Reteta zilei: cod cu cartofi noi

6.6.13

N-am mai postat de mult timp vreo reteta pe blog, insa astazi vreau sa va arat ce am facut in weekend. Am luat niste cod - dintr-un impuls, codul nu este printre pestii care imi plac - si am decis sa-l fac la cuptor, fara sa ma complic cu folie si alte combinatii. L-am uns pe ambele parti cu putin ulei de masline si am presarat condimente (mai mult decat folosesc de obicei), dupa care l-am bagat la cuptor.


Pana s-a facut pestele am spalat bine niste cartofi noi, i-am taiat jumatati/ sferturi si i-am facut la abur. Am taiat niste ceapa verde si am pus-o peste cartofi (din nou dintr-un impuls, dar n-a fost o idee rea deloc si cred ca o mai repet). A durat putin si a fost o masa chiar gustoasa.


Voi mancati cod? Cum il preparati?

13 comentarii

  1. Ce bine arata! Si eu fac cartofii asa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu mancam cod.; de altfel, mancam prea rar peste - din pacate!
    Imi place ceea ce ai prezentat, mi s-a facut pofta!:)

    Pupici, Camelia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, dar eu prefer tot timpul pestele cu mujdei si mamaliga!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am facut cod fiert, cu garnitura de pastai verzi (congelate) - pe acestea le-am facut la tigaia Dry Cooker, cu un strop de ulei de turte de masline. Am stropit totul cu un sos obtinut dintr-o lamaie, un pic de ulei de masline, tarhon si sare. Si a iesit o masa delicioasa si usoara (momentan tin regim pentru fiere, asa ca incerc sa ma descurc cu ce pot... cartofii nu sunt pe lista alimentelor permise)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, vai cat imi place codul...de fapt mai bine zis cam orice peste. Atata vreme cat e facut la cuptor e ceva la care salivez. Eu de obicei il invelesc in hartie de copt si pun multe legume taiate in ele si pe langa. Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai, ce pofta de peste mi-ai facut, Camelia...Sper ca in weekend o sa am si eu ocazia sa pap, ca nu am mai papat peste de o groaza de timp.

    Pupici,
    Maria:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos arata, ma gandesc acum ce sa fac de mancare, peste cu cartofi sau pastai, inca ma gandesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi place codul pane, cu amestec de legume si cu multa, multa lamaie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu am preparat pana cod. Am cumparat, si il tin in congelator de vreo saptamana aproape, in speranta ca poate poate imi vine inspiratia. Ma gandeam sa il bag la cuptor, cu condimente, si fie ce o fi. Dar, parca as mai vrea sa rasfoiesc pe bloguri si pagini poate poate gasesc o idee mai interesanta/inspirata. Te pup :-*

    RăspundețiȘtergere
  10. CarmenG, au fost foarte buni :)

    ilda, nici eu n-am mai mancat asa des peste, inainte mancam de minim 2 ori pe saptamana, acum mult prea rar, cum ai zis si tu.

    Camelia, mie nu-mi place mujdeiul de nici un fel (pana acum vreo 2 ani n-am suportat deloc usturoiul).

    clarra, ce probleme ai la fiere? (eu n-o mai am de niste ani)

    Maria, pofta mare :)

    Valeria, ai facut ceva pana la urma?

    Deea, asa fac si eu de obicei, acum am zis sa fie altceva.

    Dalia, legume deasupra si totul in folie de aluminiu la cuptor - n-are ce sa nu iasa bun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata foarte bine. Eu cred ca stiu sa fac un ceai cu succes, dar nu cred ca are nimeni nevoie de reteta. De cate ori incerc sa gatesc iese un dezastru din toate punctele de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Camelia - nu stiu exact, cert e ca ma supara, ultima criza de fiere m-a doborat vreo saptamana, asa ca incerc sa o menajez... trebuie sa ajung la doctor zilele astea, ca nu ne mai impacam asa.

    RăspundețiȘtergere
  13. clarra, neaparat o ecografie sa stie ce e acolo

    RăspundețiȘtergere