Benzi depilatoare Karaver

28.5.14

Ultima data cand am folosit benzi depilatoare acasa ... habar n-am cand a fost, deci imaginati-va cat timp a trecut. Nu-mi amintesc detalii (firma, tip de benzi) insa imi amintesc perfect ca am ramas cu ceara pe un picior, ceara care n-a vrut sa mai se desprinda de mine si mi-am cam nenorocit piciorul in incercarea de a scapa de urme. 

Mult timp dupa asta m-am epilat numai cu ceara calda la salon, insa in ultimii 2 ani n-am mai ajuns si am inceput sa folosesc lama, varianta cea mai ieftina si cea mai la indemana. Insa am inceput sa duc dorul pielii fine pentru mai multe zile (parul meu creste cu aceeasi viteza uimitoare pe tot corpul, deci ar trebui sa ma rad zilnic ca sa am pielea pe care o visez, ceea ce e cam imposibil) si asa am ajuns la benzile de la Karaver. Vi le-am aratat acum cateva saptamani intr-o postare si le-am tot incercat astfel incat sa va pot povesti de ele.


Produsele le puteti achizitiona direct de pe site (transportul este gratuit la comenzile de peste 50 ron, pentru comenzile cu valoare mai mica este 13 ron) sau direct din farmaciile HelpNet, Sensiblu, Catena, Farma Plus, 2Na Farma si Dona si de asemenea din magazinele Mega Image.  

Am patru tipuri de benzi si le-am incercat pe toate ca sa le pot prezenta prin comparatie si sa va pot da amanunte despre fiecare. In fiecare cutie sunt 10 benzi, fiecare banda se desface in 2 si se foloseste, deci practic sunt 20 benzi, iar in cutie se mai gasesc si 3/ 4 servetele calmante care se folosesc dupa epilat (si care sunt chiar bune - indeparteaza urmele de ceara si calmeaza locul).  

Daca nu ati folosit benzi pentru epilat pana acum o sa va povestesc pe scurt cum se folosesc: se incalzesc intre palme 30 secunde - 1 minut (eu recomand pasul asta chiar daca este foarte cald si ceara e moale, ajuta la o aplicare mai buna), se desfac cele 2 parti si astfel obtineti 2 benzi, se aplica pe zona dorita (in sensul cresterii firelor de par - atentie sa fie pielea intinsa bine si sa nu existe goluri de aer), se preseaza usor 10 secunde si se smulge banda rapid (asta e secretul epilarii cu benzi) in sensul invers cresterii firului de par. In cazul in care raman urme de ceara pe piele (si asta se va intampla daca nu va miscati repede) se poate reaplica banda de ceara pentru a curata (mie personal nu-mi place si prefer sa curat cu servetelul).

Variantele pe care le-am incercat eu sunt: Sensitive Velvet Beauty cu extract de floare de musetel si ulei de samburi de struguri - benzi mici, inguste perfecte pentru mustata si zona de deasupra sprancenelor (da, eu le folosesc acolo si fac toata diferenta din lume - le-am folosit si intre sprancene si dimensiunea e perfecta) - dimensiune: 5 x 2 cm si Crystal Gold Transparent Beauty  cu extract de galbenele si ulei de masline - benzi mai late, transparente, perfecte pentru parul de pe maxilar (sau barbie, daca va confruntati cu probleme d-astea) - dimensiune: 8 x 2,5 cm.

Ambele variante mi-au placut, nu mi s-a iritat pielea deloc, desi s-a inrosit un pic dupa folosire - dupa ce am sters cu servetelul cu ulei pielea s-a calmat imediat. Le-am incercat pe lungimi diferite de par si pot sa spun ca se potrivesc si unui par scurt si unui par mai lung (cum aveam eu deasupra sprancenelor). Desi pe ele scrie ca se pot folosi de 2-3 ori prin incalzirea in palma eu n-as recomanda varianta asta - mie nu mi se pare ca au vreun efect la a doua folosire si pielea este agresata inutil.



