Cum am ramas cu masca pe fata

27.5.14

Povestea asta e reala si o scriu acum la cald, exact dupa ce s-a intamplat, insa n-o s-o public imediat pentru ca vreau sa ma pot amuza si eu de ea, dupa ce trece "socul" (later edit: a trecut mai bine de o luna de cand s-a intamplat). Va spun de la inceput ca nu s-a intamplat nici un dezastru, dar e bine de citit. Eu am o imaginatie destul de bogata (cum probabil stiti deja) si nu de putine ori cand imi aplicam o masca pe fata m-am gandit ce s-ar intampla daca (prin absurd) n-as mai aveam cum s-o indepartez. Si mi s-a intamplat ... aproape.

Masca cu pricina este masca regenerata cu cupru de la Dermasel (am incercat o gramada de masti de la ei si toate mi-au placut la nebunie, insa asta a fost exceptia) - de cand am desfacut-o si am aplicat-o pe fata am inceput sa am indoieli, pentru ca degetele mi-au ramas foarte lipicioase si nu puteam sa ma curat nici cu sapun ca se intindea si mai rau. (nu mi-am dat seama cand am intins-o pe fata pentru ca-mi aluneca mana normal, ci de-abia dupa ce era aplicata si am vrut sa ma spal pe mana)

M-am gandit ca poate e normal si pe masura ce sta pe fata isi schimba textura, asa ca am intrat linistita in cada, mi-am pus castile in urechi si m-am relaxat. Dupa vreo 10 minute am hotarat s-o clatesc cu apa calduta (asa cum scria pe ambalaj). Aveam dubiile mele si am realizat ca nu s-a uscat, nu si-a schimbat textura, nu nimic. 

Si a inceput circul, apa curgea pe fata mea, masca tot acolo, daca incercam s-o curat cu mana, ma mozoleam si pe fata (se intindea si mai rau) si pe maini. Am inceput sa rad si sa-mi imaginez faza, dar incepusem si sa ma enervez ca eram constienta ca nu prea am solutii. Am intins mana (noroc ca m-a dus capul sa raman cu o mana curata) dupa un exfoliant si am reusit sa-mi curat mana. In mintea mea lua nastere o idee geniala (la acel moment) - aplic scrub pe fata, se formeaza ceva ca in palma si se curata cu apa.

Doar nu v-ati imaginat ca a functionat? Exfoliantul s-a lipit cumva de masca si m-am trezit ca situatia e si mai rea - totul intins pe fata, pe gat, in parul de la sprancene. Mai cazusera niste bucati de pe fata si prin cada si alunecam. Ce sa va zic - circ. Noroc ca tenul chiar nu ma deranja, nu senzatie de arsura sau altceva. M-am asezat in cada si am incercat sa gandesc logic. Dupa inca vreo 3 ture de exfoliant si vreo 3 spalari cu cleanserul incepusem sa simt ca am iar piele pe fata. Am decis ca e cazul sa sacrific o carpa de muselina, mi-am pus cleanserul de la Pai pe fata si am insistat vreo 2 minute, dupa care am clatit totul cu carpa. Rezultatul: aveam iar fata.

Mi-a fost putin frica sa ma uit in oglinda dupa toata patania, insa spre marea mea mirare tenul meu arata chiar bine - piele intinsa, deloc iritata si foarte curata. Poate doar putin uscata de la atata curatare. Si cum credeti ca am ales sa ma "dreg" - o sa radeti: cu o masca de la Dermasel, masca mea preferata din toate timpurile (cu iaurt si unt de shea, care nu cred ca se mai produce).

M-a facut asta sa fiu sceptica la produsele Dermasel? Nu, a fost un caz nefericit si daca e sa fiu comica as spune ca chiar are efect regenerant - la cate straturi de piele am curatat ca s-o dau jos de pe fata am piele de bebelus. Mai am cateva masti in plan de la ei, sper sa nu mai am surprize ca asta.

