Cadouri de Craciun: de la EA pentru EL

11.12.12

Va povesteam aici cam cum "vad" eu treaba cu cadourile de Craciun pe care barbatii ar trebui sa le faca femeilor din viata lor, asa ca azi o sa incerc sa privesc povestea si din partea cealalta: ce cumperi pentru EL de Craciun.

Si aici trebuie sa luam in calcul stadiul in care se afla relatia si cat de bine se cunosc cei doi, dar si tipul de barbat cu care ai de-a face. Barbatii - marea majoritate - nu dau atata importanta cadourilor si zilelor "speciale" asa cum fac femeile si de cele mai mult ori pentru ei un cadou practic e mai mult decat perfect, asa ca de multe ori e greu sa-l surprinzi cu ceva chiar daca il cunosti foarte bine si relatia voastra permite orice tip de cadou pentru ca de fiecare data ai ajunge sa alegi lucruri care ti se par banale in final.

Insa exista si genul de barbat care e la curent cu tot ce se intampla, care stie exact ce vrea si ce-i place si pe care trebuie sa te "chinui" putin ca sa-l surprinzi, dar care va aprecia efortul tau si iti va face o surpriza la fel de frumoasa. Pentru mine asta e provocarea ...

Ce as face eu cadou barbatului din viata mea? Depinde de barbat ... daca are o pasiune care il "macina" (gen pescuit, jocuri, fotbal, masini), as cauta ceva care sa aiba legatura cu pasiunea lui: poate niste bilete la un meci pe care vrea sa-l vada (o finala de cupa, un meci de calificare), ultimul joc aparut pe piata sau cine stie ce gadget inteligent pe care si-l doreste (dar sa stiu ca si-l doreste, nu as cumpara ceva ce cred eu ca ar vrea) sau o macheta a unei masini deosebite la care stiu ca viseaza (avioane/ elicoptere/ ce stiti ca-l pasioneaza) sau un accesoriu pentru masina (GPS sau ce alte minunatii mai exista acum) sau daca e pasionat de fotografie cine stie de obiectiv pentru aparatul foto.

Daca e pasionat de gastronomie sau de vinuri, m-as gandi la o cina la un restaurant nou aparut sau extrem de laudat sau poate la cine stie ce carte de bucate a unui bucatar faimos sau o sticla de vin de colectie cu un set deosebit de accesorii pentru vin. Daca ii plac si dulciurile, cred ca i-as face o tava de biscuiti si cookies, le-as ambala frumos si i le-as oferi cu un mesaj haios.

Haine, accesorii ... daca ii plac cred ca as fi atenta cand am merge impreuna la cumparaturi si as retine ce i-a placut si i-as face o surprinza cumparandu-i exact ceea ce i-a placut si nu si-a luat din nu stiu ce motiv (desi cu hainele la barbati e problematic ca nu prea exista metoda sa ii faci sa probeze ceva). Sau daca stiu ca are un tricou/ pulover preferat poate i l-as cumpara in alta culoare (ceva ce fac des barbatii atunci cand le place ceva) chiar daca nu e ceva ce cere imaginatie multa. Am intalnit si barbati foarte atenti la accesorii si cred ca un portofel de piele sau poate o curea mai deosebita va pot scoate din impas (sau daca aveti de-a face cu un barbat de o anumite prestanta butoni sau un papion deosebit). Daca e pasionat de ceasuri, aveti noroc ... e un cadou cu care nu dai gres, mai ales daca stii ce isi doreste.

Sau daca are grija de el si de tenul lui si ii place sa se duca la masaj, i-as lua niste sedinte de masaj sau un tratament pentru ten. Nu-mi plac barbatii care exagereaza, dar imi plac cei care se ingrijesc, asa ca poate o zi impreuna la spa ar fi un cadou potrivit (daca e genul care merge la asa ceva) sau poate un parfum care ii place in mod deosebit (repet: care ii place lui, nu unul care iti place tie sau ti-a placut la un fost acum nu stiu cata vreme). Sau orice alt produs care stiti ca reprezinta un rasfat pentru el.

Ar mai fi si o categorie de cadouri ... mai personale ... despre care prefer sa nu scriu pe blog ... asta tine de tipul de relatie care exista intre doi oameni si cat de apropiati sunt. Am niste amintiri foarte frumoase despre o noapte de Ajun de acum cativa ani, cozonac, vin rosu, muzica in surdina ... pana la urma sunt multi barbati care vor sa-si simta cadoul.

Ce n-as face cadou unui barbat care inseamna ceva in viata mea? O jucarie/ figurina de plus cu un mesaj de genul "Te iubesc" (cred ca sunt in stare sa-mi exprim sentimentele si altfel chiar daca la o anumita varsta cadoul asta poate fi unul haios), un obiect personalizat cu cine stie ce poza cu noi 2 pe care sa se simta obligat sa-l foloseasca, incaltaminte si genti/ rucsacuri (oricat de bine l-as cunoaste) si nu in ultimul rand carti care sa ii arate cum sa fie un iubit/ prieten mai bun.

Idei sunt multe, important e sa il cunosti pe cel de langa tine, sa afli ce ii place si ce nu si sa te gandesti ca un cadou trebuie sa ii placa lui, nu tie.

2 comentarii

  1. Foarte dragute ideile si bine punctate !

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut ideea cu lucrurile care si le cumpara barbatii pe mai multe culori , ai dreptate ! pana acum nu observasem acest amanunt, e bine de stiut ! si ideea cu portofelul si cureaua e foarte buna , cel putin iubitului meu i se potriveste ! numai idei frumoase ! m-a amuzat partea cu cadouri personale , adica de la sex shop :) si asta e o idee foarte buna :) dar cea mai reusita mi se pare o zi impreuna la spa . cred ca o sa o pun in aplicare cu prima ocazie,desi mai am de asteptat deoarece iubitul meu e departe acum si il voi vedea abea peste 6 luni :(

    RăspundețiȘtergere