Criolipoliza - ce e si ce face?

11.8.15


Daca as fi incercat sa raspund la intrebarea asta acum vreo doua luni cred ca raspunsul meu ar fi fost unul de tot rasul si ar fi sunat ceva de genul "ceva ce ingheata grasimea", intre timp lucrurile s-au schimbat un pic - va explic imediat cum si de ce - si eu sunt mult mai informata si pot sa dau un raspuns inteligent si chiar sa incerc sa va explic si voua daca nu stiti deja. Am cunoscut-o pe Adriana, cea care a deschis recent Trend Clinic, o clinica medical estetica, de care cred ca o sa auziti si pe viitor, am stat de vorba mult cu ea si mi-a placut mult ce are in minte si ce vrea sa faca - dar n-o sa va povestesc despre asta acum, desi cred ca ideea de a face cateva proceduri si alea facute asa cum trebuie, cu cea mai buna aparatura existenta pe piata la acel moment, e cea mai buna varianta.

Cum va spuneam eu stiam ca criolipoliza ingheata ceva, habar n-avea de grade, de aparatura, de preturi, stiam doar ca am tot vazut diverse oferte si ca e cea mai minunata dintre minutate. Acum imi dau seama ca ofertele cu 100 ron sedinta sunt apa de ploaie (asa ca aveti mare grija) si ca e plin in saloane de aparatura dubioasa. Adriana mi-a explicat, mi-a aratat, mi-a povestit si m-a facut sa inteleg de ce a ales CoolTech pentru clinica si de ce costa cat costa sedintele de criolipoliza. Acum as spune ca criolipoliza este varianta non-invaziva a liposuctiei, cam asa o vad eu.

Criolipoliza este o procedura (non-invaziva si insist pe non-invaziva pentru ca este extrem de important acest aspect) care ingheata celulele adipoase in exces, pentru a le elimina apoi gradual din organism. Pe mine m-a intrigat mult partea cu eliminarea graduala si am pus o gramada de intrebari si asa am aflat ca la contactul cu temperaturile reci celulele grase se cristalizeaza, dupa 2 luni mor si sunt eliminate de organism prin sistemul limfatic. Partea interesanta este ca odata distruse celulele adipoase nu mai revin. In cazul in care te ingrasi (pentru ca rezultatele apar indiferent de stilul de alimentatie pe care il ai) excesul de grasime nu va fi depozitat in zona tratata. 

Ceea ce face diferenta intre rezultate vizibile (se pot pierde pana la 5,3 cm ± 1,3 cm, rezultatele incep sa apara la 3 saptamani dupa sedinta, insa verdictul final il poti da la 2 luni dupa procedura) si esec total este aparatura. Adriana mi-a explicat de ce a investit atat in CoolTech si de ce e diferit de celelalte aparate de pe piata - este singura tehnologie care raceste pana la -8 grade Celsius in mai putin de un minut, reducand durerea simtita in timpul tratamentului, spre deosebire de celelalte aparate de criogenare existente pe piata, care ajung la doar -3 grade in 10 minute.


Efectul de vacuum al CoolTech retine doar grasimea in exces, protejand in acelasi timp restul tesutului si fibrele de colagen. Vacuumul scade circulatia sangvina din zona de tratament, ceea ce determina un control targetat al zonei tinta. Zonele care se pot trata sunt abdomen, fese, genunchi, solduri, coapse si picioare (din pacate nu se poate folosi si in zona fetei) si sunt cateva contraindicatii, dar doar pentru probleme grave de sanatate.

Costurile nu sunt deloc mici (si va spun din nou sa nu aruncati banii aiurea pe promotiile cu 100 ron pentru ca n-o sa aveti rezultate pentru ca tehnologia nu este cea care trebuie), insa eu cred ca este o varianta excelenta pentru cineva care isi doreste o remodelare corporala fara sa apeleze la metode invazive sau pentru cineva care are un exces de grasime pe o anumita zona si n-a functionat nimic pana acum.

Probabil ca va intrebati daca intentionez sa incerc si eu criolipoliza. Da, ma tenteaza mult de tot, mai ales ca Adriana si discutia cu ea m-au facut sa vad anumite lucruri dintr-un alt unghi si ma gandesc ca ... nu va zic acum la ce ma gandesc ... dar as vrea sa stiu daca sunteti interesate sa va povestesc despre experienta propriu zisa in cazul in care ma decid sa incerc. 

