Parerea mea despre Samsung Galaxy Tab 2.7.0 P3110

22.7.13

Am tableta de aproape trei luni si astazi e ziua in care o sa va povestesc despre ea. Va spuneam ca oscilam intre tableta si un laptop nou, in final n-a mai fost nevoie sa fac vreo alegere pentru ca am semnat niste contracte noi la munca si am beneficiat de tableta gratuit la un abonament pentru internet si telefonie. Am avut de ales intre Galaxy Tab 2.7.0 de la Samsung (pe care am si ales-o) si o alta tableta mai slaba, in momentul in care mi-au adus-o am observat ca este varianta Garnet Red (editia limitata) si chiar imi place pentru ca mi se pare mult mai vesela decat clasicul negru.


La ce folosesc eu tableta? Sa ma gandesc ... 

- Youtube (si-mi place la nebunie calitatea videoclipurilor - si se si aude foarte bine) si filme/ seriale/ etc.

- citit (ziare, carti, diverse - nu se compara cu cititul pe laptop, pot mari textul/ pozele pana la cele mai mici detalii si asta mi se pare nemaipomenit mai ales pentru o persoana care are probleme cu ochii - eu pe telefon evit sa folosesc netul pentru ca ma oboseste)

- jocuri (da, nu cred ca am zis de asta vreodata pe blog, ador jocurile de strategie - simt ca-mi tin mintea in priza) 

- Facebook (insa nu-mi place in mod deosebit pentru ca se blocheaza - singura problema pe care am intalnit-o pana acum) 

- GPS (v-am povestit ca am o problema cu strazile, nu le retin si pace)

- Pinterest (de cand folosesc tableta e alta viata, inainte nu ma pasiona deloc - am o gramada de idei "furate" pe care de-abia astept sa le pun in practica)

- o gramada de aplicatii (asa cum v-am spus nu m-au pasionat niciodata pe telefon pentru ca imi oboseau ochii)


Ce nu fac? Nu scriu pe blog (prefer laptopul sau mai scriu de la munca cand am timp - pur si simplu nu ma atrage sa scriu texte lungi pe tableta, insa este o optiune strict personala) si sunt multe chestii pe care nu le-am incercat (partea de editat documente, discutii pe messenger, etc.) pentru ca nu am avut nevoie de ele pana acum.


Nu am avut nici o problema pana acum cu ea (in afara de problema cu Facebookul pe care n-o pricep), folosesc un abonament de internet 3G de la Cosmote (si acasa ma mai conectez si pe Wi-fi) si se misca foarte bine, am folosit-o o zi intreaga la munca si nu am avut probleme cu bateria (nici n-am facut cine stie ce teste cu ea - in general o pun la incarcat seara sau dimineata inante sa plec daca o iau dupa mine - ceea ce nu se intampla mereu). 

In ceea ce priveste aspectul se vad niste semne pe spate (sunt zone unde s-a tocit desi cand o iau dupa mine iau si husa) desi nu pot sa spun ca am folosit-o intens. Pe mine nu ma deranjeaza si banuiesc ca asta e un dezavantaj al culorii (posibil pe negru sa nu se intample asta).

Asa cum ati observat detalii tehnice nu am dat pentru ca nu ma pasioneaza si decat sa scriu tampenii prefer sa nu scriu deloc, insa daca aveti intrebari o sa incerc sa raspund in comentarii (atat cat ma pricep).

Voi ce tableta aveti? Cat de des o folositi?

Later edit: puteti gasi aici sau aici datele tehnice 

8 comentarii

  1. Am si eu una Vonino Speed Star S de la inceputul lunii. :) http://www.vonino.ro/speedstar_s
    Vroiam sa-mi iau una si nu stiam intre care sa aleg, neavand niciun fel de experienta cu tabletele. Cred ca ti-am si trimis un mail sa te rog sa-mi povestesti despre a ta si ma bucur sa gasesc postarea.
    Modelul tau e usor mai performant decat al meu:
    La al meu nu are sim incorporat [trebuie sa-i atasez modemul 3G prin cablu OTG pt a o conecta la net, insa merge si prin wi-fi], nu are GPS - dar mie nu imi este absolut necesar, neavand masina, iar camera secunda, la a mea, are 2mPx, nu 3.15 ca la a ta, iar bateria mea are 3500mAh, in timp ce a ta 4000. Cel mai mult am obs. ca se consuma cand navighez pe net, mai ales pe site-uri cu multe poze. Dar daca o folosesc pentru citit pdf-uri sau ascultat muzica, pot sa o incarc si la cateva zile fara a se fi descarcat complet.
    Eu nu o las la incarcat peste noapte, supraincarcarea poate scurta durata de viata a bateriie, de asemenea, nici ciclurile complete de incarcare de la 0% la 100% am inteles ca nu-s de dorit, din aceeasi cauza.

