Conceal & correct

15.6.13

M-am tot gandit care a fost primul produs de acest gen pe care l-am cumparat si nu reusesc sa-mi amintesc. N-am considerat mult timp ca am nevoie de un concealer/ corector pentru ca nu aveam ce sa acopar/ ascund. Pentru mine cuvantul acnee n-a reprezentat nimic in adolescenta si probleme cu cearcanele am inceput sa am dupa 25 de ani. Fotografia de mai jos este dovada ca in ultimii ani lucrurile s-au schimbat - asta am oprit dupa ce am facut recent curant si am aruncat/ dat o parte din ceea ce aveam.


Fiecare are un mod propriu de a aplica asemenea produse si nu cred ca exista o regula in privinta asta. In ceea ce ma priveste le aplic dupa fondul de ten. Atunci cand ma duc la o petrecere sau ies undeva sau pur si simplu vreau sa arat cat mai bine aplic intai corectorul si apoi concealerul (in nuante pielii mele, nu mai deschis), insa in viata de zi cu zi folosesc concealerul daca am vreun semn/ cos si corectorul pe zona de sub ochii sa ma ajute putin cu cearcanele.

O sa incep cu concealerele pe care le rotesc asa cum simt in momentul respectiv: paleta de la Covermark (de care n-am scris niciodata pe blog, din cate imi amintesc) este de fapt varianta trial pentru produsele pentru picioare pentru cei cu probleme cu varice/ alte semne si am luat-o pentru o prietena care in final n-a mai avut nevoie de ea asa ca am ajuns s-o folosesc eu si una din nuante (dreapta sus - pe care am terminat-o de mult) neutralizeaza perfect orice semn - candva intr-o zi o sa iau nuanta aia in varianta full size; fondul de ten Full Coverage de la MAC (NC20) nu l-am folosit niciodata ca fond de ten, ci doar pentru a ascunde diferite semne/ urme de pe ten - mie personal mi se pare prea greu pentru toata fata desi am incercat diverse metode de aplicare, insa ca si concealer imi place; Studio Sculpt Concealer de la MAC (NC20) nu il folosesc prea des, insa imi place pentru zona de sub ochi pentru ca este foarte cremos; Studio Finish Concealer de la MAC (NC20) il folosesc strict pentru cosuri - stiu ca este iubit pe Youtube si recomandat pentru cearcane insa mie nu mi se pare destul de cremos pentru asta si nu-mi place cum se aseaza in liniile fine; Secret Concealer de la Laura Mercier din Undercover Pot-2 imi place mult pentru ca acopera foarte bine (din nou tot pentru cosuri/ semne il folosesc) chiar daca are o textura tare si nu este usor de aplicat; Cover and Conceal de la MUA (nuanta Fair) are o acoperire decenta, este ieftin si mult mai cremos decat ma asteptam sa fie si nu in ultimul rand High Definition Concealer de la Make Up For Ever (nuanta 320) pe care la inceput nu l-am suportat si acum sunt la ai doilea tub (cred ca il mai pot folosi de doua ori si s-a terminat) - e scump, dar bun.

Daca ar trebui sa ma decid la un singur produs din toate cele de mai sus as alege nuanta de neutralizare de la Covermark (un tub de 50 ml mi-ar ajunge foarte mult timp, asa ca ar merita toti banii) sau Secret Concealer de la Laura Mercier.

In ceea ce priveste corectoarele preferatul meu este Studio Lights de la MAC (nuanta Ideal Pink) care este discontinued de ceva vreme si de care tot "trag". Recent achizitionat este Radiance Corrector Pen de la Yves Rocher (de care v-am povestit ieri ca il puteti lua la oferta) - nuanta 2 - care se apropie cel mai bine de cel de la MAC din tot ceea ce am eu (detalii in poza de mai jos). Intind mana destul de des si dupa corectorul de la Bobbi Brown (nuanta Light Bisque) si dupa Secret Camouflage de la Laura Mercier (tot din Undercover Pot-2) - amandoua sunt foarte cremoase si se aplica foarte usor, iar cand am de "mascat" o zona prea colorata folosesc si Select Cover-Up de la MAC - colour corrector yellow (insa nu-l folosesc prea des pentru ca mi se pare prea lichid). Foarte mult imi place si High Definition Concealer de la MUFE in nuanta 325 (care si el este aproape terminat si este tot al doilea tub), dar este atat de putin produs (1,5 ml) in tub incat se termina foarte repede.


Laura Mercier - Bobbi Brown - Yves Rocher - MAC

Tot in categoria asta as incadra si iluminatoarele de tip eye brightener si am oprit doar Photo Op de la Smashbox (nu stiu de cate ori l-am cumparat pana acum, dar il folosesc constant de 4 sau 5 ani), Well-Rested de la bareMinerals pe care il folosesc ca pudra de fixare sub ochi atunci cand nu folosesc pudra Secret Brightening de la Laura Mercier si Eye Bright de la Benefit (pe care am uitat sa-l fotografiez) pe care imi place sa-l aplic in coltul extern al ochiului si sa-l intind cu degetele pentru un efect de lifting.

