culmea sa stie de un joc in care mi-am cumparat eu vreo 5 genti Rebecca Minkoff, inca vreo 5 Botkier si imbrac niste femei in functie de situatie. Intre noi fie vorba jocul asta mi-a prins chiar bine in noptile cand nu am putut sa dorm, mai ales ca-mi satisface si nevoile de cumparaturi. Si ma intreaba daca e si pe calculator jocul asta ... si in mintea mea se face lumina si ma gandesc ca acum e momentul sa ii arat ca nu-s chiar asa varza cand vine vorba de jocuri si sa il invat ceva util (de cand i-am povestit lui m-am gandit sa nu uit sa va zic si voua).

Si vin iar cu cuvantul magic - simulator - si ii explic ca exista niste simulatoare de sistem Android (ca doar are telefon si stie despre ce vorbesc) pe care le instalezi pe calculator si poti sa joci orice joc de pe telefon sau sa folosesti orice aplicatie direct pe calculator. L-a fascinat ceea ce i-am povestit, i-am si instalat BlueStacks sa se joace nu stiu ce joc de pe telefon si am iesit basma curata din toata povestea. 

E greu rolul asta de matusa-dadaca si e si mai greu cu copiii de astazi si jocurile lor! Peste 2 zile stau iar cu el, trebuie sa ma gandesc cu ce-l mai "fascinez" de data asta. Si acum va intreb si pe voi - va jucati?

10 comentarii

  1. Asta cu necazurile nu vin niciodata singure o confirm si eu.Vara asta mi-am pierdut servicul,m-am despartit de prietenul meu si nici cu sanatatea nu stau prea bine.Dar toate astea sunt menite sa ne intareasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata ne saturam si de atatea experiente care sa ne intareasca ... dar mergem inainte ca oricum alta varianta nu e.

      Ștergere
  2. Eu ma joc la munca jocuri educationale (face parte din fisa postului), caut diverse surse de inspiratie pentru ca trebuie sa creez si eu jocuri, asa ca atunci cand ajung acasa nu mai am chef de joaca. Gasesti jocuri educationale faine pe aici http://www.playkidsgames.com/ si aici http://www.knowledgeadventure.com/. Se gasesc si jocuri educationale pe tematici - de exemplu aici sunt jocuri legate de siguranta in caz de incendii: http://www.london-fire.gov.uk/GamesAndActivities.asp iar aici siguranta aparatelor electrice: http://www.switchedonkids.org.uk/electrical-safety-in-your-home

    Acasa ma mai jucam in trecut Caesar 3 - imi placea sa ma pierd cu orele prin imperiul roman... In prezent ma joc doar pentru job... in timpul meu liber imi place sa citesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci de linkuri, o sa ma uit, desi am mai incercat in trecut cu jocuri educationale si a fost un esec total. :)

      Ștergere
  3. si eu am 2 jocuri pe telefon pe care le joc, si inca 2-3 pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma joc, uneori mai des, alteori mai rar, in functie de cum ma prinde jocul. Mai ma joc Candy Crush si Candy Crush Soda sau ceva de genu... Ma cam depasesc. Cred ca sunt printre singurii oameni pentru care e mai mult decat dificil sa treci un stagiu la Candy Crush. In schimb, ma joc de-a "cantatul la pian". E o aplicatie, Magic Piano by Smule. Doamne ce mai ma relaxeaza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine Candy Crush ma lasa rece, la modul ca nu stiu nici ce e si ce face. :)

      Ștergere
  5. Hmm, ma joc in primul rand Guild Wars 2. [http://www.guildwars2.com/] . Imi petrec vreo 2 ore pe zi. Cand am chef, ma joc Sims 3 si Sims 4. :) Am incercat jocul Life is Strange e absolut genial :) [http://lifeisstrange.com] Iar in rest mai am cateva jocuri care sunt potrivite si pentru copii, gen : Rayman Origins, Rayman Legends, Trine, Trine 2, Sonic & All Stars Racing Transformed , Guacamelee, Castle Clash, Child of Light . Sunt recomandate pentru copiii, jocurile coop.

    RăspundețiȘtergere