Am testat: Chanel Vitalumiere Satin Fluid Makeup

8.2.11

Da, am incercat un nou fond de ten (si ca sa fiu mai exacta: incerc mai multe in perioada asta) ... De ce? Pentru ca ma roade curiozitatea si am decis ca mai bine dau niste bani pe mostre si incerc tot ce-mi pofteste inima decat sa stau sa ma gandesc la nu stiu ce fond de ten si pana la urma sa ajung sa-l iau ca sa-mi satisfac nebunia si sa descopar ca nu-mi place.


Primul la testare este mult laudatul Vitalumiere de la Chanel. Desi e recomandat pentru ten normal/ uscat (eu am tenul mixt), mi-a starnit curiozitatea si a trebuit sa vad cum e (mare "vina" aici - Pixiwoo). Desi ma asteptam sa fie nuanta perfecta, nu s-a intamplat asa (insa problema e la mine - toate fondurile de ten mi se par inchise in perioada asta), dar am rezolvat problema usor si asta nu a afectat parerea mea despre produs.

Ce mi-a placut:
- aplicare usoara, se intinde imediat pe fata
- e nevoie de o cantitate foarte mica pentru toata fata
- are SPF 15
- hidrateaza pielea si mi-am simtit tenul hidratat toata ziua
- aspectul final este foarte natural si tenul pare luminos si proaspat
- a rezistat bine pe fata - fixat cu pudra de la LM (am ajuns acasa dupa mai bine de 11 ore de la aplicare)
- nu a evidentiat zonele uscate ale tenului sau porii
- desi nu am folosit primer (tocmai pentru a vedea cum se comporta), tenul meu nu a devenit uleios

Ce nu mi-a placut:
- acoperirea este aproape inexistenta deci nu mi-a acoperit roseata si nici alte mici probleme
- dupa cateva ore a oxidat pe ten si am vazut o usoara tenta portocalie (nu ceva evident si deranjant, insa era acolo si eu am observat, desi pentru alti a fost insesizabil)
- nu este rezistent la transfer - toata ziua am fost atenta sa nu-l "pun pe mine" (mi-am suflat nasul o singura data si cu grija si s-a transferat o gramada de produs pe servetel)
- s-a strans usor in colturile gurii (din nou nu ceva dezastros, dar nu mi-a placut)
- e nevoie de concealer, nici o sansa sa scapi fara (cel putin in cazul meu)

Concluzie: n-as da 170-180 ron pe el pentru ca nu este ceea ce caut eu la un fond de ten, asta nu inseamna ca nu are calitatile lui. Insa mi se pare enorm sa dai atat pe un fdt care doar sa-ti lumineze tenul fara sa uniformizeze si sa acopere mare lucru, oricat de radiant si odihnit ar parea tenul dupa aplicare.

8 comentarii

  1. Iti recomand sa incerci si Teint Miracle.Eu l-am cumparat zilele trecute dupa ce l-am testat in prealabil.E foarte bun, in sensul ca da o luminozitate tenului dar uniformizeaza, e foarte natural si usor, dar rezistent la tranfer..Nimic nu urasc mai mult iarna decat un fond de ten care sa se lipeasca de servetel.
    Eu am tenul uscat insa.

    RăspundețiȘtergere
  2. hey! thx pt review, e bine de stiut, nu o sa ma apropii de el:)) si eu caut la un fdt o oarecare putere de acoperire, cuz 'transparent just doesn't work for me:))
    astept pareri si despre alte fdt. pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt curioasa de matte lumiere-chanel.asta e clar nu pentru mine.mersi.pup.o zi usoara.

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu trebuie sa mai incerc ceva fond de ten:d:-? nu stiu care :))

    RăspundețiȘtergere
  5. La Roche Posay- Toleriane...dupa mine, care am incercat zeci de fonduri de ten, este de departe cel mai bun!si e si dermatocosmetic. am folosit un un tub 10 LUNI DE ZILE! si l am folosit zilnic cu generozitate, inclusiv vara...contine si apa termala in compozitie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Adriana

    Eh.. La mine La roche Posay a fost cea mai proasta alegere ever. Candva, in adolescenta, aveam tenul normal, usor uscat. Din cauza produselor nepotrivite si a excesului de zel din tinerete :)) am ajuns acum sa ma chinui cu acnee, desi la pubertate nu m-am confruntat cu asa ceva, iar tenul meu acum e oarecum mixt. Toleriane acopera dar la fel de bine se si scurge de pe fata, 1 minut vorbesc la telefon si devine tot portocaliu. Se aduna in colturile gurii, e vizibil pe fata, urla in gura mare ca e acolo :)) Parerea mea proasta poate fi pusa si pe seama faptului ca inainte am folosit Revlon Colorstay - mai putin costisitor, desi diferenta de pret nu e imensa - la care am renuntat doar pentru ca efectul final e prea mat pentru gustul meu. Sper totusi sa-mi gasesc si fondul de ten ideal..one happy day!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adriana, incearca Healthy Mix de la Bourjois, s-ar putea sa fie ce cauti.

    RăspundețiȘtergere