Acum astept sa-mi spuneti voi o patanie de genul asta. Iar daca exista o persoana care a folosit masca asta si n-a patit ca mine astept sa-mi spuna secretul, insa pana atunci va sfatuiesc sa nu va incumetati s-o incercati.

43 de comentarii

  1. You made my day :))). N-am incercat-o si nici n-am patit-o cu o alta masca, insa daca as fi fost in situatia ta probabil m-as fi panicat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu rezolvam nimic daca ma panicam, situatia era aceeasi, mai mult m-am enervat ca nu gaseam nici o solutie. :))

      Ștergere
  2. in situatia ta eram lesinata demult , nu am patit niciodata asa ceva si nici nu imi doresc pe viitor

    RăspundețiȘtergere
  3. Aoleu asta chiar e de groaza!:)) N-am patit niciodata dar recunosc ca la cat de rar imi aplic masti nici nu prea aveam mari sanse!:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ha, tu si mastile bune prietene ... nu ti-ar strica sa le folosesti mai des. :)

      Ștergere
  4. Imi cer scuze, dar chiar am ras!:)) Chiar a fost o masca exfolianta! Eu cred ca as fi incercat inclusiv cu detergent, ca si ala e abraziv:))).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e de ras, d-aia am lasat si sa treaca timpul pana am publicat ca sa pot sa rad si eu. :)

      Ștergere
  5. Yo am folosit un fel de mască neagră (nu mai rețin exact numele)...După ce am pus-o pe mox, am publicat pe Instagram poza cu ambalajul. La care o gagică îmi zice că o să am de furcă cu ea. Fiind mască peel-off...când am început să o îndepărtez. Doamne Sfinte !!! Mai că plângeam de durere. Mi-a smuls fire de păr, mi-a luat cojitele de pe coșurile în curs de vindecare. Ce mai...tortură. Cea mai a dracu' mască folosită vreodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ma dau in vant dupa mastile peel off, dar n-am patit-o cu nici una atat de rau, desi de cateva ori m-am si epilat pe fata cu "ajutorul" unei masti de genul asta. :)

      Ștergere
  6. ce tare! imi place taria ta de caracter, eu una nu as mai fi folosit o masca ceva timp chiar mult timp...bravo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as zice ca a avut vreo treaba cu taria de caracter, ce vina aveau celelalte masti? :))

      Ștergere
  7. Doamne, Camelia...... am ramas socata cand am citit postarea asta . Nu credeam ca se poate intampla asa ceva de la o simpla masca pentru fata . Nu am avut experiente de genul (din fericire) si sper sa nu trec prin asa ceva ca nu stiu cum as reactiona .E groaznic ce s-a intamplat , noroc ca pielea ta nu a avut mult de suferit .Bine ca ne-ai povestit, eu cu siguranta n-am sa incerc nimic de la aceasta firma :))
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anamaria, mie mastile Dermasel imi plac mult de tot si le-am folosit niste ani buni, experienta asta nu ma va opri. A fost un incident nefericit si atat, chiar vreau sa incerc si alte produse de la ei (am incercat sarurile de baie acum ceva vreme si mi-au placut). :)

      Ștergere
  8. Cred ca ma panicam rau, nu am patit de asa ceva cu nici o masca. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) draga de tine! nu am pățit așa ceva și nici nu-mi doresc. De Dermasel nu am auzit dar să fiu sinceră pentru mine o părere proastă e deajuns să mă facă să nu-mi doresc produse de la ei :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu putem judeca o firma dupa un produs, iar eu am tot laudat mastile Dermasel pana acum si o s-o fac in continuare pentru ca imi plac, asta a fost un incident nefericit, dar am vrut sa scriu despre asta ca sa stiti despre ce e vorba si sa nu patiti ca mine.

