Parerea mea despre ... 2parale

15.5.13

M-am gandit mult daca sa scriu sau nu postarea asta, v-am si intrebat pe Facebook si am primit multe raspunsuri afirmative ... dupa care m-am gandit iar si am zis ca poate eu am fost un caz izolat, dar am descoperit ca nu e chiar asa. O sa fie o postare lunga si nu va interesa pe toata lumea, insa sunt lucruri care trebuie spuse.

Inainte sa va relatez povestea trebuie sa va spun ca mult timp am fost impotriva oricarei forme de reclama pe blog (nu ca mi-am schimbat foarte mult parerea, dar sa zicem ca nu mai sunt asa radicala) pana ce-am realizat ca am o gandire invechita si ca in final e o situatie din care castig si eu si puteti castiga si voi pentru ca am acces mai usor la informatii si promotii.

Despre 2parale am aflat spre sfarsitul anului trecut in mediu on-line si cum sunt o fire curioasa am zis ca e cazul sa stiu despre ce e vorba, asa ca m-am afiliat si am zis sa vad ce si cum (in paralel am incercat si niste sisteme de afiliere externe pentru ca cele ce ma cititi de mult stiti deja ca eu cumpar mult online si mereu am prezentat ofertele interesante pe blog pentru a profita si altii de ele).

Nu m-am aruncat la nimic ce n-avea legatura cu ce scriu eu (primul comision a fost inregistrat cu campania Yves Rocher - despre produse lor scrisesem de multe ori pe blog) pentru ca n-am vazut sensul si nici nu cred ca ar avea rezultate, asa cum nici nu am incarcat blogul cu bannere - am facut-o doar daca am crezut ca o oferta poate tenta pe cineva si eu n-am avut timp sa scriu despre asta sau cand a fost vreo campanie care sa va aduca beneficii. (singura data cand lucrurile s-au desfasurat altfel a fost cu Black Friday, cand am vrut sa testez sistemul si implicit pe mine - am dubiile mele la cat de corect s-au inregistrat tranzactiile/ comisioanele in perioada aia, dar asta e alta poveste si nu despre asta vreau sa scriu azi - pentru ca chiar nu as mai termina postarea asta)

Din punctul meu de vedere (al cititorului de bloguri) nu cred ca bannerele sunt solutia, ci mai degraba continutul si calitatea continutului. Sistemul in sine mi se pare ok - pui link/ banner, cititorul da click si daca se finalizeaza o comanda primesti un comision. Unde este insa problema cu 2parale? La plati ... si la raspunsul la mailuri/ mesaje.

Prima mea cerere de plata a fost trimisa in 13 decembrie (suma a depasit 700 ron - cred ca suma a fost cu bonusul de 100 ron pe care il acorda 2parale la prima plata - la care au fost opriti in final 21,5%, eu fiind salariata) si pana in data de 19 nu am primit nici un raspuns desi am trimis un alt mesaj in 17 (si inca unul in 18) pentru ca stiam ca trebuie sa mi se trimita contractul sa-l semnez si sa-l returnez ca sa poata face plata si cum urma vacanta ...

In 19 deja imi pierdusem rabdarea dintr-un motiv simplu: intentionam cu banii aia sa ajut pe cineva de sarbatori si s-a ales praful de tot ... am trimis un mesaj pe Facebook si Roxana (cea care se ocupa de pagina de Facebook) mi-a raspuns repede si banuiesc ca i-a atras atentia si Ralucai (cea care se ocupa de plati) asa ca intr-un final mi-a trimis contractul pe mail si mi-a cerut declaratia fiscala (pe care i-o trimisesem si pe mail scanata si prin posta cu mult timp inainte - lucru pe care l-a facut si a doua zi desi era trimisa cu ceva saptamani inainte - deja aveam semne mari de intrebare privind profesionalismul lor). Am sunat la firma de curierat pe care o recomanda ei si desi au luat comanda nu s-a prezentat nimeni sa ridice comanda si nici n-au mai binevoit sa raspunda la telefon - sfat: nu folositi Rekord Curier sub nici o forma. Am trimis contractul cu firma de curierat cu care lucram noi la firma si a ajuns in 20, dar bineinteles ca nu s-a mai deranjat nimeni sa faca ceva ca doar intram in vacanta.

