Lotiune tonica - o necesitate sau nu?

10.5.10

Zilele trecute discutam cu o prietena despre ritualul fiecareia de curatare a fetei; in timp ce eu folosesc lotiunea tonica in fiecare seara dupa ce ma demachiez, ea imi spunea ca foloseste foarte rar. Si, desi stiam ca de mult citisem despre beneficiile folosirii unei lotiuni tonice, nu imi mai aminteam nimic in timpul discutiei. Ajunsa acasa, m-am documentat si acum va impartasesc voua beneficiile folosirii unei lotiuni tonice:

- stimuleaza circulatia
- indeparteaza celulele moarte ramase dupa demachiere
- improspateaza tenul
- ajuta pielea sa-si recapete ph-ul natural
- indeparteaza murdaria si sebumul ramase
- minimalizeaza aspectul porilor
- tonerele pe baza de alcool usuca tenul gras

Eu folosesc Tonique Clarte de la Lancome de ani buni (cred ca il ultimii 4-5 ani, 80% din timp am folosit acest toner).

Voi ce parere aveti despre lotiunea tonica? Folositi? Credeti ca este o necesitate sau doar un produs "bagat pe gat" de publicitatea excesiva?

6 comentarii

  1. Multi ani am abandonat-o,asta si pentru ca dupa demachiere oricum imi spal tenul fiindca altfel nu ma simt curata.Fac usor puncte in piele mai ales cand folosesc doar demachiant,nu conteaza ca e light si non-comedogenic.In ultimele luni insa am redescoperit tonicul,mai ales acum ca s-a incalzit si sebumul isi face de cap simt nevoia sa imi sterg fata din cand in cand si nu imi surade ideea sa ma spal pe fata toata ziua pentru ca ar fi dezastruos.
    Evident ca nu e un pas esential pentru toata lumea,un ten fara probleme nu are de ce sa se complice cu nspe produse de ingrijire,insa mie imi este utila si nu as mai renunta la ea.Nu am avut din cele foarte scumpe ci mass-market...avon,garnier,nivea,l'oreal,elmiplant,etc Cum in ultimii ani merg pe naturist incerc sa imi gasesc un tonic tip plafar si am devenit fana Elmiplant Bioten.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu o folosesc dupa demachiant intotdeauna
    stiu ca e un trend acum prin revistele glossy cum ca nu ar fi necesara dar simt ca nu e curata fata fara ea
    si eu am folosit ani de zile Clarte-ul dar acum nu se mai fabrica si am trecut pe lotiune micelara desi si acum plang dupa Clarte (cea mai buna lotiune tonica ever!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tonicul care contine alcool nu e bun pt niciun ten, indiferent de tipul acestuia; din contra, la unul gras, alcoolul desi in aparenta usuca,de fapt stimuleaza si mai mult productia de sebum. Trebuie o solutie care sa regleze, si nu sa usuce. Eu una nu mai am incredere in tonice, avand un ten gras, acneic. Simt ca imi blocheaza mai mult porii si am gasit 2 solutii mult mai avantajoase si mai "sanatoase" pt pielea mea: apa termala si ceaiurile. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord cu Aly, cred ca apa termala si ceaiurile sunt mai bune decat lotiunea tonica, dar nu pot spune ca am renuntat la ea, mai am momente cand simt nevoia sa o folosesc, in general vara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am tenul usor uscat, asa ca nu simt nevoia utilizarii tonerului. Am observat ca atunci cand imi sterg fata cu o discheta demachianta cu toner, dupa ce ma demachiez, discheta ramane destul de murdara, semn ca indeparteaza ultimele resturi de machiaj ramase pe fata. Problema este ca imi usuca fata.

    Asa ca in locul tonerului, dupa demachiere ma sterg cu o discheta demachianta imbibata cu apa apoi stoarsa, pe care aplic apoi un pic de ulei de masline. Acesta reuseste sa-mi indeparteze ultimele resturi de machiaj si sa-mi lase tenul hidratat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu folosesc pentru tenul meu gras la recomandarea doctorului o lotiune tonica naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) si hamamelis fara alcool de la Thursday Plantation. Este singura lotiune care chiar functioneaza cu adevarat pentru tenul meu si sunt foarte multumita de ea.
    Pe langa lotiune eu mi-am cumparat tot de la firma asta inca 2 produse: mi-a cumparat o spuma naturala de spalat pe fata tot pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai, pe care o folosesc inainte de lotiune tonica si o crema hidratanta naturala pentru fata cu arbore de ceai, ulei de macese si vitamina E.
    Asa cum am zis mai sus, sunt tare multumita de calitatea produselor si de faptul ca imi controleaza excesul de sebum excelent de bine.

    RăspundețiȘtergere