Carti care mi-au placut in ultima perioada

19.1.21

Anul trecut am citit foarte multe carti si anul asta a inceput tot asa, pentru mine cititul este o evadare din cotidian, imi permite sa ma relaxez si sa visez cu ochii deschisi, dar inainte de toate ma face sa ma ancorez in realitatea mea si sa imi dau seama ce vreau sa fac diferit. Citesc tot felul de carti, insa mi se lipesc de suflet doar cele cu care rezonez si care ma fac sa imi pun intrebari, care ma provoaca si care ma fac sa ma gandesc si sa simt. De obicei cumpar carti on-line de pe Libris si Elefant, insa mi se intampla des sa intru in librarii si sa ma uit la noutati. Recent am descoperit si siteul celor de la Librex, au transport gratuit la orice comanda si reduceri bune, astept o comanda de la ei zilele astea.

Te-am iubit deja in visul meu de Holly Miller (o gasiti aici) a fost cartea pe care mi-am dorit cel mai mult sa o citesc anul trecut, dar a fost si cartea pe care am tinut-o cateva zile in maini si pe care mi-a fost frica sa o citesc. Subiectul este unul care nu imi e deloc strain si cartea a fost exact ceea ce ma asteptam sa fie, chiar daca m-a povocat sa imi pun multe intrebari si sa ma intreb de multe ori eu ce-as fi facut. Am citit-o intr-o noapte si mi-a provocat tot feluri de trairi, dar mai ales m-a facut sa ma gandesc la modul in are noi, oamenii, traim si iubim, la cat de capabili suntem de sacrificiu si la ce conteaza cu adevarat. Mi-as fi dorit un alt final, insa am stiut dinainte sa incep sa o citesc cum se va sfarsi.


Peste Cinci Ani scrisa de Rebecca Serle (o gasiti aici) e una din putinele carti care m-a luat totul prin suprindere la final si care m-a facut sa realizez cat de tare ne influenteaza imaginatia modul in care reactionam. Este o carte care doare in multe momente, care te face sa realizezi niste lucruri, desi nu te astepti la asta. Eu ma asteptam la un alt curs al actiunii, mintea mea deja crease un scenariu (bazat pe traile mele, nu pe actiune in sine) si finalul m-a lasat cu gura deschisa la propriu. M-a facut sa ma intreb, sa reconsider niste lucruri si sa-mi dau seama cat de usor este sa confundam anumite simtiri, atunci cand mintea nu e limpede.

Respiratie in doi de Nicholas Sparks (o gasiti aici) mi-a adus aminte de ce imi place cum scrie Sparks. Nu am mai citit de ceva vreme o carte scrisa de el si de-abia asteptam sa vad cum e cartea asta, mai ales ca citisem niste lucruri misto despre ea. A fost o placere sa o citesc, chiar daca actiunea nu s-a desfasurat asa cum mi-am dorit eu. Insa te face sa te intrebi, sa cauti in tine, sa intelegi, sa iti dai seama de puterea sentimentelor si de cat de reale sunt niste lucruri, indiferent de cat timp trece. E o carte care te face sa te gandesti la iubire, la loialitate, la timp si la ce conteaza cu adevarat.

Dintotdeauna TU scrisa de Colleen Hoover (o gasiti aici) este printre ultimele carti citite, desi am luat-o cu cateva luni in urma. Este o carte complexa si intensa, cu multe trairi - e despre dragoste, viata, iertare si speranta, dar si tradare si durere. Mi-a placut mult de tot, m-a facut sa zambesc, dar si sa realizez cat de important e sa iti urmezi inima, m-a facut sa ma gandesc la oportunitati ratate, la frica care ne blocheaza de multe ori, dar si la faptul ca ce e real trece peste timp. Am citit multe carti de Colleen Hoover, asta e printre cele mai interesante si intense.


Ati citit vreuna dintre cartile astea? Care este ultima carte pe care ati citit-o?

8 comentarii

  1. Am reusit cu mare greutate, din lipsa de timp si oboseala, sa citesc cartea lui Mihai Bendeac, omul si-a expus destul de mult viata in carte. Acum sa vedem ce urmeaza, nu stiu ce voi citi caci sunt destule carti in asteptare. Din cartile tale mi-ar place sa citesc "Peste cinci ani", din descrierea ta, cred ca mi-ar place, o voi cauta. Zi frumoasa sa ai!
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai citit pareri bune despre cartea lui Bendeac, poate pe viitor ma gandesc sa o iau si eu.

      Ștergere
  2. Peste cinci ani îmi stârnește cel mai mult curiozitatea, din ce ai scris.
    Minciuni pe canapea e ultima carte pe care am terminat-o, despre psihoterapie - e ficțiune, dar greutate i-a dat pentru mine faptul că a fost scrisă chiar de un psihoterapeut.
    La ofertele de la Librex sunt și eu cu ochii în ultima perioadă, deși n-am nevoie de noi cărți prea curând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pana la urma am dat 2 comenzi la ei, unele mici, astept sa vina.

      Ștergere
  3. Nu am mai citit nimic în ultima perioadă, iar ultima carte citită este cea a lui Mary Kubica- Sa nu plângi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am propus sa citesc constant pentru ca ma relaxeaza.

      Ștergere
  4. Multumesc mult pentru recomandari, big like!

    RăspundețiȘtergere