Face primer - necesitate sau moft?

28.5.10

De ceva vreme tot vreau sa scriu despre face primer (baza machiaj pentru fata) si astazi m-am hotarat sa dau o forma parerilor mele pentru ca sunt foarte interesata sa aflu si parerea voastra.

O sa incep cu lista celor folosite de mine pana acum:

MAC
Line Filler - o prostie, nu facea absolut nimic
Prep+Prime Skin - n-am vazut vreo diferenta dupa folosire
Prep+ prime Neutralize si Illuminate - in afara de faptul ca faceau aplicarea fdt ului mai usoara, nu am vazut nici sa uniformizeze culoarea tenului si nici sa ilumineze - asa cum se presupunea - mentionez ca ultimele 2 produse au fost editii limitate cumparate cu bani multi (cred ca au fost relansate cu una din colectiile MAC aparute recent)

Smashbox

Photo Finish Light - uniformizeaza tenul putin si face aplicarea mai usoara, dar nu sunt rezultate deosebite
Photo Finish Adjust si Balance - variantele color, respectiv verde si mov care sunt ar trebui sa corecteze, nu-mi plac deloc, am acea senzatie de silicon pe care o am la toata primerele de la Smashbox
Photo Finish - varianta originala - chiar uniformiza tenul, insa senzatia de plastic pe fata m-a facut sa nu-l pot folosi pt. mult timp
Hybrid 2 in 1 Luminazing - jumatate primer, jumatate iluminator - asta mi-a placut sa-l folosesc insa m-a deranjat aceeasi senzatie de silicon

Clarins
Beauty Flash Balm - se presupunea ca face sa dispara semnele de oboseala si ofera tenului luminozitate si stralucire - sincer, hidrateaza bine, miroase frumos, face mai usoara aplicarea fdtului, dar atat: nici urma de efectele minune asteptate

Estee Lauder
Idealist - mi-a placut, face mai putin vizibili porii (in special in zona nasului), lasa tenul uniform si catifelat, dar destul de scump

Am mai incercat niste mostre de primere de la Sephora, L'occitane, Revlon, insa nici unul nu mi s-a parut extraordinar.

Dupa ce termin cele 4 primere pe care le am incepute, am de la Givenchy - Acti'Mine Wake-Up Skin Make-up Base care sper sa fie ceea ce caut.

Voi folositi primer? Credeti ca este necesar? Ajuta la ceva? Aveti ceva recomandari? Astept cu interes raspunsurile voastre.

18 comentarii

  1. Sincera sa fiu, cu un fdt bun, primerul mi se pare in plus. Nu am cine stie ce semne sau probleme ca sa fie absolut necesar. Incerc bininteles, dar pot trai fara el, spre deosebire de primerul pt ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. ti-am citit blogul de la prima la ultima pagina. imi place f.mult. am o intrebare: te-ai gandit sa vinzi la un pret modic cosmeticele pe care nu le mai folosesti? eu,spre exemplu,nu imi permit sa-mi cumpar asa minunatii (am doar 630 lei salariu) si as fi incantata sa folosesc produse mai bune (nu cele sub 10 lei, ca altele nu sunt pentru bugetul meu). merci si scuze de intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu il am pe cel de la Too Faced dar intr-adevar am o senzatie de silicon pe fata de la el
    imi face fata foarte fina dar atat nu cred ca este necesar
    in schimb primer-ul de ochi e obligatoriu pentru mine daca vreau sa mai am machiaj la ochi si dupa cateva ore

    RăspundețiȘtergere
  4. mariana, in general ce n-am folosit am dat pritenelor. Insa urmareste blogul pentru ca am de gand sa fac o serie de giveway cu produse interesante.

    RăspundețiȘtergere
  5. natty, primerul de ochi intr-adevar este indispensabil (eu folosesc Primer Potion de la Urban Decay si am cateva paint pot si paint - acelea in tubulet de la MAC). Tu ce folosesti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am UDPP, TFSI si de la Benefit - cream pots.
    Dar cel mai bun si cel mai bun pentru mine este TFSI - rezista fara probleme toata ziua machiajul.
    Nu am incercat paint pot de la MAC dar ma tenteaza - tu care il recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu pentru ochi folosesc UDPP si peste folosesc paint pot de la MAC pentru a intensifica culoarea (nu recomand paint pot in loc de eye primer, ci doar peste un primer pentru a "intari" culoarea). UDPP mi se pare o necesitate, paint poturile moft (doar daca folosesti pigmenti sau farduri minerale in mod curent cred ca merita sa cumperi pentru ca atunci chiar sunt o baza buna, daca nu, nu este un must have). Mie imi place Indianwood - un maro superb (eu folosesc nuante de maro si auriu foarte des).

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am incercat pana acum doar smashbox photo finish si nu mi-a placut deloc. Iar pentru pleoape neaparat TFSI, UDDP sau Mac painterly as incerca si bare study.. tu il ai? ce parere ai despre el?

    RăspundețiȘtergere
  9. Am Painterly si inca vreo 3 colorate, nu am Bare Study, dar am vazut ca primeste o gramada de laude.

    RăspundețiȘtergere
  10. stiu ca scriu cam tarziu...dar citesc toate posturile din urma si am o intrebare....nu-mi place sa ma dau cu fond de ten prea mult(la ocazii mai speciale da)..si in timpul liber sau la o iesire imi place un machiaj mai natural(urasc efectul de masca)...daca as aplica o baza de machiaj care sa uniformizeze culoarea tenului si sa-l lumineze(am unele subtonuri de galben) si as renunta la fdt s-ar vedea vreo diferenta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu prea, mai degraba ar trebui sa folosesti "tinted moisturizer" ca sa obtii rezultatele dorite. Baza de machiaj "functioneaza" doar daca aplici ceva peste ea.

    RăspundețiȘtergere
  12. asa credeam s eu dar citisem pe un alt site ca se poate renunta la fond de ten daca ai o baza de machiaj...nu stiu daca am voie sa pun link aici...

    RăspundețiȘtergere
  13. "Baza de machiaj trebuie folosita dupa ce aplici crema hidratanta si inainte de a te da cu fond de ten. Deasemenea, trebuie sa stii ca daca ai aplicat baza de machiaj poti sari peste etapa aplicarii fondului de ten"...este un paragraf unde am citit...cred ca se referea la baza de machiaj colorata...am vazut ca sunt 2 tipuri...

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetelor, tot va citesc comentariile si vad ca tot vorbiti de MAC si Urban Decay. De unde le luati?
    Cel putin la mine in oras nu am vazut sa se vanda pe undeva cosmetice high-end, poate doar in saloane dar la preturi umflate. nu gasesti pe toate drumurile, mac, urban decay, nyx, benefit...

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreea, cauta la etichetele cu "shopping" si ai sa gasesti acolo.

    RăspundețiȘtergere
  16. buna :) care primer ti s-a parut ca acopera cel mai bine porii din tot ce ai incercat pana acum?

    RăspundețiȘtergere
  17. un primer ft bun pt fatsa pt tenul mixt spre gras nu stie nimeni sa imi recomande daca a descoperit unul bun?va rog mult!

    RăspundețiȘtergere