Cupa menstruala - concurs

7.8.15


V-am povestit prima data pe blog despre cupa menstruala acum mai bine de 3 ani si parerea mea nu s-a schimbat - AICI gasiti postarea in cauza si chiar va recomand s-o cititi daca n-ati facut-o pana acum. Eu inca folosesc cupa Meluna (de care v-am povestit atunci), desi am incercat si altele intre timp, iar recent am aflat ca sunt si la noi cupele Meluna pe siteul www.cupemenstruale.ro (pe care vi-l recomand daca nu stiti de unde sa va luati cupa menstruala). Pe site se gasesc si produse FemmeCup si am si testat si eu recent o cupa FemmeCup Lite si una iCare ca sa pot sa fac o comparatie intre ele si sa va spun care imi place mai mult.

Daca nu sunteti convinse de avantajele folosirii unei cupe menstruale cititi acest articol, e structurat foarte bine si ofera informatii clare. Eu o prefer si nu cred ca am sa ma intorc vreodata la tampoane sau absorbante din cateva motive simple: imi ofera protectie pana la 12 ore, nu imi fac griji ca pot sa ma patez, ma simt confortabil si pot sa fac orice vreau (inot, masaj, plaja, sport), nu mai dau bani lunar pe tampoane (cupa Meluna se poate folosi pana la 10 ani, de exemplu) si nu mi se intampla sa ma trezesc ca n-am in casa ce-mi trebuie, colecteaza fluxul menstrual (si nu il absoarbe cum fac tampoanele), nu lasa fibre reziduale si lista asta ar putea continua. Pe scurt - nu imi da batai de cap si este cea sanatoasa alegere pentru mine in acea perioada a lunii.

Dintre cele 3 cupe pe care le am in momentul asta - Meluna, FemmeCup Lite si iCare - preferata mea este tot Meluna (fabricata in Germania) datorita inelului de tragere (mi se pare mult mai usor de folosit decat celelalte si o recomand daca sunteti la inceput cu cupele menstruale) si materialului termoplastic (TPE) aprobat pentru producatorii de medicamente. Eu am marimea M si este mai mult decat ok pentru ceea ce am eu nevoie (capacitatea de colectare este 28 ml), insa pe site gasiti si L (34 ml) si XL (42 ml) daca aveti un flux mai abundent. 

FemmeCup Lite este fabricata in Marea Britanie din silicon medical aprobat de catre FDA si are o durata de viata de aproximativ 12 luni. Mi s-a parut foarte usor de introdus, n-am simtit-o deloc cand am purtat-o, insa sistemul de scoatere mi-a cauzat ceva dureri de cap (desi nu sunt o novice cand vine vorba de cupe menstruale) - nu stiu daca conformatia mea, lungimea mainilor sau ce altceva, insa mi-a fost destul de greu s-o prind ca sa o pot scoate si asta nu mi-a placut deloc, insa mai exersez.

iCare este tot din silicon, insa cred ca este un silicon diferit fata de cel de la FemmeCup, eu cel putin l-am simtit mai tare si a durat putin pana sa ma obisnuiesc cu cupa, dupa ce-am trecut de prima impresie, chiar mi-a placut, iar partea mai lunga de care se trage pentru a se scoate (se poate scurta in functie de cum va simtiti voi ok cu ea) a facut-o mult mai usor de folosit decat FemmeCup Lite. Daca as lua de la FemmeCup Lite cupa propriu zisa si materialul si de la iCare sistemul de scoatere ar fi cupa ideala.

Deci topul meu ar arata cam asa: Meluna (cred ca eu am varianta Classic si am vazut ca exista si Soft, in mod sigur o sa-mi iau una pe viitor), iCare si FemmeCup Lite (imi place mult cum se simte, dar e greu de scos, cel putin pentru mine). Daca sunteti in cautarea unei cupe noi sau n-ati folosit pana acum eu va recomand sa incercati Meluna, este cea mai buna alegere si pretul este mai mult decat rezonabil pentru ceea ce ofera si pentru timpul de viata al cupei. Pe site mai sunt disponibile si cupele Fleurcup, produse in Franta, pe astea nu le-am incercat, deci nu stiu cum sunt. Nu prea am vazut poze comparative intre cupe pe net, asa ca m-am gandit ca o sa va fie de folos sa le vedeti una langa alta.


