De Craciun ...o singura dorinta

24.12.12

Va spuneam zilele trecute ce cred eu ca ar trebui sa fie de fapt Craciunul si ce amintiri imi trezeste mie perioada asta si am tot fost intrebata ce-mi doresc .. si m-am tot gandit la raspuns si mi-am dat seama ca nu vreau decat sa fiu linistita (viata mea este atat de agitata - si de cele mai multe ori eu singura mi-o agit doar ca nu pot sa trec indiferenta pe langa un om/ animal care are nevoie de ajutor, cred ca daca nu mi-ar mai pasa n-as mai fi eu - as fi doar o bucata de carne fara suflet). Imi doresc niste lucruri doar ca pot la fel de bine sa traiesc fericita si fara ele deci nu sunt o prioritate.

In perioada asta mai mult decat oricand ma gandesc la sufletul meu si la lucrurile care ma bucura cu adevarat si-mi dau seama ca desi imi lipsesc oameni si lucruri si as vrea sa fac mai multe (si de multe ori ma necajesc ca nu pot) si de multe ori as vrea si sa am mai multe (ca doar e in natura omului sa vrea) in final toate astea nu conteaza - important e ca eu sa fiu impacata cu mine si sa ma pot bucura de ceea ce am deja.

Asa ca va intreb si pe voi: care e lucrul care v-ar bucura cu adevarat sufletul acum? Daca ati putea sa va puneti o singura dorinta de Craciun si ea sa se indeplineasca, care ar fi?

Unul din raspunsurile la aceasta intrebare va primi de la mine un cadou de Craciun & Anul Nou - o sa va dau detalii si o sa va arat cutiuta cu minunatii cand o sa anunt cine castiga (am incercat sa adun cateva lucruri care mie mi-au placut anul asta sau care cred ca ar bucura-o pe una dintre voi) pe 1 ianuarie ca sa incepem anul frumos cu un cadou.

Va las cu una din minunile din viata mea ... Bella, unul din cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit de la viata ... si va doresc ca acest Craciun sa aduca in sufletul vostru exact ceea ce aveti nevoie! (o sa iau o pauza de cateva zile pentru ca simt nevoia sa stau deoparte, dar ne "auzim" spre sfarsitul saptamanii cu lucruri frumoase)

22 de comentarii

  1. Poate parea amuzant..sau chiar ridicol insa eu cred cu adevarat in magia sarbatorilor, in magia ajunului. De 3 ani ii scriu ” Mosului” si scrisorica o pun sub brad..anul acesta cand am impodobit bradul am gasit cele 3 scrisorici intr-un ciorapel rosu de Craciun...citindu-le mi-au dat lacrimile..tot ce mi-am dorit...an de an..Dumnezeu mi-a daruit..In primul an i-am cerut mosului un bebe, o fetita..acum ea are 2 anisori..in anul urmator i-am cerut ca minunea noastra sa fie sanatoasa( ni se daduse un diagnostic care ne-a speriat foarte tare..in acea perioada avea doar o luna si ecografia pt stabilirea diagnosticului avea sa se faca cand micuta va implini 4 luni)..mi-am dorit sa ni se dea un raspuns bun..peste doar 4 luni l-am primit:nu se putea pune vorba de operatie insa mai necesita supraveghere medicala..ecografii si la un moment dat o urografie si o cistografie...a urmat un an dificil cu multe emotii, frica,,.sperante...asa ca anul urmator i-am cerut mosului o singura dorinta: ca Maria sa fie sanatoasa , sa scapam de frica, sa iasa bine urografia...si cu lacrimi in ochi va spun ca dumnezeu ne-a ascultat rugamintile:maria este sanatoasa, rinichii ei functioneaza perfect normal chiar daca unul dintre ei are 2 canale in loc de unul...dar ambele functioneaza normal si cel mai importanta NU MAI AVEM CE CAUTA LA UROLOG..este cea mai mare realizare a anului..a vietii as putea spune..Si cum sa nu cred in Craciun, in magia Craciunului cand toate dorintele mi s-au indeplinit? Anul acesta vreau un singur lucru: un loc de munca stabil, decent...un loc de munca direct proportional cu eforturile mele depuse in anii de liceu, facultate, master...imi doresc sa nu mai trebuiasca sa fac si a 3-a facultate( a doua este deja in curs)..imi doresc sa fiu implinita din punct de devere profesional, sa fiu mandra de realizarile mele, sa nu mai depind din punct de vedere financiar de cei din jurul meu...sa ii ofer micutei mele tot ce are nevoie...sa am puterea sa ma bucur de tot ce mi-a dat dumnezeu...sa fiu mai buna, sa uit ca exista oameni rai, sa iert..sa iubesc din tot sufletul

