Doare al naibii de tare!

27.7.15


Probabil ca cele care ma cititi cu regularitate ati banuit ca ceva urat s-a intamplat in viata mea, cel mai negru cosmar al meu s-a transformat in realitate. Bella a plecat! Ultimele doua saptamani au fost de groaza, am imbatranit cel putin 10 ani, am murit si am inviat de sute de ori. Am vazut si am simtit suferinta intr-un mod in care n-am crezut ca e posibil, desi viata mea a mai fost presarata cu (multe) astfel de momente. 

Am plans, am sperat, m-am rugat, am injurat, am amenintat, am visat, am trecut prin toate starile posibile si imposibile, am luptat cu toate armele pe care le-am avut, au fost momente in care as fi fost capabila de orice pentru un moment fara durere. Si i-am spus Bellei ca o iubesc de mii de ori, i-am spus ca nu e singura si ca voi fi langa ea orice presupune asta. Si am fost, chiar daca in momentul asta ma simt mutilata sufleteste. In ultima saptamana nu stiu daca am dormit 10 ore adunate (cred ca e mult), dar am stat in picioare, iubirea mi-a dat o forta care nu poate fi exprimata in cuvinte. 

Am stiut de acum cateva zile ca finalul nu va fi unul fericit, am simtit momentul cand Bella n-a mai putut, dar s-a agatat de viata cu aceeasi disperare ca si mine, mai mi-a aratat inca o data cat de puternica si curajoasa este. N-a vrut sa plece si a rezistat numai ea stie cum, am plans impreuna, am tinut-o in brate zeci de ore si i-am povestit ... a fost cel mai greu episod din viata mea, n-o sa incerc sa explic nimanui legatura dintre mine si Bella, nici n-ar avea sens. A fost cea mai dureroasa despartire pe care am trait-o, nu vreau sa intru in detalii, imi va lua mult timp sa incerc macar sa ma vindec ...

Bella a venit pe pamant pentru mine si mi-a demonstrat asta peste 12 ani, zi de zi, indiferent de cat de puternica a fost durerea bratele mele au facut-o mai suportabila, chiar si atunci cand n-a mai putut merge s-a tarat sa stea langa mine cand am facut baie, cand nu mai avea vlaga nici sa respire s-a aruncat in bratele mele, a murit uitandu-se in ochii si a luat cu ea o parte din mine. 

Nu stiu cu ce va veni ziua de maine, mi-e greu si sa ma uit in jurul meu si sa stiu ca nu mai e, insa stiu ca a scapat de suferinta si asta ma consoleaza putin. Tot ce credeam eu n-are nici o valoare in momentul asta, probabil ca acum vorbeste disperarea si durerea, dar asta e ceea ce simt acum. Incerc sa ma agat de iubire ca sa nu las furia sa ma manance de vie. E al naibii de greu, probabil ca voi reusi sa-mi revin (ca asa suntem croiti) insa o parte din mine a plecat cu Bella, chiar daca stiu ca moartea n-a reusit sa distruga legatura dintre noi. Nimic nu va reusi vreodata sa faca asta, dar am o gaura in inima ...

Ceea ce vreau sa va spun de fapt este sa nu uitati sa spuneti te iubesc celor care conteaza pentru voi, sa petreceti timp cu cei care va sunt aproape de suflet, sa va bucurati de fiecare clipa impreuna si sa claditi impreuna amintiri care sa va mangaie sufletul. E tot ce conteaza!

Iti multumesc, Bella, pentru toata iubirea pe care mi-ai dat-o si pentru tot ce m-ai invatat in viata asta! Vom fi impreuna mereu, asa cum ti-am promis, nimic nu poate distruge ce au creat sufletele noastre ... te iubesc! 

P.S.: Va multumesc de acum pentru gandurile bune (stiu ca vor fi, mereu sunt), nu stiu daca sunt capabila sa raspund la ele acum, ma doare mult prea rau ...

49 de comentarii

  1. Imi pare nespus de rau:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un om minunat, nu te cunosc dar asta simt mereu cand intru pe blogul tau. Sper din tot sufletul sa te ajute dumnezeu sa treci mai usor peste aceste clipe..