Ati auzit de criolipoliza pana acum? Cum vi se pare? V-ar tenta sa incercati? Daca ati incercat deja as vrea sa stiu si parerea voastra si ce rezultate ati avut.

Later edit: Am discutat cu Adriana un pic mai devreme si am intrebat-o daca este de acord sa raspunda la intrebari in caz ca vreti sa stiti mai multe informatii sau aveti intrebari specifice de pus si a fost de acord. Asadar daca vreti sa aflati ceva despre criolipoliza lasati-mi intrebarile in comentarii si o sa i le transmit Adrianei pentru a ne lamuri. Nu uitati sa urmariti Trend Clinic si pe Facebook, au niste oferte interesante zilele astea.

40 de comentarii

  1. Foarte tare! Eu vreau update-uri pe masura ce avansezi sunt chiar curioasa. Nu stiam de metoda asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ma decid si incep ceva va tin la curent, pot sa-ti spun acum ca sunt extrem de curioasa, mai ales ca mi-a zis o prietena ca a facut o sedinta pe abdomen si dupa 6 saptamani a pierdut aproape 11 cm. :)

      Ștergere
  2. Si eu as vrea sa aflu experienta ta personala. Eu incerc sa scap de problemele de gen prin mult sport.. Dar din pacate nu am chiar atat de mult timp. Si chiar si cand reusesc sa ma tin de program, in zona genunchilor nu am vazut niciodata vreo imbunatatire

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu la asta m-am gandit cand am inceput sa descopar detaliile - ca e perfecta pentru grasimea localizata pe anumite zone, cea care nu dispare orice ai face.

      Ștergere
  3. n-am auzit pana acum de aceasta metoda, dar m-ar tenta sa o incerc pentru zona abdomenului. daca te hotarasti sa o incerci, cred ca suntem toate interesate sa aflam detaliile :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit, m-am interesat, salonul unde ma duc eu pt tratamente faciale are acest procedeu insa e f scump.

    Sunt intru totul de acord cu astfel de procedee (criopoliza, velashape, lpg-ul si care or mai fi) pt ca sunt persoane care nu slabesc orice ai face iar la unele zone nu se vede nicio diferenta cu tot antrenamentul si tot masajul anticelulitic manual din lume (poate doar daca stai nemancata)!!
    Asa ca daca poti sa faci criopoliza sa o faci. Oricum se fac la o luna sedintele ( mai exact 45 zile, din cate m-am informat).
    Succes!

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu din cate stiu e recomand la 60 zile sa se revina asupra zonei, banuiesc ca depinde si de aparat. Velasmooth am incercat si eu, dar nu m-am tinut ca sa si vad rezultate. :)

      Ștergere
  5. Buna, Am incercat si eu criolipoliza in zona subfesierlor in luna Mai 2016. Am 1,65 inaltime si 54 kg. Daca nu aveti un strat consistent de grasime nu recomand. Mentionez ca procedura a fost efectuata cu aparatul Criotech la o clinica foarte buna. Am ramas cu o durere in zona respectiva si nu pot spune ca acele sunculite mici au disparut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara...Am făcut câteva ședințe de Crio si se văd unele rezultate.Aparatul a ajuns si la temperaturi.de -9,-10 gr.Intrebarea mea este: după atingerea acestei temperaturi,sunt suficiente 5 Min de Crio...La mine așa s-a lucrat deși eu cred că este nevoie de 15-20 Min.M-as bucura să-mi răspundă cineva..Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred ca nu poți sa te expui 20 de minute la îngheț fără consecințe asupra sănătății. Ajung cele 5 minute, stai liniștită.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am incercat Crio in state acum multi ani si a avut efecte wow, e o procedura care mie mi-a remodelat corpul complet. In RO am facut si initial nu a avut un efect atat de mare, cred ca tine foarte mult si de aparatul cu care este dotat salonul. Am facut cateva sedinte cu Cryomed si nu au fost efectele pe care le asteptam. Acum 2 luni am descoperit un salon din pantelimon care are un alt aparat de crio, Cryogen iar dupa prima sedinta chiar am sesizat diferente mari. Va recomand criolipoliza, nu mai credeti toate parerile de nestiutori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aparatul este cel mai important, din pacate in Romania sunt multe extrem de proaste si de aici si parerile negative.