    RăspundețiȘtergere
  2. De-as putea sa fac orice pe lumea asta...l-as readuce la viata pe bunicul meu...
    Si sigur nu mi-as bucura doar sufletul meu..ci a multor oameni :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur atat de mult ca in sfarsit citesc o postare care se focalizeaza pe partea non-materiala. Astazi am asternut si eu pe blog cateva cuvinte despre ceea ce, in opinia mea, reprezinta Craciunul si cum bucuria lucrurilor materiale e pasagera. Daca esti interesata poti citi despre conceptia mea referitoare la aceasta sarbatoare. (http://deebiku.blogspot.ro/2012/12/christmas-wishlist-dorinte-de-craciun.html)
    Tocmai pentru ca am citit cu o deosebita placere postarea ta si pentru ca mi-ai creat, involuntar, o mica bucurie am decis sa-mi rup cateva momente si scriu aceste randuri.
    Ca sa te citez, sta in natura omului sa vrea asadar ma gandesc ca daca Dumnezeu inca ma bucura cu petrecerea sarbatorilor alaturi de familie (desi uneori simt ca ai mei nu se focalizeaza atat de intens pe aceasta sarbatoare precum o fac eu) lucru pentru care ii multumesc in fiecare zi, sta in puterea mea sa imi doresc sa pot rezolva ezitarile trecutului apropiat pentru a-mi cladi viitorul. Da! Aceasta este dorinta mea. Vreau sa fiu capabila sa imi marturisesc sentimentele pentru omul pe care l-am respins fara a realiza cat de asemanatori suntem. Fara a pune pret pe generozitatea, calmul si buna crestere a lui. Nu am privit in substrat fiind prea focalizata asupra unor lucruri care nu-si au rostul. Imi doresc, imi doresc enorm ca el sa afle ca vreau sa ii fiu alaturi, ca il apreciez ca persoana si il sustin in tot ce face si ca regret ca am ezitat. Daca as intoarce timpul inapoi, as spune "da" fara sa clipesc. Daca as putea .. Asadar imi doresc atat de la Mos Craciun cat si atunci cand ciocnim cupa de sampanie in cinstea noului an, sa pot spune ce am pe suflet. Multa intelepciune si putere de decizie.
    Iti urez Sarbatori Fericite si numai ganduri de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am regasit oarecum in dorinta ta, pentru ca si eu strabat o perioada extrem de agitata si imi doresc mult linistea, pe mai multe planuri.Sunt sigura ca o vom primi, daca stim sa traim frumos in continuare, sa speram si sa pastram mereu capul sus, in ciuda greutatilor. Craciunul este, pana la urma, mai mult decat orice altceva, un moment al regasirii, al repaosului in sanul familiei sau alaturi de cei dragi. Un moment in care ne indepartam de agitatia cotidiana si (re)invatam sa apreciem ceea ce conteaza cu adevarat, lucrurile marunte care ne fac cu adevarat fericiti. Craciun frumos si linistit alaturi de cei dragi sufletului tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun fericit si linistit iti doresc, Camelia! Liniste imi doresc si eu cel mai mult, dar si schimbarile care vor aduce linistea in viata mea...
    Bella e o dulceata! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am intrat doar ca sa-ti urez tie si frumoasei Bella un cat mai linisit si calm Craciun si sa va bucurati zilele acestea una de cealalta. Un Craciun minunat cu multa pace in suflet iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau ca Mosul sa imi aduca uitarea si speranta ca maine, saptamana viitoare, anul urmator, va fi altceva pentru mine.A fost un an mult prea greu pentru mine.. si simt nevoia de a avea liniste, de a respira, de a fi eu cu mine, sa plang, sa ma ridic, si sa fiu o noua EU.Atat.
    Craciun linistit Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  8. Un Craciun cat mai linistit si tie! Cele mai pretioase daruri sunt cele pentru suflet. Cea mai arzatoare dorinta a mea este sa am casuta mea. Dupa ani de gazda, chirie si alte lucruri cred ca asta m-ar face cel mai fericita - un loc numit acasa. E ceea ce imi lipseste

