Ba e mov, ba e gri, ba e, ba nu e ...

31.8.15

Titlul postarii cred ca nu v-a zis nimic si va intrebati, probabil, despre ce vreau eu sa scriu azi. Raspunsul e simplu, desi mi-e greu sa aleg cuvintele. N-as zice cumparaturi neinspirate, ci mai degraba ... comanzi ceva on-line, dupa ce vezi o poza pe site, iti imaginezi cum o sa porti articolul de imbracaminte respectiv si cand primesti coletul realitatea e cu totul alta decat ce credeai tu. Mi s-a intamplat recent (recentul asta e relativ, am primit coletele luna trecuta la inceput, cred) si am vrut sa va arat cele doua rochii in cauza ca sa va faceti o idee - una nu-mi prea place din niste motive evidente, cealalta imi place mult, dar trebuie sa gasesc o metoda s-o port. Pana atunci am rugat-o pe mama sa ma ajute sa fac niste poze in casa ca sa am ce sa va arat si sa va explic ceea ce am in minte (nici una din rochii n-a putut fi fotografiata afara si o sa gasiti motivele mai jos).


Prima rochie este luata de pe Romwe - AICI puteti sa vedeti cum arata pe site (nu e mare diferenta, aparent, doar ca detaliile fac diferenta) si e rochia care nu e nici pe departe ce mi-am imaginat eu ca e. Materialul e sintetic si ciudat, rochia are o jupa care nu acopera nici fundul bine si se vede tot, masuratorile de pe site n-au nici o treaba cu realitatea, are doua crapaturi laterale destul de adanci care combinate cu lipsa jupei in partea de jos arata extrem de ciudat. Eu imi imaginam rochia asta cumva si e cu totul altceva - singurul mod in care o vad purtata este la mare, pe plaja, si nici asa nu ma incanta foarte mult ca idee. 

Uitandu-ma acum din nou pe site, la model, am vazut si pretul initial si-mi vine sa rad, nu face nici cinci dolari rochia asta, pretul ala e de toata jena. Mama saraca s-a straduit, hai si cu geanta, hai si cu bratara, doar doar (si-a pus saraca si o alta jupa ca sa nu se vada tot in poze). Inutil, asta e concluzia mea. O trec la capitolul dezamagiri, cred ca e prima dezamagire serioasa de pe Romwe dupa atatea comenzi, se mai intampla si d-astea.


A doua rochie este de pe Shein - o puteti vedea AICI - si nu prea are nici o treaba cu ce era prezentat pe site la momentul in care eu am dat comanda. Acum e alta poza de prezentare si vad ca scrie gri in denumire, desi daca va uitati la denumirea paginii e light purple (un mov lila cu tenta gri), cum am vazut-o eu cand am comandat-o. Ce vazusem eu era o rochie subtire, vaporoasa, de vara (era o poza cu o tipa pe plaja), cu o nuanta extrem de interesanta, ceea ce am primit este o rochie extrem de interesanta si frumoasa, dar o rochie care se potriveste mai degraba la o nunta si nu prea merge purtata zi de zi.

Modelul rochiei este interesant, desi din nou este o problema cu marimile si la rochia asta (mama poarta acum 38 si rochia e L insa nu poate inchide fermoarul lateral sub nici o forma si nu e vorba de 1-2 centimentri, ci de mult mai mult). Este extrem de lunga si trebuie scurtata ca s-o poti purta sau exista varianta sa o tii tot timpul cu mana si sa maturi tot in jurul tau. Ceea ce o sa fac deoarece lungimea permite este s-o scurtez (automat talia va "cobori" si partea cu fermoar o sa dispara) si s-o fac fusta pentru ca nuanta de gri imi place extrem de mult si-mi place si materialul si cum pica partea de jos, desi am un regret usor sa stric rochia pentru ca e extrem de reusita. 

Un alt aspect de luat in seama este faptul ca daca aveti sani (si nu ma refer la cine stie ce marimi - bine ca n-o sa stie mama ca am pus a doua poza cu rochia gri) n-o sa pice absolut deloc ca in pozele de pe site, n-o sa fie atat de multa piele la vedere pe lateral si banda o sa pice exact sub sani. Rochia vine si cu o esarfa subtire care se poate prinde peste banda de sub sani, arata chiar dragut cu o funda in lateral, noi am folosit-o sa-si acopere mama bratele, care nu arata tocmai bine. In poze am combinat-o cu un maieu mai pretentios, dar dupa ce-o modific o sa incerc ceva mult mai casual.

Cum vi se par rochiile? Ati avut si voi surprize de genul asta? Credeti ca a fost o idee buna postarea asta? Sa arat si ce nu e asa cum ar trebui sa fie si eventualele probleme aparute? Are sens sa mai fac asa ceva pe viitor? Chiar sunt curioasa sa citesc si parerea voastra.

10 comentarii

  1. Tu ne-ai prezentat 2 rochii, dar in poze se vad 3 :) sau nu am inteles eu , ultima rochie cea cu corset cu floricele mi se pare cea mai frumoasa si ii vine bine mamei tale , nu mi se pare ca ar avea nevoie de modificari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca n-ai citit tot ce am scris. Este aceeasi rochie gri, doar ca in poza aia am folosit partea de jos pe post de fusta si am combinat-o eu cu ceva sa vad daca se poate pentru ca partea de sus nu se poate inchide, asa cum am scris. :)

      Ștergere
  2. Rochia cu nuante de mov pare f ok de purtat, eventual cu un bolero si putin scurtata, poate si prin parti luata putin, ca sa iti arate putin din linia corpului.

    La rochia gri, nu ii vad variante decat poate cea ai testat si tu, ca si fusta.

    Mult succes la urmatoarele comenzi, sper sa ai mai mult noroc!

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai ce sa scurtezi la prima rochie, ii trebuie o dublura ceva ca sa poti iesi cu ea pe strada, iar materialul nu stiu ce modificari permite, e prea mare bataia de cap. :)

      Ștergere
  3. Da, am patit cu o rochie pe SheIn care din light purple in descriere a ajuns un roz in toata regula.
    Pe ambele le poti transforma in fuste. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca merita efortul prima, ii trebuie clar jupa, sliturile de pe lateral sunt cam aiurea pozitionate, nu cred ca ma complic. A doua clar merita efortul. :)

      Ștergere
  4. Mi se pare foarte ok aceasta postare, trebuie sa semnalam si eventualele probleme nu numai partile bune :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand comanzi on-line trebuie sa te astepti si la surprize, e inevitabil. :)

      Ștergere
  5. Cumparaturile online au si ele un risc. :) Mi se pare utila postarea. Amandoua rochiile sunt dragute, dar cea gri cred ca se aseaza mai bine pe corpul mamei tale. Una peste alta, mie imi plac si accesoriile: colierul si gentuta mov. Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Accesoriile imi apartin si nu le dau nici macar imprumut. :)

      Ștergere