Ce fac cand nu (mai) am somn ...

4.8.15


Va spuneam zilele trecute ca ma bucur ca n-am probleme cu somnul la cat de stresanta a fost ultima perioada ... mai bine imi tineam gura (in cazul asta degetele)! De cateva nopti ma uit pe pereti si ma intreb de ce naiba nu mai reusesc sa adorm. E adevarat ca am visat urat sambata noapte si m-am trezit aiurea rau, dar parca mi-e greu sa cred ca asta e motivul. Cert e ca am doua nopti albe la activ si cateva zeci de minute de somn pe canapea in pozitii destul de ciudate. 

Am incercat sa revin la ritualul meu de seara linistita: o baie relaxanta (cu saruri, cu lapte de baie, cu ce-am gasit prin casa), o masca care sa ma detensioneze (oricum tenul meu cam "tipa" dupa putin ajutor), atmosfera calma in dormitor (spray de perna, betisoare sau ulei cu efect calmant, lumanari si alte nebunii), crema de corp care sa miroasa delicios si sa-mi dea o stare de relaxare si de bine, o cana mare de ceai, etc. Pe moment ma simt mai bine (incerc sa meditez, sa ascult muzica relaxanta si ce-mi mai trece prin minte), dupa care incep sa ma agit in pat, ma foiesc pe toate partile, ma incalzesc, incepe si-mi zboara mintea la toate tampeniile, o mai dau si in bocit (si nici nu mai pot sa respir ca lumea), innebunesc si imi vine sa sparg ceasul.

Saptamana trecuta am primit niste suplimente pentru somn de la Aboca - Sedivitax si, desi am zis ca n-am de ce sa le folosesc, cred ca o sa incep sa le iau din seara asta ca nu mai pot de oboseala si am o stare de iritabilitate ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Despre Aboca stiu ca e o firma italiana care are ca scop sanatatea omului in echilibru cu natura, despre Sedivitax stiu doar ce-am citit in comunicatul de presa - are ingrediente naturale (floarea soarelui, valeriana, mac californian si roinita) si complexul brevetat Passiflo2-LMF si se lauda ca favorizeaza somnul si imbunatateste calitatea lui. Si de asemenea e indicat si in timpul zilei pentru a elibera tensiunile si a promova relaxarea. Habar n-am daca face ceva din toate astea, dar sunt dispusa sa incerc, iar daca vad rezultate o sa va spun.

Voi ce faceti cand va loveste insomnia? Aveti ceva secrete de impartasit? Aveti vreun ritual de relaxare care functioneaza?

6 comentarii

  1. Nu te mai lupta cu lipsa de somn. Pur si simplu nu mai stai in pat cand nu poti dormi. Te ridici si scrii ce iti tree prin minte pe blog. Ai sa vezi ca vei fi foarte productiva. Daca dupa 2 nopti nu trece, faci ceva ce nu iti place, dar NU STAI IN PAT. Si neaparat sa face ceva ce nu iti place (ex: eu calc rufe :))) si la un moment dat se va intampla ceva. Deocamdata este in doliu :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma lupt cu nimic si nici nu am energie sa fac ceva noaptea, sunt productiva cand am o anumita stare, nu cand imi pica ochii-n gura si nu pot sa adorm ...

      Ștergere
  2. Eu adorm cum pun capul pe pernă, dar dacă am nopți albe, renunț să mă mai chinui și fie caut o carte bună, un film bun, fie deschid laptopul și mai scriu ceva pe blog, mai caut concursuri, oferte, citesc alte articole...Dacă tot nu pot dormi, măcar să fac un lucru productiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt obosita si vreau sa dorm, nu-mi arde de facut nimic cand simt ca-mi crapa capul de oboseala ... probabil ca si caldura asta are partea ei de vina, sper sa treaca mai repede.

      Ștergere
  3. Eu am insomnii tot timpul, rar adorm și eu ca un om normal. Funcționează uneori o baie fierbinte, câteva produse frumos aromate etc... dar nu tot timpul.
    Chiar sunt curioasă cum o să ți se pară suplimentele astea, poate o să le încerc și eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai avut si eu perioade ciudate in trecut, acum ma linistisem si chiar dormeam ok. Am uitat aseara de suplimente si bineinteles ca n-am reusit sa dorm.

      Ștergere