    RăspundețiȘtergere
  9. Camelia,
    Eu vreau doar sa iti urez zile de sarbatoare frumoase alaturi de cei dragi tie! Sa te relaxezi si sa te bucuri de aceasta perioada, poate cea mai frumoasa din an!
    huggies!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hm..imi doresc sa fiu linistita si sa fie soare..lucru care s-a intamplat deja pana la ura asta.. supararile sufletesti nu isi au rostul astazi..si desi sunt putin trista..stau si ma gandesc ca nu ar trebui sa fiu asa pt niste nimicuri..si ca e o nimica toata..sentimentele astea or sa inceteze in curand si o sa fie totul bine. Cel mai important e sa fii impacat cu tine insuti, sa realizezi ca ai facut greseli si sa le consideri motivul pentru care esti ceea ce esti in momentul de fata. Un om corect si care sare in ajutor cuiva. Lucru foarte rar in zilele noastre.
    Anyway Merry Xmas :).

    RăspundețiȘtergere
  11. Craciun fericit! si sa ramai exact cum esti acum!

    RăspundețiȘtergere
  12. Incep acest mesaj prin ati urat un calduros ,,Craciun fericit!’’.Sper din tot sufletul ca in aceste zile linistea sufleteasca ,dar si bucuria ti-au fost alaturi si ti-au indrumat gandul si sufletul catre mai bine.
    Daca as putea sa imi indeplinesc o dorinta aceea ar fi una ce tine de propria persoana.Nu ma intelege gresit,imi iubesc familia pana la cer si inapoi,as da orice sa pot intoarce de dincolo persoanele dragi mie care mi-au marcat copilaria,m-au ajutat si m-au format ca persoana de-a lungul vremii.
    Imi este extrem de dor de ei si as da orice lucru material numai sa ii mai vad o singura data si sa stiu ca acest lucru i-ar ajuta spiritual pe cei din jurul meu.
    Insa cum acest lucru nu se poate indeplini,aceasta devine o dorinta ,,ascunsa’’ bine in inima mea,iar anumite amintiri si experiente ma invaluie in anumite perioade.
    Am ales sa clasific dorintele mele in 2 mari categorii:una ,,sentimentala’’,ca cea descrisa mai sus,iar alta ,,realizabila’’ ce tine de schimbarea mea ca persoana,la modul in care pot sa ma redescopar si sa schimb anumite lucruri ce simt ca imi afecteaza partea sociala,materiala si spirituala.
    Nu mai imi doresc lucruri materiale,desi nu neg ca indeplinirea unora dintre ele imi provoaca bucurie.
    Imi doresc sa devin o persoana mai blanda,sa ajut mai mult oamenii din jurul meu(motiv pentru care am si optat la o universitate ce se bazeaza pe acest aspect),animalele fara adapos.Imi doresc sa ma implic mai mult in viata sociala,sa ma implic in organizatii ce se ocupa de salvarea animalelor si a celor nevoiasi.
    Imi doresc de asemenea sa ajung la un echilibru intre cariera si viata sentimentala.As vrea sa iubesc cu toata fiinta mea si in aceleasi timp sa dau maxim in ceea ce priveste viitoarea mea profesie.
    Imi doresc sa pot spune ,,iarta-ma’’, ,,imi pare rau’’ , ,,te iubesc’’ cu voce tare,fara a ma ascunde si a ma gandi la cum ar schimba aceste cuvinte simple ,viitorul.De asemenea,pasiunile vechi pierdute in cursul anilor(cantatul la pian,actoria,pictura) ce imi aduceau satisfactie personala ,as dori sa le reiau.Vreau sa ma reinventez,sa devin o persoana mai buna ,mai blanda.Vreau sa devin o persoana fericita din toate punctele de vedere.
    Sunt convinsa ca daca voi reusi sa schimb ceva la mine,indirect voi schimba si ceva din jurul meu.
    Practic aceasta cred ca este si secretul fericirii in viata.Ar trebui sa ne uitam adanc in sufletul nostru ,sa analizam calitatile si defectele si sa incercam sa schimbam anumite lucruri.
    Asa cum a spus si un mare om,schimbarea provine din suflet,minte,corp.Lucrul acesta nu se va intampla intr-o perioada scurta ,ci trebuie sa lasam timpului ,timp.