Aceleasi doua variante le am si pentru corp, axila si inghinal - Sensitive Velvet Beauty au aproximativ 13 x 5 cm, iar Crystal Gold Transparent Beauty 16 x 6 cm si o forma interesanta care mi se pare mai usor de indepartat decat forma dreptunghiulara cu margini drepte. Ce am observat diferit fata de cele pentru fata este ca smulg doar parul scurt, in cazul unui par mai lung rezultatele nu sunt cine stie ce. Inghinal nu le-am incercat pentru ca stiam clar ca va un fiasco (in cazul parului meu daca nu este lung nu se smulge, se rupe si nu asta am urmarit). Pentru axila am incercat ambele tipuri de benzi, dar nu mi-a placut rezultatul - nu din cauza benzilor, ci din cauza mea - nu reusesc sa le aplic cum trebuie si nici sa trag repede - pielea trebuie sa fie foarte intinsa ca sa iasa perfect si eu nu ma descurc singura la axila, iar cand am rugat-o pe mama sa traga i-a fost mila si a iesit un dezastru total. 

Le-am folosit pe maini si pe picioare si pentru asta mi se par nemaipomenite, vorbesc strict din punctul meu de vedere - daca voi aveti dexteritate si ati mai folosit benzi inghinal si la axila in mod sigur o sa va placa si o sa aveti rezultate mai mult decat satisfacatoare. Cele care mi-au ramas o sa le folosesc pe maini pentru ca ador pielea fina pe care o am acum, iar pentru picioare o sa incerc alte produse tot de la Karaver despre care o sa va povestesc in alta postare.



Am mai primit recent niste benzi pentru fata de la o alta firma (o sa va povestesc cu alta ocazie despre ele)  si comparandu-le va pot spune ca cele de la Karaver sunt mai vascoase - ceara e mai moale si se desfac mai usor, dar si raman urme de ceara pe zona epilata. Insa servetelele din cutie curata orice urma si lasa pielea fina si curata.

Voi folositi benzi de ceara? Cum vi se par? Ati incercat ceva de la Karaver? Va tenteaza ceva in mod deosebit?

10 comentarii

  1. Wow, m-ai lasat putin masca....Adica aceste benzi chiar functioneaza??? Eu am folosit multe tipuri de benzi si nu au facut altceva decat sa ma enerveze. Si cam cat dureaza efectul?? Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, daca le folosesti asa cum trebuie functioneaza, secretul consta in aplicare si smulgerea rapida, daca astea 2 nu sunt facute bine, iese o mare porcarie. Este acelasi lucru cu epilarea cu ceara la salon, cat stii ca te tine metoda aia, asa te tine si asta. In cazul meu e vorba de cateva zile pentru ca mie imi creste parul foarte repede, nu sunt un etalon bun pentru ca sunt un caz particular.

    RăspundețiȘtergere
  3. Folosesc aceasta marca de benzi constant cu mici intreruperi din facultate. Sunt niste produse ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nici nu stiam de ele pana acum, asa ca m-am bucurat sa le descopar.

      Ștergere
  4. Eu nu ma inteleg cu benzile depilatoare. Am incercat odata si m-am umplut de bubite... Prefer lama (din comoditate).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu te sfatuiesc sa incerc si o alta firma, nici prima mea experienta n-a fost una placuta, insa acum ma felicit pentru decizia de a incerca din nou. Trebuie doar sa gasesti produsul potrivit pentru tine.

      Ștergere
  5. Am folosit si eu benzi Karaver acum cativa ani si mi-au placut foarte mult, dar acum nu le-am mai gasit pe nicaieri si chiar imi parea rau.
    Momentan folosesc Elmiplant si mi se par si astea bunicele, dar tot Karaver as vrea :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am folosit benzi doar pentru mustata, am avut Sessi si Elmiplant. Ma mai iritam uneori de la ele, la mine niciodata n-a functionat ca lumea daca le incalzeam doar in palma, asa ca le incalzeam cu jetul de la peria de par.
    Acum folosesc o ceara de zahar de la Moom (Iherb), iar pentru restul corpului epilator+lama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu m-am iritat deloc pe fata de la astea, d-aia mi-au si placut asa mult. Eu nu suport epilatorul, deci pentru mine varianta asta nu exista. Ma gandeam si eu sa incerc ceara de zahar, e o varianta pe care o iau in calcul pe viitor.

      Ștergere