Am inghitit in sec si am zis "asta e", se rezolva in ianuarie la inceput ... n-are sens sa va dau detalii cu date si mesaje pentru ca nu ar schimba nimic (am vrut sa fac prinscreen-uri cu mesajele sa vedeti exact ce si cum, dar n-are nici un sens) . .. cert e ca viramentul a fost facut dupa 20 ianuarie - asta dupa ce-am revenit cu alt mesaj la Roxana (de pe Facebook) pentru ca Raluca nu se deranjeaza sa raspunda la mesaje (si nu cred ca este nimic jignitor in modul in care m-am exprimat, este doar o situatie reala).

Urmatoarea plata a fost in februarie, o suma mult mai mica ... tot la cateva zile dupa data de 20 s-a facut (desi in contractul ala scrie clar "pana in 20" - in caz ca ar interesa pe cineva ce scrie acolo) si n-a necesitat un mare consum de nervi din partea mea si m-am gandit ca ce s-a intamplat in decembrie/ ianuarie a fost o intamplare si am zis sa trec peste, desi ma racaiau rau niste lucruri - si ce ma deranjeaza cel mai tare si acum este bataia de joc cu care sunt tratati afiliatii (nu mi se pare normal sa nu raspunzi la niste mesaje atunci cand ti se solicita o informatie).

Beleaua a venit iar in aprilie ... cand am trimis o cerere de plata in 13 si pana in data de 19 nu primisem anexa la semnat (deci cum ar fi putut sa se realizeze plata pana in 20 cum scrie totusi in acel contract). Asa ca in 19 am trimis un mesaj in care intrebam de anexa, bineinteles ca nu mi s-a raspuns la mesaj, asa ca i-am scris din nou Roxanei (pe Facebook) si i-am spus ca vreau un numar de telefon/ adresa de mail la care sa fac o reclamatie/ sesizare sau cum vreti sa ii spuneti.

Roxana nu mi-a dat aceste date (sunt chiar curioasa daca cineva are vreun numar de telefon de la 2parale) desi i-am repetat de cateva ori ca doresc sa vorbesc cu cineva care are o functie de raspundere in firma aia si, ca de fiecare data, mi-a scris cuvinte frumoase in care ma asigura ca nu e rea vointa si ca va discuta cu colegii ei sa vada ce se intampla. Mi-a dat o explicatie care nu avea nici o treaba cu ce solicitasem eu si mi-a zis ca se lucreaza la un sistem automat de plata (cum se intampla pe platformele externe) si spera ca va fi functional in curand si aceste probleme nu vor mai exista.

Sa nu va imaginati ca aici s-a oprit totul ... desi in 19 am trimis anexa de plata semnata nici in data de 23 nu aveam banii in cont (intre timp discutasem cu alte persoane care erau afiliate cu 2parale si asa am aflat ca desi trimisesera contractul in urma cu 2 luni nu vazusera nici un ban si nici nu li se raspundea la mailuri - asa ca m-am considerat norocoasa), asa ca am intrebat-o din nou pe Roxana pe Facebook ce se intampla. Am primit iar o explicatie de poveste - ca au asteptat sa se mai faca plati sa incaseze afiliatii mai multi bani - poate-s eu grea de cap dar daca in 19 s-au trimis ultimele anexe (lucru pe care eu nu-l cred) ce plati sa mai astepti ca sa adaugi sume de bani la ceva ce se semnase deja ... n-o sa insist cu asta, desi i-am spus direct si Roxanei ca sunt gogosi turnate si ca am impresia ca sunt luata de proasta daca crede ca ma "abureste" cu asa ceva (ca nu aveau banii pentru plati e alta poveste, dar sa-mi spui ca asteptai niste plati de la firme ca sa platesti mai mult cand deja se semnasera niste acte pe sume fixe e SF).