    Imi cer scuze pentru comentariul kilometric,dar scriind chiar am reusit sa imi pun ordine in ganduri si fapte.
    Te apreciez pentru modul in care scrii si reusesti sa ne dezvalui anumite aspecte din viata personala.Astfel de concursuri sunt binevenite,intrucat ne ajuta sa ne punem ,,mintea la contributie’’ si sa ne stabilim ordinea prioritatilor.Eu iti multumesc pentru ca ai reusit sa ma convingi ca totul este posibil in viata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Craciun fericit si linistit, Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  14. sarbatori fericite! ai mare dreptate, sa fim linistiti este cel mai important. eu incerc sa ma linistesc singura si sa fiu recunoscatoare pentru ce am si sa franez cat pot de mult gandurile negre sau gandurile de nemultumire, de a avea mai mult etc. Craciun linistit!

    RăspundețiȘtergere
  15. Craciun fericit! E prima data candcitesc blogul si trebuie sa spun si dorinta pe care o mai am: am vazut intr o intersectie un catel frumos fara un piciorus, ma grabeam si nu am stiut ca ma voi gandi la el de 3 zile. As vrea sa gasesc solutia sa ii ofer o casuta, mai avem un catel gasit, sa se inteleaga cateii intre ei, sa il accepte sotul, sa nu par nebuna ca plimb 2 catei pe strada.

    Am citit comentariile voastre si imi aduc aminte ca atunci cand era mica fetita mea imi doream si eu liniste, totul era o nebunie si aveam nevoie de liniste la munca, la svoala sau acasa. Acum vreau fetita de atunci, nu credeam vreodata ca ea va deveni o persoana introvertita :( , ca gasesc cu mare greutatea calea spre ea, ca nu ii place nimic din ce ii cumpar si aici ma refer la haine. Ca se supara cand o rog sa probeze :(( nu vreau liniste in casa. ...
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sarbatori fericite iti doresc si multa liniste sufleteasca!
    Ce mi-as dori acum... liniste sufleteasca, as vrea sa plec undeva departe pentru cateva zile impreuna cu prietenii mei de suflet sa stau linistita departe de agitatie, de oameni care nu au niciodata timp pentru ce-i bun, suntem mereu pe fuga, nu avem timp sa apreciem lucrurile frumoase, sa radem din tot sufletul, sa ne simtim bine alaturi de cei dragi..nu mai avem timp pentru noi si suntem si egoisti.

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi doresc atat de mult sa iubesc. Starea mea naturala e cea de indragostita asa ca acum cand sunt singura simt ca e ceva in neregula. As vrea sa am curajul si puterea sa iubesc din nou cu toata inima, sa am incredere deplina intr-un om si sa-l respect 100%. Stiu ca suna egoist insa e dorinta mea de Craciun si-mi doresc sa se implineasca repede-repede.