      Ștergere
  2. Postarea asta m-a facut sa plang...Mi-a adus aminte de momentele petrecute in urma cu cativa ani, cand mi-am pierdut eu "fratii", cum imi placea mie sa alint cainii familiei. Prima a plecat "mama", dupa o viata destul de lunga, 11 ani. In ultimele luni de viata s-a chinuit foarte mult, facuse un accident vascular cerebral, orbise si partial nu mai auzea. Ne cunostea dupa miros pe toti, insa mi se rupea inima cand o vedeam cum se loveste de obiectele din jur si cum trebuia sa urlu de-a dreptul dupa ea, pentru ca altfel nu ma auzea. Intr-un final, cand a murit, am simtit un mare gol in inima, dar si o usora consolare ca pentru ea chinul s-a terminat. Apoi, la un an distanta, a murit si "puiul", dintr-un accident stupid. Probabil un os nemestecat suficient i-a perforat stomacul si a facut hemoragie interna. N-am mai putut sa-l salvam. Era atat de tanar, abia 4 ani...Iti inteleg toate starile, la randul meu am suferit ingrozitor si parca au luat amandoi o bucata din sufletul meu. Asa cum ai spus intr-una din postarile anterioare, asa suntem noi, Leii, asta este punctul nostru slab, suferim mai mult pentru ceea ce se intampla fiintelor pe care le iubim, decat daca patim noi ceva. Inima mea e cu tine, Camelia. Curaj sa treci peste suferinta asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, pe mine m-a macinat suferinta Bellei, iar faptul ca m-am rugat sa scape de durere si sa se linisteasca a adancit tot. In momentul asta mi-as dori sa nu iubim asa cum o facem ... peste ceva timp o sa-mi para bine ca-s asa cum sunt, dar acum nu pot.

      Ștergere
  3. Camelia, draga, imi pare tare, tare rau...

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am cuvinte sa spun cat de rau imi pare.... am trecut si eu in niste momente groaznice in primavara cand l-am pierdut pe Simba, un golden extraordinar care a fost otravit. M-am simtit in stare de cele mai urate lucruri fata ce cei care au facut asta, dar am reusit sa-mi potolesc pornirile si sa trec peste stiind ca nu ajuta nimanui asta. Nimeni nu mi l-ar putea aduce inapoi. E ingrozitor, stiu cum te simti dar timpul va vindeca incet incet rana.
    Beatrice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timpul ma va invata sa traiesc cu durerea, de trecut nu trece, va fi inlocuita de alta sentimente pentru perioade de timp si cand va veni va veni cu aceeasi intensitate, stiu cum e ... iti multumesc pentru gandurile bune si-mi pare rau ca a trebuit sa treci prin ce-ai trecut.

      Ștergere
  5. E dureros si sa citesti articolul asta, daramite sa-l traiesti. Eu am fobie de caini si de mai toate animalele, dar am inlocuit-o pe Bella cu o persoana. Nu stiu toata relatia dintre voi, dar stiu ca a fost alaturi de tine in niste momente esentiale. N-am pierdut inca o persoana atat de importanta (sper sa nu fiu nevoita sa trec prin asa ceva, desi probabil este iminent). Ideea e ca, eu vad moartea ca pe o eliberare si prefer ca acea persoana sa moara decat sa se chinuie rau, sa aiba dureri sau sa nu aiba o viata de calitate, decat sa se chinuie si sa traiasca doar pt ca eu am nevoie de asta. Multa lume nu ma intelege si, evident, nu imi impartaseste parerea, dar pt mine e gestul maxim de altruism de care pot fi capabila. Si asa, moartea devine mai digerabila pt mine. As da orice sa fac momentul asta mai usor si pt tine, macar cu 1%...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand iubesti exista si o doza (mai mica sau mare) de egoism in iubirea pe care o simti, asa suntem noi construiti. Insa bine un moment cand oricat de greu iti e te rogi sa se intample ce e mai bine ... chiar daca rugaciunea aia iti arde sufletul. Sper sa traiesti in practica asta cat mai tarziu, ca in teorie e usor de zis ... decat sa sufere mai bine sa se duca ... cand esti acolo ... mai bine sa nu stii, crede-ma pe cuvant.

      Ștergere
  6. Imi pare tare rau pentru pierederea suferita :( Multi pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooofff stiu cat este de greu,chiar stiu prin ce treci.Am trecut si eu prin asta anul trecut :(.Draga mea Suzy a fost alaturi de noi 16 ani,era parte din noi parte din familie,s-a dus de batranete saraca.A trecut destul timp,dar si acum ne este dor de ea.Imi pare tare rau,te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Suzy si Bella se joaca acum si noi zambim gandindu-ne la ele.