Mi-a spus ca Raluca Tudorache (persoana care se ocupa de plati, in caz ca nu stiti cine nu va raspunde la mesaje) a facut toate platile in 23. Din nou m-au luat de proasta ... in 25 nu aveam nici un ban in cont, deci nu s-a facut nici un transfer in 23 - stiu si eu cum functioneaza bancile astea si cat dureaza un transfer, asa ca in 25 i-am trimis un alt mesaj Roxanei pe Facebook in care ii comunicam ca nu am nici un ban in cont. Mi-a raspuns din nou frumos (la un moment dat situatia devenise amuzanta, ea incerca sa-si "scoata" colegii si eu o felicitam pentru asta, dar i-am tot repetat ca sunt doar cuvinte si faptele dovedesc altceva) si mi-a spus ca ii transmite Ralucai sa imi trimisa copia de pe OP, copie pe care bineinteles n-am primit-o niciodata (cum s-o primesc cand pe ea se vedea clar data?), dar in 26 am avut banii in cont.

Cam asa lucreaza 2parale ... n-o sa emit eu judecati sau pareri, desi e clar ce cred din cele relatate mai sus. Eu am luat ceva bani de la ei (fara sa ma agit prea mult si o recunosc, prima data m-am enervat destul de rau pentru ca eu nu sunt obisnuita sa fiu tratata asa - la a treia plata deja eram calita si m-am asteptat sa se intample acelasi lucru, din pura curiozitate astept sistemul automat de plata sa vad daca va functiona - dupa care probabil ca-mi voi baga picioarele in sistemul lor - vorba romaneasca), insa mi se pare o bataie de joc totala (ca sa nu spun nesimtire - desi nu cred ca e un cuvant prea greu in situatia asta) ... dar probabil in viziunea unor angajati de la aceasta firma asta inseamna profesionalismul si dedicatia cu care se lauda.

Sunt curioasa de parerea voastra ... si sper sa lase comentarii si persoanele care au lucrat cu ei (chit ca a fost o experienta buna sau una rea) si au ceva de zis pentru ca aceasta postare va ajunge si la 2parale ...

P.S.: In cazul in care aveti bani de luat de la ei inarmati-va cu rabdare si sa nu credeti ca amenintarile ajuta la ceva :)

31 de comentarii

  1. nu mi-am imaginat ca niste oameni pot sa fie atat de neseriosi,, iti doresc mult succes cu ceea ce faci,, si,,din partea mea ,, daca punerea de bannere pe blog te ajuta sa iei cativa banuti in plus, atunci,, de ce nu,, stiu ca oricum nu ai face reclama la ceva care nu crezi ca merita, asa ca , incearca sa iti gasesti niste parteneri mai seriosi. eu in locul tau cred ca ma lasam pagubasa de mult cu 2parale, care se pare ca nu fac doua parale , deci felicitari pentru rabdare :)) Simina, Constanta

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am avut cont la ei inca de cand au aparut, insa nici nu stiam atunci sa folosesc prea bine site-ul si bineinteles ca nu faceam niciun profit.

    Mi-am activat din nou contul anul trecut, vazand cat de mult au crescut si eram foarte increzatoare ca voi reusi sa fac un castig suplimentar, desi nici mie nu prea imi place sa fac reclama pe blog si sa prezint mereu ofertele lor, pentru ca vroiam sa scriu altceva si nu imi place sa scriu postari la minut, cu oferte care expira si trebuie sa scrii postari repede etc.