    Sarbatori fericite si iti doresc sa ti se implineasca toate dorintele tale...chiar si cele mai ascunse si nestiute.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sarbatori fericite!Eu am trei mari dorinte care nu stiu daca o sa se implineasca in totalitate vreodata ,dar eu inca sper...Prima este esentiala,sa fiu sanatoasa fiindca problemele de sanatate imi dau o mare neliniste sufleteasca si nu ma pot bucura de singurul lucru bun din viata mea si anume dragostea.Chiar daca din punct de vedere religios aspectul exterior nu este important,din pacate in lumea in care traim e esential ,si cand iubesti si cand muncesti chiar si pentru o simpla plimbare,putini oameni analizeaza sufletul fiindca majoritatea numai au,sunt prinsi intre lacomie si invidie .Mi-as dori ca toti oamenii sa fie mai buni ,printre care si eu fiind inconjurata de rautate nu pot raspunde cu bunatate desi mi-as dori.

    RăspundețiȘtergere
  19. Desi a trecut Craciunul, dorintele mele raman valabile mereu. Imi doresc ca parintii mei sa fie sanatosi, sa fie liniste in familie. Sa nu se mai agite atat, sa nu se mai enerveze asa usor, sa fie multumiti cu ce au, cu ce sunt. Imi doresc ca sora mea sa se simta implinita, sa aiba langa ea un om cu care sa poate intemeia o familie, sa-si gaseasca un loc de munca mai bun.
    Sper sa se detaseze cu totii de valorile materiale si sa se bucure mai mult de cei din jur, sa ofere mai multa dragoste. Nu-mi este usor sa scriu despre aceste lucruri mai in detaliu, dar stiu sigur ca ei sunt foarte importanti pentru mine si ca pot fi fericita daca lor le este bine.
    Pe mine ma asteapta o perioada cu multe schimbari, sper ca toate temerile mele sa nu se adevereasca si sa ma pot accepta asa cum sunt. Cred ca asta este dorinta mea cea mai mare in ceea ce ma priveste.
    Iti doresc sa ai un an nou mai bun, sa ai liniste mai multa asa cum iti doresti. Sa ai mai putine motive de suparare si mai multe care sa te faca sa te simti implinita.
    Eu ma bucur ca ne dai sansa atat de des sa ne spunem ofurile, sa ne eliberam mintea de povara unor ganduri ce raman de multe ori neimpartasite.

    RăspundețiȘtergere
  20. de Craciun sunt pline toate posturile tv de filme pufoase, siropoase, ce elogiaza spiritul Craciunului, magia renilor, raza de speranta, miracolul Craciunului... le privesc, ma bucur, zambesc si cand inchid tv-ul sunt tot eu, cea cu sufletul gol si rece ca un sloi... anul acesta n-am simtit Craciunul... sufletul mi-e gol, sec, nu ma pot detasa de lucruri, probleme, deceptii... nu am chef sa impodobesc bradul, sa fac cozonaci, sa cant colinde... nu sunt un Grinch, iubesc sarbatorile, sunt credincioasa si as vrea sa ma bucur de sarbatoare nasterii Domnului, dar de cativa ani am intrat intr-un fel de ceata densa... o depresie. Si nu e vorba de magia sarbatorilor ce se manifesta prin faptul de a deveni mai buni, mai generosi, mai sensibili... am daruit tuturor celor din jur, apropriati si straini, daruri din suflet, fara sa astept nimic in schimb... am primit din partea lor mai multa caldura sufleteasca decat mi-as fi putut imagina... si totusi sufletul meu ramane tot o pestera goala si rece...
    Daca ar fi sa-mi pot pune o singura dorinta, mi-as dori sa iasa soarele pe strada sufletului meu... sa se rasfire ceata asta densa si sufocanta, sa pot zambi din nou, sa ma pot bucura din tot sufletul, sa-mi pot deschide din nou portile sufletului (asa cum am facut-o ani de-a randul) si sa pot lasa sa intre caldura Craciunului... pentru ca eu sunt de fel o fire vesela, optimista, si urasc starea in care sunt...

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu se pare ca aflu cu intarziere ca si de Craciun ne putem pune dorinte! As fi avut multe dorinte de pus! :))

    RăspundețiȘtergere