Hidratarea pielii in zilele friguroase

7.12.20

Iarna si-a intrat in drepturi si zilele sunt din ce in ce mai reci, iar pielea resimte din plin temperaturile scazute, dar si trecerea de la cald la frig si invers. Eu am intotdeauna grija sa adaptez produsele pe care le folosesc la vreme, dar si la modul in care pielea mea reactioneaza la factorii de mediu si sunt atenta la cum combin produsele pentru a avea cele mai bune rezultate. Nu e intotdeauna simplu si nu mereu functioneaza aceeasi reteta, insa consider ca sunt cateva produse de baza care nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul nostru de ingrijire si despre asta vreau sa va povestesc mai multe astazi.


Hidratarea este un pas de baza atunci cand vorbim de a ne mentine pielea sanatoasa si cu un aspect neted, fiecare tip de ten are nevoie de hidratare, insa este foarte important sa alegem produsele potrivite si ma refer, pe langa ingrediente, la textura potrivita pentru fiecare tip de ten. Multe femei se gandesc la creme hidratante atunci cand vorbim de hidratare, insa pasul asta se poate realiza si cu o esenta, un toner, un ser sau o combinatie de toate aceste produse. Mie imi place sa fac hidratare in stil layering si v-am povestit de multe ori despre asta pe blog, iar ceea ce fac este sa folosesc cremele pentru a "sigila" produsele pe care le aplic - Moisture Surge de la Clinique este o optiune foarte buna pentru asta, iar pe Notino o gasiti la un pret foarte bun.

Un alt truc pe care eu il folosesc - nu numai in sezonul rece, ci de cate ori simt ca pielea mea da semne de deshidratare si simt ca are nevoie de ajutor suplimentar - este sa folosesc mastile cu formule hidratante pe post de crema de noapte. Doua astfel de produse sunt Oxygen-Glow Mask de la Filorga (din gama asta imi place mult si cleanserul) si Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask de la Cosrx (are o super formula curata, eu am gasit-o tot pe Notino la o oferta buna). Daca tot am amintit de masti vreau sa va spun si de mastile de tip servetel - le puteti folosi dupa curatare, pe post de toner, inainte de a aplica celelalte produse, pentru un boost de hidratare - cautati formule curate cu acid hialuronic, squalane, ceramide si alte ingrediente care ajuta pielea.


Buzele sunt cele mai dificil de ingrijit, in comparatie cu alte parti ale corpului, pentru ca, fiziologic, sunt predispuse a fi zona cea mai uscata. Neavand nici un strat de protectie (doar un stratum corneum extrem de subtire si transparent) si nici glande sudoripare, doar putine glande sebacee, au nevoie de o atentie sporita si ingrijire permanenta. Daca seara imi place sa folosesc produse mult mai emoliente si care se comporta ca o masca, ziua prefer formule mult mai usoare si care sa fie si eficiente.

Am multe balsamuri de buze si le tin peste tot (in geanta, in rucsacul de sala, pe birou, pe noptiera, etc.), dar le si folosesc des pentru ca buzele au mereu nevoie de ajutor. Imi plac cele de la EOS, insa le prefer pe astea cu forma clasica celor rotunde - de pe Notino mi-am luat doua variante: Sweet Mint si Toasted Marshmallow si aproape le-am terminat. Daca vreau ceva cu putina culoare aleg fie Volumizing Lip Balm de la Catrice (nuanta pe care o folosesc este 040 Grace-Full Lips), fie Color Booster Lip Balm de la Artdeco (eu am nuanta 8 Nude)

Mainile sunt o alta zona extrem de expusa, atat in sezonul cald, cat si in perioada rece si nu degeaba se spune ca poti citi varsta unei femei daca te uiti la gat si la maini. Am multe creme de mâini si le folosesc de multe ori pe zi, am atat variante parfumate, cat si variante fara parfum, atat produse cu preturi accesibile, cat si creme mai scumpe care sunt un rasfat pe care imi place sa mi-l ofer din cand in cand. Sunt atat de multe optiuni pe piata, incat e imposibil sa nu gasesti ceva care sa iti placa.

In sezonul rece imi place sa folosesc si masti pentru maini pentru ca un pas suplimentar pentru hidratare nu poate decat sa ajute. De pe Notino cumpar mastile de la Iroha si de la Neutrogena, astea sunt preferatele mele, desi am mai incercat si altele de-a lungul timpului. Puteti sa folositi crema preferata de maini (in strat mai gros) si o pereche de manusi vechi (pe care le purtati peste noapte) si dimineata o sa vedeti o diferenta majora in ceea ce priveste aspectul pielii - acelasi tratament cu sosete merge foarte bine si pentru zona picioarelor.

Voi cum aveti grija de pielea voastra in perioada asta rece?

4 comentarii

  1. Imi plac maxim balsamurile de buze Eos sunt super hidratante . Crema de maini am peste tot prin casa deja a inceput sa-mi apara iritatia pe maini de la frig...si folosesc crema mai mereu .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce variante ai? Mie mi-a ramas gandul la una cu aroma de Creme Brulee, dar am atatea incepute ...

      Ștergere
  2. O mască de mâini nu am incercat niciodata,cred ca as avea nevoie in aceasta perioadă

    RăspundețiȘtergere