Guest review: Raluca - Cafeaua Dementa

6.2.11

Raluca mi-a trimis mai devreme reviewul la sapunul natural Cafeaua Dementa pe care l-a castigat la giveawayul de luna trecuta. Gasiti mi jos parerea ei.

Imi pare bine ca am avut ocazia sa incerc sapunul “Cafeaua dementa” (multumesc Camelia btw), sapun pe care l-am folosit saptamana asta 5 zile consecutive la dusul de dimineata. 

Prezentarea oficiala a sapunului:
Un săpun proaspăt, revigorant şi energizant, cu ulei esenţial de mentă şi cafea măcinată, având un puternic efect exfoliant.
Tonifică şi revigorează pielea, lăsând-o suplă şi catifelată, iar uleiul esenţial de mentă, prin proprietăţile sale antiseptice, conferă vitalitate, energie şi optimism. Este perfect după o zi grea de muncă, într-o dimineaţă dificilă, sau ori de câte ori simţi nevoia de împrospătare.

- “Cafeaua Dementă” este fabricat manual prin metoda “la rece”, dintr-o combinaţie de ulei de măsline, cocos, palmier şi sâmburi de struguri, rezultând un săpun cu o spumă cremoasă şi abundentă, bogat în glicerină naturală care hidratează pielea.
- Cafeaua măcinată adăugată are un excelent efect exfoliant asupra pielii, îndepărtând celulele moarte şi lăsând ţesutul întinerit şi luminos.
- Uleiul esenţial de mentă conţine numeroase minerale şi nutrienţi, având beneficii multiple:
-îngrijirea pielii: uleiul conţine mentol, care are un efect răcoritor asupra pielii; hrăneşte pielea ternă, conferindu-i luminozitate, şi îmbunătăţeşte vizibil aspectul pielii grase/ uleioase;
-circulaţia sangvină: îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, în special cea periferică;
-stres: ca multe alte uleiuri esenţiale, uleiul esenţial de mentă îndepărtează stresul, depresia şi extenuarea mentală, datorită naturii sale răcoritoare.
Ingrediente: uleiuri saponificate de masline (Olea europaea), palmier (Elais guineensis), cocos (Cocos nucifera), samburi de struguri (Vinis vinifera), apa (Aqua), cafea(Coffea arabica), ulei esential de mentă (Mentha piperita)


Prezentarea mea:


Este un sapun format din doua elemente: partea alba-foarte emolienta si partea inchisa la culoare-exfolianta, care este plina de granule de cafea (se vad mai bine in poza cu sapunul folosit). Are un topping de boabe de cafea sparte si seamana rau de tot cu o prajitura.


Pro:
+  mirosul este placut mentolat fara iz sintetic (am poftit odata de la un targ de produse naturale la un sirop de menta si nu m-am putut apropia de el: avea miros si gust de bomboane de menta vandute la vrac)
+ este revigorant: l-am testat dimineata si scrubul cu cafea combinat cu aroma si senzatia de menta pe piele au dat rezultate cu mult peste asteptari. Nu pot spune cum miroase pielea dupa dus ca sunt cam racita si nu simt.
+ face multa spuma pentru un sapun natural si asta face ca scrubul sa fie placut. Simti asprimea granulelor de cafea dar si alunecarea placuta si emolienta a sapunului care parca se topeste pe piele
+ pielea corpului “scartaie” dupa dus, dar nu am simtit nevoia unei creme de corp decat in a 4a zi (nu acelasi lucru il pot spune si despre pielea fetei, dar nici nu cred ca este recomandat pentru fata) 


Contra:
- se consuma cam repede – dezavantajul unui sapun emolient (poza este dupa 3 utilizari)
- nu este pentru cei care nu suporta scrubul (ca intensitate as zice ca este un scrub mediu, poate spre intens – in functie de gradul de rezistenta personal J)
- este un pic inconfortabil daca il folosesti cand te grabesti pentru ca lasa multe granule de cafea pe tine si trebuie sa fii atenta la clatire
- daca intradevar face ceva si pentru circulatia sangvina periferica eu nu am simtit, mainile si picioarele mele s-au  racit ca de obicei

Concluzie: mi-a placut mult efectul asupra pielii cat si senzatia de revigorare generala pe care mi-a dat-o dimineata si tind sa cred ca am sa il cumpar dupa ce il termin pe cel actual in aceeasi varianta sau din gama aceluiasi producator (“simple care” sau poate ” magia cafelei”)




Nota mea: a doua fotografie prezinta sapunul dupa folosire.

5 comentarii

  1. Out of topic, kind of...am facut si eu review la Batiste saptamana trecuta, multumesc frumos pentru ocazia sa il testez fara riscul investitiei. Senzatia e un pic ciudata, eu fiind invatata cu par fin si foarte silky, dar il gasesc must have si cand il termin sigur mi-l cumpar. Prefer sa simt un pic radacinile aspre la pipait, dar sa pot arata bine oricand. Nu ma impiedic de textura, cat timp aspectul e satisfacator. Nu vreau sa-mi mai lipseasca vreodata, e first aid pentru par. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramona, am citit ce-ai scris. Ma bucur ca-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super ca lasa pielea hidratata!
    Foarte cuprinzator review-ul Ralucai! :)
    A fost persoana potrivita sa-l castige.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamneee,cand am vazut poza in miniatura am crezut ca e cozonac :))) I'm nuts!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant produs. Multumim pt review.;) N-am folosit astfel de produse pana acum, insa o sa le am in vedere.

    RăspundețiȘtergere