Epilare definitiva cu IPL (zona fetei) - impresii finale

12.7.13

V-am povestit vara trecuta ca am inceput cateva sedinte de epilare definitiva cu IPL pentru zona fetei la clinica SlimArt (gasiti aici postarea cu primele mele impresii si de ce am decis sa incerc si varianta asta si de asemenea pe blog sunt si impresiile mele dupa primele sase sedinte, puteti citi acolo detalii despre procedura, rezultate si multe altele) - in final am facut 10 sedinte si am asteptat mai bine de o luna de la ultima sedinta ca sa scriu postarea asta.

De ce am asteptat? Pentru ca a functionat ... si n-a functionat asa bine. Asa cum va spuneam zona cu probleme majore la mine era zona de sub barbie unde in ultimii ani mi-au aparut fire de par (destul de multe, negre si cu fir gros) si ma infectam mereu de la pensat/ epilat. Ma deranjau si mustata (piele alba - par negru) si puful de pe maxilar - daca tot am inceput am zis sa rezolv tot. Mi s-a comunicat de la inceput ca zona fetei este cea cu rezultatele cele mai slabe si ca este nevoie de 10-12 sedinte si ca nu se stie ce rezultate vor fi pentru ca in general parul de pe fata este legat de dereglarile hormonale.

O sa impart postarea asta in 3 parti: zona de sub barbie, mustata si maxilar - fiecare zona a reactionat diferit si rezultatele m-au surprins si pe mine pentru ca nu ma asteptam sa functioneze pe o zona si pe alta sa nu aiba nici un efect.

O sa incep cu zona de sub barbie - cand m-am dus in clinica prima data aveam pseudofoliculita si zona era mereu infectata (indiferent de procedeul incercat pentru indepartarea parului). Numarul de fire de par era destul de mare (cauza fiind dereglarea hormonala) si trebuia sa fiu mereu atenta. Dupa cele 10 sedinte nu mai am nici un fir de par in zona respectiva, iar de infectie nici nu se mai pune problema - rezultate pe zona asta mi se par fantastice si ma bucur nespus ca am scapat de o mare belea.

Mustata - daca ar fi sa scriu in procente as zice ca epilarea a functionat 50% pe zona asta, parul este mult mai rar, firul de par este foarte subtire si creste mult mai greu, insa inca e nevoie de pensat/ epilat la anumite perioade (inainte la 2-3 zile aveam ceva de smuls, acum trec si doua saptamani pana isi fac aparitia firele de par). Mi-ar fi placut sa nu se mai vada radacina firelor de par (cum mi s-a intamplat la axila), dar nu s-a intamplat. Asa ca la mustata nu pot sa ma declar pe deplin incantata de rezultate.

Si am ajuns la puful de pe maxilar ... aici nu prea am ce sa va povestesc .... este tot acolo. Creste mai greu, e mult mai subtire si atat ... in afara de ritmul de crestere si de grosimea firului de par n-am vazut nici un rezultat pe zona asta.

Concluzia mea: nu regret alegerea facuta (zona barbiei era un chin si o adevarata problema pentru mine si m-am chinuit o lunga perioada de timp cu asta - as repeta oricand experienta pentru a scapa de parul din zona aia), am stiut de la inceput ca sunt sanse ca rezultatele sa nu fie cele mai bune (cum s-a intamplat la mustata si pe maxilar) pentru ca nu poate sa-ti garanteze nimeni nimic. La mustata exista diferente mari fata de ce era acum un an, iar puful de pe maxilar a fost mai mult un moft, nu m-a deranjat niciodata cu adevarat (mi-ar fi placut sa scap de el, dar daca n-a vrut sa plece de la mine, ce sa fac?). 

Ma bucur ca am incercat procedura pe cele trei zone ale fetei pentru ca astfel mi-am facut o impresie corecta despre epilarea definitiva (asa cum v-am spus am inceput si la axila si rezultatele sunt super bune) - ma incanta extrem de mult ca am scapat de parul de sub barbie si imi place ca mustata creste mult mai greu si sunt mult mai putine fire de par.

Daca as fi incercat o singura zona n-as fi putut sa ofer o parere reala despre epilarea definitiva cu IPL pe zona fetei si probabil ca informatiile nu v-ar fi ajutat cu mare lucru, asa consider ca puteti sa va decideti mai usor daca vreti sa incercati sau nu. Nu uitati de oferta de care v-am spus aici!

12 comentarii

  1. E bine ca macar ai scapat de problema majora de sub barbie. Offf poate vine si vremea sa fac si eu chestia asta pe picioare. Ar fi un vis...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat si eu pentru puful de pe maxilar. Am renuntat la a 3-a sedinta, pentru ca parul e prea subtire si deschis la culoare si as fi platit degeaba. Am castigat 8 sedinte de epilare si am inceput in zona inghinala. Dupa 2 sedinte, ma declar multumita. Sunt curioasa cum va fi rezultatul final.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună! Cum ai procedat între şedinţe? Ai mai avut voie sa.l epilezi? Eu îmi fac axila. Între şedinţe folosesc lama, ceea ce este exclus pe faţă. Ma interesează cel mai mult zona maxilarului si barbia. Analizele îmi ies perfect, mereu...dar problema persistă. Pe maxilar cel puţin mă complexeaza cel mai tare. Oana

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabriela, rezultatele pe corp nu se compara cu fata - cand o sa ai buget pentru asta sa nu eziti :)

    Camelia, se vor mai activa fire de par dupa 3-4 sedinte (fire care acum nu mai cresc) dar pana termini cele 8 sigur scapi de problema.

    Oana, ba chiar lama am folosit-o (cu grija si cu mult scepticism) si de vreo doua ori crema - mi s-a recomandat si forfecuta si sa tai firele de par, insa la mine era imposibil ca nu aveam doar cateva fire.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesat.... mie mi-ar fi fost teama :))
    Te invit pe la mine poate te si abonezi : http://btl-allysa.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca esti multumita, sunt sigura ca e mult mai comod acum, si mie mi-ar placea si m-am gandit sa incerc procedura in zone mai delicate, unde durerea la epilatul cu ceara este destul de mare.
    Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi suna atat de bine epilare definitiva..dar costa si mult de rezultatele nu-s garantate. Daca as avea buget, nu as ezita sa incerc

    The Unseen Life Blog

    RăspundețiȘtergere
  8. Alisa, nu am simtit teama nici o secunda, personalul clinicii imi inspira incredere (am mai spus asta pe blog) si asta conteaza foarte mult.

    Corina, da, este, m-am gandit si eu la alte zone, sunt pe lista. :)

    Nicoleta, depinde mult de zona, eu la axila am niste rezultate nemaipomenite.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Camelia. Ma lupt si eu cu hirsutismul si pilozitatea faciala. Cum e dupa 3ani de la epilarea pe fata?? Aștept cu mare interes răspunsul tau. Bafta multa. Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris o postare cu impresii dupa un an (urmareste eticheta epilare definitiva IPL si e ultima postare), gasesti acolo toate detaliile si impresiile mele.

      Ștergere
  10. Spune-mi te rog, a fost și o problemă hormonala? ai făcut analize?
    Te-ai tratat în vreun fel? Cum e pregătirea pt epilat? Părul trebuie ras cu lama? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a fost nici o problema hormonala care sa apara la analize. Lama se foloseste inainte, am dat mai multe detalii in postarea cu primele impresii, gasesti acolo toate informatiile.

      Ștergere