Guest review: Andra - Astor Mattitude

11.4.12

Mai jos gasiti reviewul Andrei pentru fondul de ten Mattitude de la Astor pe care l-a castigat pe blog (poza este facuta de mine inainte de a expedia coletul).


A venit timpul si pentru review-ul care s-a lasat putin asteptat. Am primit fondul de ten Astor Mattitude HD in nuanta 02-Porcelain, mi-am dorit mult sa il incerc. Cand l-am incercat prima data pe mana, mi s-a parut inchis pentru tenul meu insa atunci cand l-am intins s-a adaptat perfect. Evident, pasul urmator a fost sa il folosesc si pe ten. 

Mai intai insa, detalii tehnice. Recipientul este din plastic si are o forma speciala, perfecta pentru a-l tine in mana. Ceea ce imi place este ca are pompita, un avantaj mare deoarece nu facem risipa (cum e in cazul fdt-ului meu preferat, Colorstay). Un alt plus este faptul ca are FPS 22, un grad de protectie destul de mare pentru un fond de ten si stim toate cat de important este sa ne protejam de razele solare neprietenoase.  De asemenea, are un miros floral iar aici depinde de gusturi  daca va place sau nu. Pe mine nu ma deranjeaza insa recunosc, prefer ca produsele destinate tenului sa aiba cat mai putine adaosuri inutile, iar parfumul in fondul de ten il incadrez in categoria anterior mentionata.

Trecand la experienta mea cu fondul de ten, pot spune ca am fost putin dezamagita fiindca review-urile citite erau pozitive si toata lumea lauda produsul. Tenul meu este mixt, gras in zona T. Acum ceva timp a avut tendinte (marisoare) acneice si am ramas cu pete in zonele in care comedoanele (cosurile) au aparut. Asa ca ceea ce imi doresc eu de la un fond de ten este sa acopere acele pete, iar Astor nu a reusit. Insa daca tenul vostru este curat si nu aveti probleme, este un fond de ten lejer, nu il simti pe piele, lasa un aspect natural si ceea ce am observat ca prim efect – matifiaza, lucru pe care si promite ca il face.  Ca si rezistenta, in cazul tenului meu nu a facut ce a promis. Nu am fost atenta exact cate ore a stat el acolo cumintel, insa l-am aplicat dimineata la 8 jumatate si déjà la ora 13 se putea observa doar un efect de uniformizare a pielii, insa nu mai mare ca in cazul unei crème colorante de fata. Iar asta nu am observat doar eu, fiindca am intrebat si o prietena ce parere are. Repet insa ca asta s-a intamplat in cazul tipului meu de piele, fiecare produs reactioneaza diferit pe fiecare tip de piele.

Concluzii:
- ambalaj prietenos
- nuanta adaptabila
- efect natural, matifiant, uniformizant
- rezistenta medie (maxim 6 ore in cazul meu)
- acoperire mica spre medie (poate fi un plus pentru cele dintre voi cu tenul sanatos)
- nu se transfera pe haine
- noncomedogenic, in cazul tenului meu (din nou, depinzand de piele, pot exista reactii diferite la produse)
- pret accesibil (aproximativ 45 de lei)

Va recomand sa il testati si voi, doar asa va puteti face o parere mai buna despre el fiindca ceea ce citim despre produse, desi util,  nu poate fi generalizat. Insa daca aveti un ten sanatos sau cu probleme minore, eu il consider un fond de ten bun, imi place in special faptul ca are un aspect natural odata aplicat. Sper ca ati gasit folositor stangaciul si sincerul meu review. Sa aveti o saptamana frumoasa, zambind odata cu soarele.

5 comentarii

  1. mie imi place acest fdt, chiar ieri l-am reachizitionat, dar la un pret mult mai bun decat ce ai scris tu aici: 35 lei fdt+pudra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi poti spune de unde l-ai achizitionat la pretul asta?

      Ștergere
  2. Cu atat mai bine :) Ma bucur ca tie ti se potriveste :)

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar eram curioasa de acest fond de ten...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cumparat acest fdt, si l-am testat. Nu acopera aproape deloc imperfectiunile, tenul arata la fel cu sau fara acest fdt. Aspectul mat dureaza 1-2 ore iarna, si nu am ten gras, ci mixt. Nu e exagerat de scump, insa nu merita nici un leu, as zice.

    RăspundețiȘtergere