      Ștergere
  10. Moah... nu stiu ce-as fi facut in locul tau :)) Te-ai tinut bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea aveam ce face, masca era deja lipita de mine si panica nu prea ajuta la gandire :))

      Ștergere
  11. ramand pe aceasi tema: am ramas masca !:))...eu ii dadeam in judecata..:)). f.faina intamplarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe ce motiv? Masca a fost prea lipicioasa si n-am putut s-o indepartez? :))

      Tenul meu n-a patit nimic, asta conteaza in final - dar am zis ca e bine sa n-o incerce si altcineva. :))

      Ștergere
  12. E genul de patanie care mi se intampla mie :-), o colega mi-a spus ca atrag ghinioanele. Partea naspa e ca, atunci cand ma confrunt cu astfel de situatie, intai imi pierd cumpatul si-o iau razna, ma agit ca Taz si abia apoi ma calmez si caut o solutie.
    Tu ai fost calma si rationala, esti un exemplu de "ASA DA". Si e de mirare ca mai ai incredere sa incerci alte produse de la firma asta. Eu oricum nu sunt dornica sa experimentez pe tenul meu, dupa o asemenea intamplare as fugi de produsele ca de ciuma.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, am folosit multe inainte si toate mi-au placut pana la masca asta. Si chiar mai am vreo 2 masti pe care n-am apucat sa le incerc si nu-mi fac nici o grija. :))

      Ștergere
  13. Vaaaai :)) , am avut și eu măști mai cleioase care se îndepărtau cam greu și chiar și alea mă enervau, dacă pățeam așa ceva cred că-mi plesnea o venă de nervi. Erai relaxată bine dacă ai putut să-ți menții calmul așa de bine! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai avut si eu cateva mai dificile de-a lungul timpului, dar asta a intrecut orice imaginatie. Am incercat sa ma amuz de situatia ca daca ma panicam nu rezolvam nimic. Important e ca n-au fost urmari. :)

      Ștergere
  14. Am ras de se uita sotul meu mirat la mine, nu intelegea ce am! Doamne fereste de asa ceva, cred ca faceam atac de panica. In nici un caz nu mai aveam nervi sa mai aplic inca o masca! Bine ca ne-ai spus si noua de ea. Pupici si sper sa nu mai patesti asa ceva si nici una dintre noi, evident!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai trebuie sa-mi repar fata, nu? Am exagerat cu curatatul si nu vroiam sa-mi las tenul maltratat. :))

      Ștergere
  15. Cred ca inebuneam de nervi. Nu am patit-o niciodata dar ceva similar tot am trait. Cu henna in par. Doamne prin ce am trecut, parca aveam noroi in cap si nu vroia sa iasa deloc. Cred ca am consumat atunci apa cat tot blocul la un loc. Am zis ca raman cheala, horror a fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca la par ma panicam si eu ... m-as fi gandit ca raman fara el, cu pielea nu mi-a fost frica. Banuiesc ca n-ai mai folosit henna a doua oara, nu? :)

      Ștergere
  16. Asta urma sa o folosesc si eu.Am acum deschisa una cu petale de trandafir.Am prins reducerile si mi-am luat aproape din toate ( pt tenul meu ).Kupfer o tineam cu gandul ca ma voi bucura de ea mai spre sfarsit cand aproape le termin.Dar nu cred ca ma pot abtine sa nu o probez.Pe o zona mai mica de piele si tot o intind:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Horror! :)) Singura chestie similara pe care am patit-o a fost cand mi-am aplicat in par o "masca" cu banana si ceva ulei. Am stat 2 ore aplecata deasupra cazii si culegeam bucatele de banana impreuna cu o prietena. Nici macar nu mi-a lasat parul fin :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ras cand mi-am imaginat faza, macar daca iti lasa parul fin. :))

      Ștergere
    2. asta cu banana si parul am patit-o si eu :))