Sunt multe, insa si curiozitatea mea e mare si trebuia sa mi-o satisfac. Cateva dintre produse (concealerele de la MAC, cele de la MUFE, Undecover Pot de la Laura Mercier) sunt pe terminate, asa ca lista va fi mult mai scurta in curand si in timp imi voi satisface alte curiozitati (deja am o lista cu cateva produse pe care vreau sa le incerc).

Care este parerea voastra atunci cand vine vorba de concealere si corectoare? Cate aveti? Cum le aplicati? Aveti vreun produs nemaipomenit?

P.S.: va plac postarile de genul asta (overview) in care va prezint mai multe produse de acelasi tip?

9 comentarii

  1. Interesanta postarea :)
    Eu folosesc Nyx Concealer Wand, Nyx Concealer in a jar si Bourjois Healthy Mix cel mai frecvent, imi plac toate la fel de mult, dar le folosesc in functie de necesitati si situatia tenului la momentul respectiv. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi place postarea! :)
    Eu tocmai am ramas in pana de concealer, astept finantele, cred ca-mi voi lua Farmasi fiindca e ieftin si bunicel, desi mi-ar placea ceva ce sa acopere mai bine, fiindca am ce acoperi, din pacate. Imi comandasem unul de la Illamasqua cand au avut reduceri, ma avertizau fetele ca e alb d'alb si credeam ca o fi putin bej.. Dar nu, e chiar alb pur. :)) Am "noroc" ca-s foarte alba si merge aplicat discret si acoperit cu fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac postrile de acest fel, deoarece nu toata lumea are disponibilitatea de a incerca atat de multe si afli mereu ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare excelenta ideea de a prezenta acelasi tip de produs, de la marci diferite, in paralel, in cadrul aceleiasi postari!

    Eu folosesc concelear In a Jar - NYX; cand nu il am pe acesta, concealer de la essence; acestea pentru imperfectiuni (cosuri, pete). Pentru zona ochilor/cearcanelor, imi pare minunat High Beam - Benefit.

    O duminica frumoasa, cu relaxare!:*
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am vreo patru astfel de produse, am incercat sa iau culori usor diferite astfel incat sa le amestec dupa cum am nevoie. Ce ma enerveaza foarte tare este ca orice consistenta ar fi, tot se strang in liniile si liniutele fine de sub ochi. Pentru ceilalti nu cred ca e observabil, dar eu vad! :)) .. Mi-ar placea sa ne spui macar o parte din produsele pe care ai dori sa le incerci la finalul unei postari de acest gen. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea Camelia, nu rade de mine dar eu nu stiu care e diferenta inctre concealer si corector. Pana acum 5 minute (inainte sa citesc articolul) credeam ca sunt acelasi lucru si amandoua indeplinesc aceleasi functii. Eu folosesc ca si concealer/corector (???) l'oreal true match si sunt multumita de el. Daca ai continua seria asta de postari si cu una despre rimeluri as fi tare fericita.

    RăspundețiȘtergere
  7. bambina, n-am incercat nici unul dintre ele, dar si NYX si Bourjois sunt pe lista mea de curiozitati.

    AlexantzA, stiu albul ala de la Illamasqua :) bafta cu Farmasi :)

    Ralluca, la asta m-am gandit si eu cand am decis sa scriu.

    ilda, nu e prea sidefat High Beam? l-am avut si eu (varianta mica) si l-am folosit doar de cateva ori si doar pe pometi

    Ana Maria, m-am gandit sa fac o lista, dar mi-a fost mie rusine de mine sa ma gandesc la ce mai vreau cand am vazut cate s-au adunat :)

    Gabriela, concealerul este in general in nuanta pielii (cel putin asa ar trebui ales) si acopera diferite imperfectiuni in timp ce corectorul are rolul de a corecta (verde - teoretic acopera roseata, in practica mie nu prea-mi iese si tot asa). In general pentru zona de sub ochi pentru un efect de luminozitatea de recomanda ceva cu subton roz/ somon - in cazul meu functioneaza, insa depinde de multi factori. Cu mascara e mai greu ca nici nu poti sa ai foarte multe deschise in acelasi timp si eu cand nu-mi mai place am si aruncat tubul, insa iau in considerare propunerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna. as dori sa te intreb, cum fac sa am free delivery pe hqhair.com, am vrut sa-mi comand niste produse, si cu toate ca scrie free delivery worldwide, cand ajung sa platesc si sa-mi introduc adresa mi se adauga 11 euro pentru shipping.mersi

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, din pacate nu am cum sa te ajut - e o problema pe care le-am semnalat-o si eu celor de la hqhair si raspunsul lor a fost paralel cu intrebarea mea. Ce anume cauti? (poate stiu alt site de unde poti cumpara)

    RăspundețiȘtergere