Meluna marimea M - iCare - FemmeCup Lite

Impreuna cu cei de la Natura Feminis (le puteti da like pe Facebook aici pentru a fi la curent cu noutatile si sa aflati informatii interesante) am decis sa va oferim posibilitatea sa incercati cupa menstruala si sa va convingeti singure de avantajele ei. Punem la bataie 2 premii (castigatoarele isi vor putea alege de pe site cupa dorita) si tot ce aveti de facut este sa urmariti blogul prin GFC/ bloglovin' (bineinteles ca se pot inscrie si cititoarele mele fidele care comenteaza des cu Anonim, dar isi semneaza comentariile ca sa le pot identifica) si sa lasati un comentariu (nu cateva cuvinte de genul "vreau si eu s-o incerc") in care sa ne spuneti daca ati folosit cupa menstruala pana acum, cum vi s-a parut, de ce ati vrea s-o incercati in caz ca nu ati folosit pana acum, pe scurt experienta voastra (sau lipsa ei, dar dorinta de a incerca) cu cupele menstruale. Aveti la dispozitie 10 zile (pana pe 16.08) si in saptamana 17-23.08 voi face un update la aceasta postare cu numele castigatoarelor.

Bafta si nu uitati sa dati share pe Facebook sa aiba si alte femei sansa sa incerce cupa menstruala!

Later edit: cele doua castigatoare sunt Raluca Uluiteanu si Raluca. Felicitari! Astept mail de la voi cu datele pentru livrare si cupa pe care o doriti.

37 de comentarii

  1. A picat la tanc postarea asta, chiar vorbeam cu sora mea despre tampoane , absorbante și cupe. Eu nu folosesc tampoane decât foarte rar , absorbantele sunt baza iar cupa nu am încercat o. Și nu ca as avea ceva împotriva ei doar ca nu am avut suficiente informații. Sunt sătulă de dezavantajele celorlalte produse și chiar as vrea sa încerc cupa. În cazul în care nu am.norocul sa câștig, cu siguranță am sa cumpăr :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am folosit pana acum,dar din motivele mele personale nu doresc,am dat share poate pe cineva intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am folosit pana acum cupa menstruala , ma tenteaza daca ofera pana la 12 ore de protectie ,aceea perioada e destul de stresanta pentru mine si as avea nevoie de un produs care sa-mi ofere siguranta mai mult timp si care nu ma impiedica sa merg la mare,piscina s.a
    gfc:andreeabacau

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca in urma cu un an am vazut o imagine pe internet cu o cupa menstruala si prima data am crezut ca e o chestie din aia Go Girl (sigur stii, gen "din picioare") si nu prea intelegeam cum se foloseste...imi aduc aminte ca am ajuns si pe blogul tau atunci si am citit articolul dar inca nu mi-am facut curajul sa o incerc...chiar sunt curioasa

    RăspundețiȘtergere
  5. Este prima oara cand aud de "cupa menstruala". Evident, nici nu am folosit pana acum...insa mi-as dori sa incerc. Pentru ca este sanatoasa ( nu provoaca rani pe col, si eu chiar am avut una, a fost cauterizata si incerc sa evit orice incident poate conduce la o noua rana), este igienica (nu lasa fibre reziduale), si mai ales pentru ca este economica. Ador sa calatoresc si sa pot face asta fara sa stau cu grija ca ma patez, ca trebuie sa merg la o baie din 2 in 2 h..waw. Vreau! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am avut nicio experienta cu aceasta cupa menstruala, insa chiar as fi curioasa sa vad cum se comporta. Se intampla des sa raman fara absorbante fix in prima zi, insa cu aceasta cupa va fi atat de simplu si practic!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am folosit niciodata cupa menstruala, dar as fi curioasa sa o incerc. Adevarul este ca ma sperie putin ideea, desi sunt constienta ca totul va fi in regula. Daca ar fi sa o cumpar singura, as amana momentul, dar daca as castiga-o sigur as incerca sa vad despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am folosit inca o cupa menstruala dar ma tenteaza sa incerc aceasta varianta de cand am citit un articol despre o tanara care a ajuns la amputarea unui picior (parca) din cauza folosirii unor tampoane. Bineinteles, ea era un caz extrem si avea stafilococ auriu. Eu imi doresc s-o incerc pentru ca e igienica si scapi de eventualele pete. Ca sa nu mai spun ca mi-am programat concediul la mare in functie de acea perioada a lunii, deoarece mi-am dorit sa pot sa stau la plaja si sa inot linistita.
    Emanuela Vieru

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am auzit pana acum de cupa menstruala. Pare interesant si as vrea sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu ma împac tare bine cu cupa menstruala de la Biointimo

    RăspundețiȘtergere
  11. m ar încânta ideea de a testa asa ceva, dar as vrea sa stiu in cazul persoanelor ce au sterilet daca pot utiliza sau nu si mai ales care ar fi măsurile preventive in acest caz deoarece nu e mentionat nimik legat de acest aspect, multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze de raspunsul atat de tarziu, am intrebat si uite raspunsul oficial.