    In fine, ca sa nu o mai lungesc vreau sa-ti spun ca de Black Friday am facut o postare cu mai multe oferte si am inregistrat si cateva comisioane, insa tot atunci am realizat cat de smecheri (sau mai bine zis hoti) sunt.
    Sora mea si cu mine am facut comanda pe un site (pe numele ei) folosind chiar link-ul de pe blogul meu si ce sa vezi?
    Nu mi-au inregistrat niciun comision pentru acea comanda, nici nu mai stiu ce scria, ca a fost anulata sau ceva de genul.
    Plus ca la MiniPrix comandase cineva de aproape 200 de lei si mie imi dadusera un leu si ceva comision.
    Pai normal, ei s-au imbogatit pentru ca profita de unii fraieri.
    La o saptamana de la incidentul de mai sus, m-am retras din toate campaniile, am sters toate datele si adio. Le-am trimis si mail sa-mi dezactiveze contul, dar nu s-a sinchisit nimeni sa-mi raspunda.
    Ma bine fac reclama gratis (si chiar fac, pentru ca nu ma plateste nimeni pentru recomandarile de pe blog) decat sa castig un leu sau doi de la astia.
    Asa promovez doar produsele care imi plac, cand vreau eu, fara sa imi stresez cititoarele cu link-uri de afiliat.
    Unele dintre ele poate, cine stie, cred ca eu castigam milioane din acele link-uri, insa adevarul e cu totul altul.
    E bine ca ai facut acest articol ca sa vada si altii cum sunt in realitate, sa nu se mai inscrie.
    Sincer, eu nu am auzit pe nimeni vorbind de bine despre ei, toti se plang de neseriozitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dorina, stiu foarte bine despre ce spui - d-aia am zis ca daca ma apuc sa scriu tot ce-am observat in timp nu mai termin in veci. E bine sa citim si pareri reale, de aia sper sa fie cat mai multe comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Uau, habar nu aveam despre aceste aspecte. Am tot observat linkuri cu 2parale pe (muuulte) bloguri. Nu pot sa spun ca ma surprinde comportamentul lor execrabil, in general cam asta e piata serviciilor si colaborarilor din Romania. Astia sunt oamenii si asa se conduce un business, in sila, nu mai stim cum sa pacalim fraierii si sa nu respectam intelegerile, pentru ca la noi nu exista traditia (si succesul) demersurilor litigioase ca in tarile civilizate, astfel incat nu le e teama de consecinte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut si eu cont la ei dar cand am vazut si eu cat de "seriosi" sunt, am renuntat sa mai promovez ceva.
    Pe mine chiar ma enerveaza faptul ca la noi in tara, inca, blogurile si persoanele care le detin sunt considerate ceva lipsit de importanta, de care poti sa-ti bati joc cum vrei ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sincer nu stiu care e faza cu 2parale si cum castigi bani, dar m-a interesat experienta ta,mai ales ca multe fete prefera sa "ascunda" partile proaste din cine stie ce motive.

    Mi se pare o mare nesimtire ce se intampla. Si nu doar cu aceasta firma, ci in general.
    Avem o mentalitate atat de stricata "lasa ca merge si asa" , de aia lucrurile merg pe dos. Mie chiar imi pare rau de lucrul asta.

    Ar fi trebuit sa le spui astora ca poti apela la un avocat, sa vezi ce parere are el ca nu-si respecta partea din contract, poate ca atunci nu i-ar mai fi fost lene femeii sa iti raspunda la mail-uri...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu pana la articolul tau chiar nu stiam despre existenta acestor colaboratori sau intermediari sau ce sunt ei. Nu stiam cum functioneaza treaba cu link-urile de afiliat si acum am inteles mai multe. Imi pare rau sa aud ca la case asa mari dai de lipsa de profesionalism. Poate e mai bine sa fii cumva pe cont propriu. Se poate si asa?

    RăspundețiȘtergere
  8. Momentan nici nu am ajuns la partea lansarii cererii, mai grav, stau si astept 12 comisioane in asteptare..

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu despre ce este vorba :( dar mie niciodata nu mi-au pacut oamenii neseriosi si care mint :(

    RăspundețiȘtergere
  10. "Profesionalismul" lor e deja vestit, am mai citit despre intamplari asemanatoare, dar nu m-am gandit ca sunt chiar asa nesimtiti...