      Ștergere
  8. Imi pare rau, stiu cum e sa iti pierzi animalutul :( si chiar doare al naibii de tare

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pare tare rau, Camelia....

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu pot exprima în cuvinte cât de rău îmi pare! :( Mi-au dat lacrimile citind, îți înțeleg durerea și aș vrea să pot spune ceva care să te consoleze.... dar știu că nu am ce! Așa cum ai spus și tu, singura consolare e că nu mai suferă și ea va fi oricum mereu cu tine, chiar dacă nu fizic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-a inghetat sufletul cand i-am vazut fotografia si titlul articolului. Mi-a fost teama sa il deschid si nu am reusit sa il citesc pana la capat. Dumnezeu a avut nevoie de un inger...un ingeras de catel !

    Arina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce a avut nevoie si am nevoie de mult mai multa minte decat am acum ca sa incerc sa inteleg ceva ... iti multumesc pentru gandurile bune.

      Ștergere
  12. Stiu cum este... O sa treaca, chiar daca o sa fie greu. Plangi si ia-ti oricat timp ai nevoie. Bella a fost fericita cu tine, gandeste-te la asta. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De trecut nu trece, inveti doar sa traiesti cu golul si sa te consolezi cu amintiri. Se cheama viata ...

      Ștergere
  13. imi pare rau!
    citeam si ma gandeam la Bijou :(
    cred ca e groaznic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine sa nu afli ... sau sa fie cat mai tarziu. Bucura-te de toate momentele impreuna, asta e tot ce conteaza.

      Ștergere
  14. Imi pare rau, stiu ce simti. Catelul meu a murit anul trecut cu o saptamana inainte de Craciun, de cancer pe care din pacate nu l-am depistat decat in ultimul stadiu.
    Bella stie ca ai iubit-o si te-a iubit si ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, toti cei ce avem animale trecem prin asta mai devreme sau mai tarziu ... din pacate.

      Ștergere
  15. Este dureros cand iti moare animalutul mult iubit si amintirea lui inca este vie, insa e mai dureros cand foarte multi oameni care iubesc mai mult animalele decat oamenii, sunt mutilati sufleteste, ei nu ar ajuta un om amarat asa cum cumpara mancare pt caini.
    Tu ti-ai proiectat toata dragostea si iubirea spre animale cand puteai f bine sa te indrepti spre oameni, ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt extrem de curioasa cum ai ajuns tu la concluzia din ultima fraza, ai habar ce fac eu cu viata mea? Pe cine ajut sau nu? Cati oameni iubesc sau nu? Ce fac cu viata mea in timpul liber? Cati oameni am ajutat sau nu? Cate sacose de mancare am carat sau nu oamenilor amarati? Iti spun eu - habar n-ai! Si o sa ma opresc aici, desi daca ai fi citit macar din 2 in 4 blogul asta n-ai fi ajuns sa scrii ce-ai scris mai sus.

      Ștergere
    2. "Din bucata mea de paine,am hranit un om si-un caine,omul nu ma mai cunoaste,cainele ma recunoaste.... "
      Nu da cu pietre pana nu cunosti omul! Daca ai atat de multa grija de "semeni tai", ai curajul si scrie-ti numele si arata-ne ce faci tu ptr ei!

      Ștergere
  16. Iti simt durerea sfasietoare in cuvinte si m-ai facut si pe mine sa plang! Imi pare sincer rau! Si eu mi-am pierdut o foarte buna prietena si ma regasesc perfect in cele scrise de tine. E al naibii de greu sa ridici capul, sa gasesti motive sa zambesti din nou...iar penultimul paragraf, e cel mai bun sfat pe care il poti da unei persoane. Eu din pacate nu am apucat sa ii spun o ultima data ca o iubesc si am ramas cu regrete enorme.
    Din nou, imi pare foarte rau, infinit de multa putere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru gandurile bune, eu nu am regrete din punctul asta de vedere ... n-a existat zi in care sa nu ii spui Bellei ca o iubesc si cat de speciala e, am facut asta pana in ultima clipa.

      Ștergere
  17. Îmi pare atât de rău pentru pierderea pe care ai suferit-o. Nu există cuvinte să descriem cât de dureros este să nu le putem alina suferința celor dragi nouă, să simțim cum speranța se stinge, iar fiecare moment se transformă în agonie. Sper ca timpul să-ți vindece inima măcar într-o mică măsură, iar în clipele în care ești cuprinsă de dor și deznădejde să nu uiți că și Bella a lăsat o parte din ea alături de tine. Toate momentele fericite petrecute împreună, toată dragostea pe care ți-a purtat-o, toate clipele în care te-a consolat fără cuvinte în momentele grele din viața, toate sunt darul Bellei pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, Bella mi-a lasat multe si sunt sigura ca iubirea e mai puternica decat durerea, insa va mai dura ceva pana sa ajung in punctul ala.