      Ștergere
  18. Vaiiii, eu ma panicam groaznic! Sunt claustrofoba si asta am descoperit-o tot in urma aplicarii unei masti pe fata.
    Eram intr-un salon, la un tratament facial, cand tipa ma intreaba daca-s claustrofoba. Ii zic instataneu ca nu, ca doar nu avusesem niciodata probleme nici in lifturi, nici in spatii inguste. Incepe prin a-mi aplica 2 dischete demachiante pe ochi, apoi imi pune un tifon pe fata, ca la final sa intinda o pasta vascoasa peste. Mi-a zis ca masca se va intari pe fata mea si o va scoate simplu, dar ca dureaza vreo 10-15 min, timp in care eu trebuie (cica) sa ma relaxez.
    In secunda doi a inceput sa se intareasca prostia pe fata mea si nu puteam deschide ochii (erau acoperiti cu dischetele respective) si am inceput sa simt ca ma sufoc si nu pot respira prin gaurica lasata in dreptul nasului. Ce sa mai...un atac de panica veritabil.
    Bineinteles, mi-a indepartat-o imediat ce am inceput sa tip. Asa am aflat ca-s claustrofoba.
    Prin urmare, daca eram in locul tau cred ca sunam la 112:)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce urat, uneori am si eu impresia ca am niste atacuri de claustrofobie - cand ma uit sub pat sau ma imaginez intre doi pereti, intr-un spatiu ingust, in rest nu sesisez nimic in neregula din punctul asta de vedere. Acum rad - ma si imaginez sunand la 112 si sa le povestesc ca am masca pe fata si e lipicioasa si nu pot s-o spal. :))

      Ștergere
  19. wow, ce experiente! nu mi s-a intamplat si nici n-as vrea...
    ma gandesc ca m-as simti ca atunci cand lipesc ceva si ramane niste super glue si pe degete :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-a fost chiar asa, cand e cu superglue se intareste si nu prea exista mobilitate. Eu imi simteam fata si ma puteam misca linistita, poate d-aia nici nu m-am panicat, doar ca nu puteam s-o curat de pe ten. :)

      Ștergere
  20. Eu am patit-o cand eram in clasa a 9-a (acum am 25 de ani). Incepusem sa am acnee si m-am dus la un plafar sa-mi cumpar o masca deoarece m-am gandit ca daca e un produs natural sigur e mai bun pentru piele. A fost prima mea experienta in domeniul cremelor/cosmeticelor. Vanzatoarea mi-a recomandat calduros o masca cu brusture. In neunostinta de cauza am cumparat-o. Avea o textura de gel si era de culoare verde dar nu stiam ce surpriza ma asteapta. Dupa ce am aplicat-o si am lasat-o 15 min cum scria pe ambalaj, gelul s-a dus dar culoarea nu. Aveam fata verde!! Atat de "naturala" era incat mi-a patat fata. M-am panicat, am inceput sa-mi inchipui cum o sa rada toti colegii de mine a 2-a zi la scoala.. M-am spalat cu tot ce am prins de la demachiantul mamei la toate sapunurile din casa si tot acolo era culoarea minunata verde. Pana la urma m-a ajutat mama, mi-a impovizat un scrub din zat de cafea si dupa multe insistente am scapat. Tenul, dupa tot tratamentul pe care i l-am aplicat, era rosu, inflamat, acneea a devenit si mai rea in urmatoarele zile.. Ce sa mai, un dezastru total. Asa am inceput sa citesc review-uri si blog-uri online fiindca nu eram dispusa sa mai testez ceva pe pielea mea prea curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce urat, la varianta asta nu m-am gandit - ca de la o masca se poate pata tenul.

      Ștergere
  21. N-am patit aasta (inca), dar am patit cu masca peel of sa o aplic in strat prea subtire si sa nu se desprinda. M-am chinuit sa o spal cu apa, greu, greu s-a dus... In final, pe zonele respective pielea era cam rosie, pana dimineata s-a dus. Cu prima ocazie, am mai pus mana pe un plic, am aplicat din abundenta si n-am mai avut probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai patit-o si eu cu mastile peel off, d-aia nici nu prea-mi plac - unele se usuca foarte greu si fac prea multa mizerie. :)

      Ștergere