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Camelia,

    Si eu folosesc afilierea 2parale la mine pe blog. Am ramas si eu surpinsa in mod negativ de "promtitudinea" cu care raspund la mail. Am adresat si eu cateva intrebari si nu am primit raspuns, desi erau intrebari de bun simt si normale (sau cel putin asa consider eu) avand in vedere ca sunt abia la inceput. Am lansat si eu in aceasta luna o cerere de plata, sunt foarte curioasa cum va decurge totul :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Trist ca exista asemenea situatii, parca e ceva specific, pe plan general, la noi in tara! Sunt si probleme mult mai mari, care din pacate f.greu se rezolva, din cauza lipsei de seriozitate a anumitor persoane, direct implicate, creandu-se astfel poate si alte complicatii! Aceste lucruri, sa zicem "intamplari" nefericite, nu genereaza decat multi nervi, inca un stres in plus, pe langa si asa suficientele probleme existente!

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nici nu stiu de ce m-am legat de ei, am blogul prea putin cunoscut ca sa scot bani.. Totusi, am peste 60lei stransi, sunt curioasa cum va fi pana voi atingi pragul.. pana atunci poate vor implementa plata automata. :))

    Sunt foarte, foarte neserioasa daca te-au tratatat asa. Din pacate, cum vorbeam cu colege de ale mele de blogosfera, se pare ca sponsorii din afara tarii ne trateaza mult mai bine decat ai nostri..

    RăspundețiȘtergere
  14. O ce bine ca ai scris despre ei , acum ca tot am citit cu totii despre delasarea lor si bataia de joc iti voi lasa un mesaj privat cu o alt asemanatoar site .

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit toata postarea ta cu un viu interes pentru ca sunt si eu inscrisa in 2 parale. Cei drept eu nu am avut norocul si nici gradul de implicare adecvat pentru a fi nevoita sa iau niste bani.
    Nu credeam ca sunt chiar atat de neseriosi desi cand eram la inceput am trimis cateva mailuri la care am primit raspunsuri rapide. Imi pare rau sa aud asta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu astept inca acel comentariu care sa-mi spuna ca experienta cu ei a fost fara probleme si sunt seriosi ... dar cred ca mai am de asteptat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt afiliat 2parale de mai bine de 2 ani. Inainte platile le primeam la timp, recunosc.

    De cand e Raluca Tudorache la plati, nu mai e ce-a fost. Poate e doar o coincidenta (legata de schimbarile recente in firma) dar unele mail-uri nu mai primesc raspuns niciodata, unele plati nu se mai fac..etc..

    Degeaba organizati voi workshop-uri si vreti sa pareti profesionisti daca nu sunteti in stare sa respectati un principiu de baza: plata afiliatilor.

    Chestiuni de genul: "Sunt prea multi afiliati si nu mai facem fata" nu ma intereseaza pe mine ca afiliat. Pe mine ma intereseaza sa primesc banii la timp.

    O sa vedem daca lucrurile vor reveni la normal odata cu platile automate. Speram! Daca nu, 2parale se va duce la vale incet si sigur pentru ca tot mai multe postari de genul acesta (experiente negative) vor aparea.

    PS: Am cuvinte de lauda pentru Roxana Ivan care macar se deranjeaza sa raspunda la mesaje.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si din punctul de vedere al unu advertiser 2 parale tot vai de capu lor sunt.Accepta tot felul de afiliati fara nici un filtru, doar asa ca sa fie la numar si sa ma atrage pe mie ca advertiser sa platesc taxa de intrare.Dupa ce o platesti surpriza... 99% dintre ei se inscriu cu siteuri care nu au nici un trafic sau chiar mai rau, cu siteuri care nu sunt nici macar ale lor. Probabil toti afiliatii buni s-au mutat pe adsense. Chiar..voi de ce nu va inscrieti pe adsense si ati ramas pe 2 parale?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Camelia. Daca faci vreun ban pe internet, spune-mi si mie, id boboc_gaby.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ati incercat si www.profitshare.ro ? Vad ca au vanzari x3 fata de 2 parale. Si poti sa faci si comisioane la eMAG la ei.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Camelia,
    Vad ca toate comenturile sunt din 2013....imi vine sa rad de prostia mea(eu astazi am facut un cont de afiliat la ei).....banuiesc ca nu mai are nici un rost daca sunt asa de "seriosi"....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp s-au introdus platile automate si lucrurile s-au mai schimbat, tot mai scartaie pe alocuri, dar e mai bine decat era la momentul cand am scris eu postarea asta.

