Reteta zilei: salata de paste

14.9.13

Azi m-am trezit tarziu si nu mi-a venit nici o idee ce sa fac de mancare si, sa fiu sincera, nici cine stie ce chef de gatit nu aveam, asa ca m-am gandit sa incerc o salata de paste. Am tot citit de-a lungul timpului diverse retete, dar n-am incercat niciodata sa le si pun in practica, dar azi aveam chef de ceva nou si a iesit ce vedeti mai jos.


Am fiert pastele, le-am lasat la racit si intre timp am facut dressingul (am combinat trei feluri de ulei: de masline, de susan si de nuci, otet balsamic si am adaugat un plic de Stevia, oregano si rozmarin maruntit si praf de usturoi - puteti sa va jucati cu condimentele cum doriti, eu m-am limitat la astea). Am adaugat peste paste rosii cherry taiate in sferturi, ardei gras rosu (daca aveam si alte culori cred ca ar fi aratat si mai bine), ceapa verde, masline si branza de capra. Am presat seminte de susan, de chia si boabe de mustar (m-am obisnuit sa le pun in toate salatele pe care le fac), am amestecat cu grija salata si am bagat-o la frigider pentru 15 minute.

A fost foarte gustoasa, aromele s-au combinat foarte bine si nici n-am mancat mult fiind foarte satioasa, asa ca am de gand sa mai repet experienta.

Voi faceti salata de paste? Daca da, astept idei.

7 comentarii

  1. mie imi plac pastele cu nuci tocate marunt, miere si un strop de scortisoara - sunt un desert delicios :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm! Arată gustos !
    Încerc să mă feresc pe cât posibil de făina procesată dar dacă adaug niște legume sigur iese ceva sănătos și sățios!
    De încercat! :) Aș pune multe legume deși trebuie să am grijă ca gusturile să se combine bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ai facut tare pofta si poate ca saptamana viitoare imi fac si eu. Cred ca o sa adaug si un pic de patrunjel pe deasupra :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Eu de obicei fac vara salata de paste si o tin in frigider, fiind foarte racoroasa!
    Obisniam sa fac si cu ton si rosii si putina maioneza! Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta reteta.Sunt convinsa ca a fost delicioasa.Eu combin pestele(somon) cu rucola,un dressing din mustar si miere si e gata.Kisses:*
    http://lifeontheheels.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  6. clarra, mie nu-mi plac nucile combinate cu nimic, dar stiu ca mama isi mai facea combinatia asta si ii placea.

    Cioburi de vise, se pot folosi paste intregrale, eu n-am avut acum in casa, dar nici nu mi-am batut capul prea tare - o data n-o fi foc :)

    darlyst, sigur merge, dar mie nu-mi place :)

    Claudia, la ton m-am gandit si eu ...

    Ana Maria, eu inca nu m-am convins pe mine sa mananc rucola si nici nu stiu daca o sa reusesc s-o fac, dar tin minte combinatia ta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am facut niciodata salat de paste, insa asta arata foarte bine si cred ca este si gustoasa dupa ingredientele pe care ni le-ai descris.

    RăspundețiȘtergere