Uleiul de Neem

4.6.13

Am citit intamplator despre uleiul de neem cand cautam solutii pe net pentru pielea sensibila care se irita usor, pentru eczeme si altele de gen. Cand am citit ca este recomandat si in cazul animalelor cu asemenea probleme l-am cumparat fara sa mai stau pe ganduri - Bella dezvolta de ani de zile alergii urate (care de multe ori nu reactioneaza nici la antibiotic) si desi i-am facut de cateva ori analizele nu am aflat cauza.


Desi citisem ca are un miros greoi si destul de urat nu m-am asteptat sa "puta" atat de rau - recunosc ca ficatul meu nu prea suporta nici un miros in ultima vreme, dar uleiul asta miroase groaznic - asta e singurul lucru care nu-mi place la el.

Inainte sa-l testez pe Bella l-am incercat eu - aveam pe mana o zgarietura de toata frumusetea de la una din pisici (cele ce aveti pisici stiti cat dureaza pana se vindeca si cat de urat poate sa arate o zgarietura adanca) si reusisem si sa ma ard la doua degete cand am pus mana pe o tigaie fierbinte. Asa ca seara am aplicat uleiul pe ambele maini si am incercat sa nu lesin de la miros - a intrat destul de repede in piele si se mai simtea doar vag mirosul neplacut incat am uitat de el peste noapte. A doua zi m-am trezit cu gandul sa-mi inspectez cele doua zone - zgarietura de la mana si semnele de la arsura. Zgarietura arata nesperat de bine si s-a vindecat foarte repede (am mai aplicat ulei o singura data), iar zona cu arsura mai era foarte putin rosie si nu ma ustura deloc - nu am ramas cu semn.

Pasul urmator a fost sa-l incerc pe Bella - s-a tot scarpinat pana si-a facut o rana care supura periodic si nu trecea cu nimic (seara o curatam si ii dadeam cu unguent, peste zi cand era singura se scarpina ca nebuna si seara o gaseam iar in aceeasi situatia si asta se intampla zilnic - orice am incercat nu reuseam sa cicatrizez cumva zona aia). Am aplicat uleiul intr-o seara si din a doua seara l-am amestecat cu ulei de palmarosa (nu mai suportam mirosul) si zona a inceput incet incet sa se inchida. Acum cand vad ca se scarpina mai mult decat e cazul ii aplic preventiv pe zona respectiva si pentru moment nu mai are rani. Uleiul si-a facut treaba si a reusit acolo unde alte tratament au dat gres.

Eu l-am luat de pe ebay (mi-a fost mai comod si mi-a ajuns direct acasa), insa se gaseste si in magazinele de la noi cu preturi de la 12 ron/ 50 ml - daca stiti ca aveti probleme cu pielea si nu va deranjeaza mirosul greoi si neplacut (neplacut e putin spus, e de-a dreptul scarbos) si n-ati avut rezultate cu nici un alt tratament, eu zic sa-l incercati pentru ca eu am vazut rezultate rapide cu el.

10 comentarii

  1. Am fost tentata la un moment dat sa mi-l iau,mai ales ca am citit ca ar face minuni pentru pielea sensibila,si in plus este si non-comedogenic.Stiam si ca are un miros mai neplacut,dar daca zici ca e scarbos,ma abtin,cel putin pana trece vara. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. este pentru prima oara cand aud de acest ulei nu lam folosit dar e bine de trecut in carnetel sau de ce nu de achizitionat deoarece eu mai am proasta inspiratie sa pun degetul pe unde nu trebuie si sa mi fac ditamai buba ..

    RăspundețiȘtergere
  3. I-auzi, cred ca pentru posesori de animale e un must have. Eu am o zgaraietura facuta de pisi pe brat... zici ca m-a tatuat. Ca sa nu mai zic de cum arata mainile noastre lately, ca ii punem niste picaturi in ochi (a reusit sa se zgaraie cu o planta pe cornee). Asa ca il trec pe listuta, multumesc de pont!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am pisici si nu sunt niciodata zgariata pentru ca le tai ghearele de mici. Nu stiu de ce lumea nu scurteaza ghearele mâţelor si sufera de pe urma lor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Din fericire nu am probleme sa ma chinui cu mirosul uleiului. Eu nu pot sa folosesc nici creme ale caror mirosuri ma deranjeaza (si nu ca-s urate doar ca au ceva respingator pentru mine). Nu cred ca as rezista chinului de al aplica. Dar Bella cum reactioneaza la miros?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit despre el insa nu cu asa exemple concludente, mersi!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumim, este bine de stiut pentru ca nu sti cand ai nevoie de el

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, ai zis bine: PUTE de ti se intoarce stomacul! Insa beneficiile lui sint nesperate, astfel incat trec peste miros. In combinatie cu alte uleiuri (de ex. cocos) il folosesc in tratarea matretii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oana*, mirosul este oribil, dar daca sunt probleme care nu se rezolva altfel, merita incercat.

    claudia, cate ai notate in carnetel? :)

    Alice, da, d-aia am si mentionat de zgarietura de pisica :)

    Poisoned Purple, pisicile mele isi tocesc singurele ghearele asa ca motiv de taiat nu exista - dar tot zgarie.

    Gabriela, Bella e prea cuminte ca sa se impotriveasca la ceva :)

    Mihaela, ma bucur ca au fost de folos informatiile

    Jane, cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, ma bag si eu în vorbă, dupa 10 ani😅, pentru că acum am descoperit uleiul de neem. Da miroase urât, dar e suportabil. Intra foarte bine în piele, pe piele ramâne , doar, mirosul😅 si, sper, și beneficiile. Deocamdata nu pot spune nimic, pentru ca deabia am început, pe pielea mea si a plantelor mele. Sper sa ne mearga bine si mie și mie si plantelor mele.

    RăspundețiȘtergere