      Producatorii spun ca se poate folosi cupa menstruala si de catre femeile care au sterilet sau DIU. Recomandarile sunt sa se utilizeze cu grija pentru a nu scoate steriletul din greseala din uter daca snurul ramane blocat intre cupa si peretele vaginal. Trebuie avut grija ca snurul sa ramana in interiorul cupei si nu pe langa. Este recomandat in acest sens ca snurul steriletului sa fie scurtat pentru a fi mai sigur.

      Ștergere
  12. N am incercat cupa pana acum,dar as vrea sa o testez sa vad cum ma simt cu ea

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesanta aceasta cupa mnstruala si economica.Fb- tender carmen marilena,share-https://www.facebook.com/tender.carmenmarilena/posts/1198869400130262?pnref=story

    RăspundețiȘtergere
  14. Anca-Maria Alexandru · Academia de Studii Economice
    Buna.
    Am mai auzit de cupa mentruala, dar nu am aprofundat subiectul pana acum, avand ceva retineri. Am citit mai devreme articolul tau din 2012 si mi-a placut foarte mult (bine documentat, plin de informatii utile!)
    Dintre avantajele descrise, cel mai mult ma incanta partea cu plaja, piscina, inotul....super!
    Mi-as dori sa incerc aceasta cupa menstruala!
    smile emoticon

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am folosit pana acum cupa menstruala, dar as vrea s ao incerc.
    GFC: Cristina
    Bloglovin: Popescu Cristina

    RăspundețiȘtergere
  16. Am citit tot la tine despre cupa si cred ca as incerca si eu
    Bloglovin: Monica Dicu

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am de multi ani un Femmecup si sunt tare multumita. Mi se pare o inventie geniala cupa menstruala. Din ce am observat sunt foarte multe prejudecati printre femei, nu le inteleg mai deloc, dar in fine, cred ca pur si simplu nu sunt informate cu adevarat, nu au vazut o cupa in realitate sau s-au obisnuit cu metodele clasice astfel incat li se pare ciudat sa incerce altceva. Eu vreau doar sa ii multumesc Cameliei pt aceste articole. Mie chiar mi-a schimbat viata aceasta cupa menstruala. Nu vreau sa particip la concurs intrucat am una si las sansa altei femei care vrea sa vada cum e. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am folosit acest gen de protectie, dar sunt tentanta sa incerc. Ar fi o realizare sa reusesc sa scap de absorbante si tampoane si mai ales de grija de peste zi de la servici ca raman fara rezerve :)

    RăspundețiȘtergere
  19. am unele retineri pentru ca nu am incercat cupa pana acum, dar sunt dispusa s-o fac. ma incanta ideea ca n-as mai da bani pe tampoane si as putea merge la piscina, la plaja sau la inot.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nici eu nu am încercat cupa menstruala..ba chiar m-am speriat de ea...sincer am evitat sa citesc postarea ta in ceea ce o privește. .la fel și concursul...dar întâmplarea a făcut sa revin asupra ei și în felul acesta sa realizez ce greșeală am făcut. .lipsa de informare uneori poate duce la neștiință. .teama..chiar prejudecata. ..mi-am dat seama ca am descoperit o informație prețioasă cu privire la igiena intima..o informație care pe viitor mă va ajuta sa aleg ce e mai bine si mai sanatos pt mine..pe lângă avantajul de a fi igienica. .este și f economica..După cea de-a doua nastere vaginala îmi este f greu sa port absorbante. ..mă irita f tare..sunt incomode și îmi provoacă alergii. ..tampoane interne nu folosesc din motive personale. .nu le consider o alternativa sanatoasa. Cupa menstruala pare sa fie alternativa perfecta pentru mine. Chiar îmi doresc sa o încerc. Ce frumos ar fi sa nu mai încerc sa calculez momentul lunar atunci când îmi planific vacanta la mare...sa pot face baie în mare fără sa îmi fie teama ca se poate intampla cva zz😊

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu nu stiam de aceasta cupa,am folosit doaar Softcup si mi s-a parut foarte interesanta!Mi-a plaacut ca nu m-am patat in 8 ore deloc, nu a existat riscul sa nu am cu ce sa ma schimb pt ca am uitat tampoanele acasa si. Am mers linistita la alergat. Imi place ca de la cupa menstruala nu am mai avut candidoza si nici nu am avut senzatia de piele incinsa ca la absorbante. Din pacate, Softcup am putut-o folosi doaar cateva luni si nu imi place deloc ca mereu uit sa cumpar allta sau absorbante....Chiar sunt curioasa cum ar cupa aceasta, e tocmai buna in noul an scolar! :)
    Ps: thanks for the info, e bine sa mai aflam si de alte marci si forme pe piata.
    Numele de bloglovin e Cossa