    Per ansablu, si tableta mea este un produs bun pentru cei care au un buget de pana in 6mil.pentru o tableta. Se misca foarte bine pe net si in aplicatii, raspunde imediat la orice comanda, imaginea este foarte clara, scrisul mic e este clar,nu blurat.
    Are un singur difuzor [mi-ar fi placut 2, dar se aude ok si cu unul - iar cu o pereche buna de casti, e perfect!]

    Nu am inca o husa pentru ea si nu stiu deloc de care sa-i iau :(... m-am uitat o saptamana pe ebay dupa diverse modele, caci la noi tare scumpe sunt, nu prea par de calitate si unele nici nu se potrivesc ca model.

    Mi-as lua si un suport pentru birou ca acesta:
    http://www.ebay.com/itm/Universal-Stand-Holder-for-iPad-3-4-Galaxy-Tab2-N8000-N5100-HTC-Flyer-Tablet-PC/271222190015?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D261%26meid%3D8923498036076658248%26pid%3D100005%26prg

    Ce zici, ar fi practic?
    Tu unde o tii? ai un astfel de suport?

    Ma mai gandeam la o husa cu tastatura pentru atunci cand calatoresti si trebuie sa trimiti un mail. Am vazut un ca asta http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-Keyboard-Protective-Leather-Case-Cover-Stand-Black-for-7-Tablet-PC-/300902120453?pt=AU_TabletAccessories&hash=item460f29fc05
    pe care scria E-boda, in Carrefour. Tastatura arata ok, dar carcasa nu mi-a placut deloc-deloc si era si cca 70ron. Parea chinezarie... :(

    Nici eu n-o folosesc pentru scris, pana nu ii iau o tastatura...si cred c-o sa aleg una wireless pana la urma, nu mai incerc, caci este cam incomod.

    Eu am luat-o mai mult ca sa pot verifica o stire, o informatie, un mail rapid... oriunde as fi, fara sa mai car laptopul de 3kg dupa mine.

    Nu am incercat sa urmaresc un film obisnuit sa vad cat tine bateria.

    Si nu in ultimul rand, te-as intreba daca acasa ai un router wireless pentru acces la net wi-fi in toate camerele.
    Ma gandeam sa-l iau pe asta in viitor:
    http://www.pcgarage.ro/routere-wireless/tp-link/tl-wr740n/ dar n-am idee daca e bun sau nu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, ma numesc Alina,sunt o fana a blogului tau si vin cu o rugaminte. Mereu cand iti citesc postarile despre noile achizitii facute de pe ebay ma tenteaza sa comand si eu, insa nestiind nimic despre acest domeniu imi e putin frica. Ma gandeam daca nu ai vrea sa dai mai multe detalii despre acest subiect, ce tin de transport, taxe si in general despre cumparaturile facute pe ebay.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. coco, te inteleg :)

    Ada, am citit ceva la comentariul tau :)) m-am uitat si eu la variantele propuse de tine (am vrut inclusiv tastatura), in final mi-am dat seama ca nu le-as folosi prea des si n-am mai dat banii pe ele - deci in afara de husa aia ieftina n-am nici un alt accesoriu. Aia cu incarcatul o stiu si eu, n-am respectat-o niciodata si n-am avut probleme cu nici o baterie pana acum (fie ea de la laptop, telefon, camera, etc.). Da, am router de cativa ani buni, nu ma pricep insa sa-ti spun ce si cum, mie mi l-a luat si instalat un prieten.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, postarea asta iti ofera toate informatiile: http://www.coltulcameliei.com/2010/09/pareri-despre-ebay.html. Daca mai ai alte intrebari, ma gasesti aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da :)), am scris ceva. :P M-am gandit ca opinia mea ar putea folosi cuiva care vrea o tableta accesibila si nu se poate hotara, neavand experienta cu ele...

    Oricum, intre toate accesoriile...o husa imi trebuie si mie in primul rand, restul... sunt optionale, nu neaprat must-haves.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult ca e rosie :) Eu nu am tableta, stau mai mereu pe notebook, dar cred ca ar trebui sa imi fac si eu un update :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am tableta dar acum cateva luni ma tenta sa-mi iau una (o tableta sau un kindle pentru ca activitatea de baza era cititul). Intre timp am renuntat la idee pentru ca mi-am dat seama ca pot sa traiesc si fara ea. Dar daca tot vine ziua mea o sa-mi trec pe lista de dorinte si asa ceva ca poate se simte cineva marinimos si mi-o face cadou :))

    RăspundețiȘtergere