      Ștergere
  22. Scuze ca resuscitez un post mai vechi, insa lucrurile cu cei de la 2Parale nu s-au schimbat prea mult. De anul trecut am zis sa incerc si 2Parale... dar asa usor (foloseam deja Profitshare). In cateva luni am ajuns la 600 de lei comisioane aprobate. Acum astept de alte 2 luni sa plateasca Advertiser-ii catre ei, cica. Desi contractul meu este cu Parale nu cu magazinul x sau y. Adevarat, suport= 0(zero) . Nu raspunde nimeni la emailuri. Astept plata, apoi clar, inchid contul. Folositi Profitshare daca tot doriti sa monetizati, pentru ca la 2Parale este doar munca patriotica, nervi si ignoranta totala din partea lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucian, ei depind de platile alea si intr-adevar se plateste greu, insa eu zic ca lucrurile stau mai bine. Eu am asteptat si o luna la aprobarea comisioanelor pe Profitshare, deci fiecare vine cu parti mai putin placute. Eu cred ca cei de la 2parale au evoluat, dar inca mai sunt probleme.

      Ștergere
  23. Hai sa fim realisti, nu-mi spune ca un retailer precum elefant sau evomag nu au platit de mai bine de 60 de zile comisoanele. Doar si intre ei si 2Parale exista un contract care are termeni in acest sens. Desigur banii aceia cu cat stau mai mult in conturile 2Parale cu atat produc mai multi bani. Si atunci e normal sa plateasca la 2-3 luni dupa aprobarea comisiunul. Practic, poti avea maxim 5-6 plati pe an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elefant aproba comisioanele si dupa 3-4 saptamani, asa ca nu m-as mira sa fie la fel de "prompti" cu platile. Tinand cont ca cei de la 2parale din cand in cand suspenda pentru intarzierea la plata diverse firme cu care lucreaza nu mi se pare deloc imposibil ca acestia chiar sa plateasca cu intarzieri.

      Ștergere
    2. Ai mare dreptate, dupa aprobarea comisioanelor mai astepti inca 2-3 luni pana primesti banii. In afara de sistemul automat de plati, nu s-a schimbat mai nimic din 2013 pana acum. O sa lucrez doar cu Profitshare.

      Ștergere
    3. Nu stiu daca mai ajuta raspunsul meu dar ca sa poti colabora cu 2parale ca vanzator trebuie sa depui minim 500 lei in contul lor (depozit) de unde se trag comisioanele, deci faza ca 2parale nu si-a incasat banii e gargara cu apa rece :D

      Ștergere
  24. Ce bine e cand poti gasii pareri despre anumiti neseriosi ca sa zic asa .Eram foarte aproape sa ma afiliez dar m-am gandit sa aflu cate ceva despre ei.Asa ca m-am razgandit.2parale te cheama probabil 2 parale faci!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt de un an afiliat la ei, şi cred că voi fi prima care va avea cuvinte de laudă. Nu am avut probleme la plăţi, doar la câteva aprobări, care s-au rezolvat repede prin mail către 2parale.
    Deci până acum e de bine !
    Nu oi fi având eu aşa mare ghinion, sau nu sunt afiliată la companii problemă, dar cel puţin, până acum, colaborarea mea cu 2parale a fost ok.
    Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  26. Inca nu v-ati invatat minte? Nu trebuie sa lucrati cu firme din Romania gen 2parale si mai ales cu romani.Adevarul doare dar asa suntem noi,pe furat,pe fraierit si dus cu presu.Cand vezi ca nu mai merge fenta schimbi denumirea gen 2performant si iti continui treaba.Alta Marie cu alta palarie...

    RăspundețiȘtergere