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am folosit cupa menstruala in trecut, dar de la alt brand. Am fost multumita de ea o vreme, apoi am renuntat la ea, probabil ca din cauza comoditatii. M-as reapuca, stiu ca e mai sanatoasa decat tampoanele clasice :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu am folosit până acum o cupă menstruala dar îmi doresc foarte mult să o încerc deoarece am citit mai multe păreri despre ea și sunt curioasă dacă mi-ar plăcea sau nu...am văzut cupă menstruala la DM dar nu am am avut ocazia să o cumpar...mulțumim pt această postare foarte utilă din punctul meu de vedere...
    Gfc:Teodora Soare

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu am incercat cupa, dar am auzit ca e foarte utila si comoda! M-ar interesa sa scap de discomfortul absorbantelor si tampoanelor! Informatiile oferite ma fac sa imi doresc si mai mult sa intre in posesia mea, intr-un mod sau altul! Multumim mult pentru sansa oferita!!!!! Maxim Anka

    RăspundețiȘtergere
  25. Sincera sa fiu,nici nu stiu daca as putea purta aceasta inovatie feminină,ce sa mai zic de modul de folosire, chiar ca ar trebui sa ma informez.As fi extrem de bucuroasă sa castig aceasta cupa Meluna,chiar tu insati o recomanzi cu atâta încredere.Asa ca voi astepta cu nerăbdare extragerea si poate îmi va surâde si mie sansa

    RăspundețiȘtergere
  26. Am uitat sa spun ca te urmaresc prin Gfc cu numele ankamario
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Camelia , indraznesc sa ma inscriu si eu la primul concurs pentru ca premiul mi se pare extrem de interesant. Intampin ceva probleme in momentul de fata cu o rana , tampoanele mi-au fost interzise , iar absorbantele ma irita teribil pe caldurile astea
    .cei drept la inceput ideea nu mi-a suras, dar ma vad nevoita sa incerc ceva nou din curiozitate si nevoie. Iti multumesc pentru sansa . Nicolae Alexandra onelove.malina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  28. Imi doresc foarte mult sa o incerc. Nu am mai folosit niciodata asa ceva. Cred ca este foarte utila si vreau sa ma conving de asta <3

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu am mai auzit de acest produs dar dacă este ceva bun ptr sănătatea mea doresc sa îl folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu am folosit pana acum, insa as vrea sa incerc aceasta cupa. Mi se pare cea mai potrivita alegere in momentul de fata pentru ca ofera mai mult confort fata de absorbante, si sunt sigura ca nu am parte de surprize neplacute. FB- Adriana Tudor

    RăspundețiȘtergere
  31. E cu siguranță o alternativa care merita incercata. Fie ca voi castiga sau nu, o voi încerca. FB MAgheru Ana

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna Camelia,despre cupa menstruala am aflat de la o buna prietena care folosește cupa de foarte mult timp.După ce am citit articolul tău eram convinsă să îmi achiziționeaz o Meluna mai ales ca urma perioada menstruala...dar bineînțeles că frica de necunoscut m-a speriat si am renunțat la idee.Si ce crezi...desi nu am un flux abundent am reușit sa mă patez când am coborât din mașină.Acum sunt hotărâtă sa încerc cupa si să scap de incidente neplăcute.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu am incercat pana acum cupa menstruala, dar articolul tau m-a facut curioasa, deoarece ofera multe avantaje fata de produsele obisnuite.
    GFC: Denisa
    Bloglovin: Denisa Iv

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna !
    Am mai auzit cate ceva despre aceste cupe menstruale, dar vad ca devin din ce in ce mai cunoscute. Si eu tot mai curioasa.
    Nu am folosit, cred ca este mult mai comoda decat un absorbant clasic si daca intradevar ofera protectie pe mai multe ore, trebuie sa o incerc !

    RăspundețiȘtergere
  35. Chiar ma uitam zilele trecute pe postarea asta si ma gandeam ca as avea nevoie de asa ceva dar .. neah...nu neaparat. Pana azi cand mi am dat seama ca e super inventie. De ce? Pai am.avut o dereglare hormonala si m am cam dat peste cap cu menstruatia in ultimele luni. Zilele astea mi le am programat la mare. Si ghici ce? De aseara m am trezit cu mosuuu. Azi am stat la.plaja si eu ca toata lumea dar am.mers de 6 ori la baie in 6 ore. Si cu folos...Acum stau la un restaurant si astept sa imi vina mancarea si ma intreb constant daca m am patat sau nu. Am.haine albe pe mine...pentru ca mergand la mare numai din astea mi am luat....iar astia nu au toaleta. Ma rog...ca sa intelegi, sunt in vama veche. Aici nu s au inventat la toate crasmele. Deci chiar vreau sa incerc cupa mentruala. Bloglovin irina antoce

    RăspundețiȘtergere