      Ștergere
  9. Buna ziua ...am făcut și eu criolipoliza cu aparatul coolTech .. eu am rămas vanata și cu vene sparte după 3 zile încă mă doare și sunt tot vanata ....am făcut la un salon renumit din Brașov iar doamna mi a spus ca o sa-mi treacă după câteva zile.....au fost 70 min la-8 C..... mi-e frica sa nu rămân cu urme .....a fost în zona soldurilor ....săptămâna aceasta merg și la mare și o sa se vadă....ce as putea sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am testat aceasta procedura cu aparatul CoolTech in urma cu 2 ani si am fost foarte multumita de rezultat. Sedinta a durat 70 de minute la -8C. Practic, 60 de minute lasat aplicatorul si 10 minute masaj manual pe zona respectiva. Recomand,dupa 3 zile, acul cantarului a sarit pragul psihologic, ceea ce nu reusise o luna de antrenament asiduu la sala.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna!! La cluj a fost cineva la crio,si unde recomandati?? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am o întrebare..Această procedură Criolipoliza poate fi utilizată și pentru diminuarea bărbiei duble?..pentru ten, în general? Mulțumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  13. In Baia Mare este acest aparat?a incercat cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna, Da in Baia Mare este la Angels Beauty exact CoolTech, am facut 2 sedinte pe zone diferite pana acum, saptamana trecuta, inca am dureri dar sper sa treaca si sa am rezultate. Recomand Angels Beauty fiind singurul din oras cu acest aparat, crio mai face si Fitexpress de pe bd. Traian dar nu are acest aparat si nu ingheata numai pana la -3/-4gr timp de 40minute, deci si temperatura mai ridicata si rimp nai scurt. Rezultate eu am vaxut extraordinare desi nu au postate pe site-ul lor.

      Ștergere
  14. Buna! Este obligatoriu sa faci criolipoliza împreună cu vellashape? Sau se vad rezultate su fără? Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna!A facut cineva criolipoliza la salonul Perfect Contur? Imi puteti spune daca au fost rezultate ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Bună.. ÎN URMA ȘEDINȚEI DE CRIOLIPOLIZA AM RĂMAS CU DURERI FOARTE MARI(DEJA AU TRECUT 10 ZILE) FRISOANE.NU ȘTIU CE SA MAI FAC...

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu vreau sa stiu dc este in Cluj si are efecte?

    RăspundețiȘtergere
  18. Am facut Si eu Acum o saptamana ,deja incep sa se vada rezultatele ,recomand cu drag

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna, am 5zile de cand am facut si eu criolipoliza in zona abdominala , la un salon select din Bv si de atunci am permanent o senzatie de amorteala, mai nou si de o arsura puternica si intepaturi pe tot abdomenul. Stie cineva daca sunt normale toate astea dupa atatea zile? E cazul sa ma indrept spre un medic ? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua. As vrea sa fac si eu procedura aceasta pe abdomen dar citind mai multe comentarii negative ma apuca frica, parca prefer sa ramin cu burta dar fara dureri dupa sau cine stie ce se mai intimpla

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Durerile sunt groaznice, cel puțin la mine, deși mi s-a spus de durere am făcut, acum regret, nu le pot calma cu nimic. Am 8 zile de când am făcut.

      Ștergere
  21. Buna ziua! Durerile din zona abdomenului dupa cateva zile de la procedura ma fac sa nu recomand aceasta interventie momentan. Vedem dupa 14 zile...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au disparut durerile?

      Ștergere
    2. Vi-au disparut durerile? Si eu ma aflu in aceiasi situatie.

      Ștergere
  22. Aveti dreptate, parca cum trec zilele, durerile sunt tot mai mari in prima saptamana, vedem dupa 2 saptamani cum va fi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna!Am facut acum o saptamana si e totul ok,ceva dureri ca de febra musculara doar 2 zile,dupa care a trecut.Am facut crio liposoft,fara vanatai,fara semne,a ajuns si la -11 grade.Succes!

    RăspundețiȘtergere