      Ștergere
  18. Imi pare foarte rau pentru pierderea ta, nu stiu daca exista cuvinte care sa aline durerea in momentele astea, dar am simtit nevoia sa iti scriu, pentru ca te urmaresc de mult timp si te apreciez mult ca om.
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  19. Incredibil acel comentariu cu iubirea fata de animale vs iubirea fata de oameni. Mi s-a urcat sangele in cap instantaneu. E revoltator ca sunt extrem de multi cei care au mentalitatea asta ingalata in prostie si ignoranta si meschinarie si uratenie sufleteasca.
    Imi pare foarte rau pentru pierderea ta. N-o sa spun ca "o sa treaca" pentru ca stii si tu ca nu e asa. Inveti sa traiesti cu asta dar de trecut, nu trece.
    Fii tare si bucura-ti sufletul cu amintirile frumoase pe care ti le-a lasat.
    Cristina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu merita sa comentez. Cristina, iti multumesc pentru gandurile bune.

      Ștergere
  20. nu ma pot opri din plans... stiu ce inseamna sa treci prin ce treci tu acum... pur si simplu nu am cuvinte dar am hotarat sa iti scriu acest mesaj sa iti spun ca nu esti singura... te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin asta, motanelul meu are 10 ani si in primavara a fost la un pas de moarte. O gripa nebuna era sa mi-l omoare!
    Iti doresc mult curaj si te apreciez enorm ptr ceea ce tu faci ptr animale!
    hugs & kisses
    ઇઉ Ell@

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ella, bucura-te de momentele cu ele, sunt cele care conteaza cu adevarat.

      Ștergere
  22. Nu am vrut sa citesc postarea asta pentru ca am banuit ceva :( Este groaznic ceea ce ti se intampla si imi pare enorm de rau ca trebuie sa treci prin asa ceva (din nou) .Efectiv nu-mi gasesc cuvintele, cred ca nimic nu te poate alina in asemenea momente . Te imbratisez cu drag .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anamaria (si verifica Spamul ca ti-am scris saptamana trecuta un mail, m-am gandit ca nu l-ai vazut daca n-am primit raspuns)

      Ștergere
  23. Drag om minunat, iti doresc sa gasesti puterea de a rămâne doar cu experienta deosebita si cu amintirile de neegalat pe care iubita Bella le-a lăsat in mintea si mai ales, inima ta mare. Te urmăresc de ani buni si îmi face mare drag sa te citesc. Nu am avut niciodată cuvintele la mine in astfel de momente dar as vrea sa stii ca nu îmi este greu deloc sa îmi dau seama ce esti si ce simti acum. Pentru unii dintre noi , conexiunea cu aceste fiinte, absolut perfecte si adevarati profesori de umanitate, devotament si iubire este atat de speciala încât nu poate fi descrisa ori inteleasa. Nu as putea sa iti scriu sa încerci sa uiti pt ca stii ca este imposibil dar iti doresc sa gasesti forta sa ai in continuare grija de tine si de cei pe care ii iubesti si sa reusesti sa-ti păstrezi sufletul deschis pentru alte iubiri si alte creaturi care iti vor imbogati inima si spiritul asa cum a reusit Bella. Iti multumesc ca iti impartasesti aici cu noi , trăirile si gândurile tale, sunt recunoscatoare universului cand stiu ca nu suntem asa putini , noi cei care pastram sensibilitatea nealterata si suntem inca capabili sa iubim , indiferent de forma si chimia fiintei către care se îndreaptă acest sentimente. Te imbratisez, om frumos. Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Oana, am zambit citind cuvintele tale. Bella m-a invatat niste lucruri minunate si am incredere in mine ca voi face tot ce depinde de mine sa pastrez asta.

      Ștergere
  24. Multumesc, Luiza, am mai trecut si eu prin asta, insa de data asta a fost groaznic. Nu-mi place sa ma hazardez, dar cred ca a fost cea mai grea despartire din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi pare tare rau si nu as vrea sa fiu in pielea ta acum. Dar, din fericire, odata cu trecerea timpului, durerea se diminueaza...

    RăspundețiȘtergere