Din ultimele zile

4.8.20


Am lipsit de pe blog cateva zile bune pentru ca am fost plecata si am simtit ca o pauza de la scris o sa imi prinda bine. Daca ma urmariti pe Instagram ati vazut ca de ziua mea am evadat putin la Brasov, dupa care am plecat spre Praga si m-am bucurat de fiecare clipa. Nu o sa scriu pe blog despre nici una dintre cele 2 experiente pentru ca nu simt asta, au fost pentru sufletul meu si asa vreau sa ramana. Singurul lucru care o sa ajunga aici este faptul ca Praga este un oras superb si merita descoperit pas cu pas pentru ca este o incantare.

Stiu despre ce vreau sa scriu, insa mi-e foarte greu sa gasesc cuvintele potrivite pentru a exprima exact ceea ce vreau pentru ca uneori e greu sa rezumi niste ganduri si niste sentimente in doar cateva cuvinte. Inainte de ziua mea am urcat la Cota 2000 in Sinaia, a fost ceva ce mi-am dorit sa fac de cand am fost in iunie la munte, desi eu nu sunt un om de munte si n-am fost niciodata. Sentimentul de libertate pe care il am cand simt ca ma aflu intre cer si pamant nu se compara cu nimic, iar faptul ca nu imi mai e frica sa pasesc pe teren abrupt este pentru mine ceva ce nu am cum sa exprim vreodata in cuvinte. 

Am vazut si simtit o diferenta clara in modul in care pasesc si ma comport pe munte fata de acum cateva saptamani si asta se datoreaza doar musculaturii pe care mi-am intarit-o la sala pentru ca articulatiilor nu prea am ce sa le fac sa le repar. In ultimele saptamani am mers mult mai mult pe jos si au fost dese zilele cand am mers peste 15 km pe jos si asta se vede si se simte mai mult decat oricand. Este ceva ce mi-am propus sa fac si mi-a iesit, iar rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare.

Au fost perioade in viata mea cand am refuzat sa fac anumite lucruri sau sa plec in anumite locuri pentru ca nu era sigura pe mine si pe picioarele mele, iar faptul ca acum simt ca pot (si nu doar ca simt, mi-am demonstrat mine ca trebuie doar sa imi doresc) este o satisfactie pe care nu am cum sa o descriu in cuvinte. Mi-a fost frica multa vreme sa nu raman iar intr-un picior pe cine stie unde, dar imi dau seama ca din frica aia am invatat multe. Mai sunt momente cand ezit, dar stiu ca nimic nu e mai puternic decat mintea si vointa mea, asa ca ma comport ca atare si nu las nimic sa stea in calea mea si a ceea ce imi doresc, indiferent ca e vorba de un lucru important sau de o provocare care poate sa nu insemne absolut nimic pentru altcineva.

Nu stiu cat de coerenta am fost in ceea ce am scris, dar am vrut doar sa va spun ce am mai spus si alta data: exista un moment potrivit pentru orice. Daca acum sunteti intr-un moment prost cand nu gasiti solutia si v-ati resemnat, odihniti-va si limpeziti-va mintea, dar nu renuntati pentru ca exista intotdeauna o rezolvare si o cale de mai bine, atata timp cat suntem vii si ne dorim sa mergem inainte.

12 comentarii

  1. Cateodata mai simti nevoia sa pleci departe de toti si de toate doar cu gandurile tal mie imi zici!Cu vointa si determinare se fac toate😘😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari! Sper sa iti iasa lucrurile dupa cum iti propui si ti le doresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca ai avut o plimbare placuta! Si eu am momente foarte grele uneori si simt ca nu pot sa mai duc dar nu stiu ce se intampla ca vine o noua zi cu noi provocari si mereu traisec cu speranta ca maine va fi o zi mai buna poate...dar de renuntat nu am cum sa renunt nici daca as vrea😁😁😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna dupa furtuna vine si soarele, nu trebuie sa uitam asta oricat de tare ne apasa anumite momente si zile.

      Ștergere
  4. Felicitări!Eu nu as fi in stare sa merg atât de mult pe jos,iar în ceea ce privește muntele, imi place doar pentru peisaje și aer curat,de drumetii nu se pune problema

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu eram in stare acum ceva vreme, insa totul se schimba si mintea noastra e mult mai puternica decat credem.

      Ștergere
  5. Te-am urmarit pe instagram si ca de obicei am vazut multe lucruri frumoase la tine :)
    Imi place mult ceea ce ai exprimat, este o incurajare pentru mine de care aveam mare nevoie
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca te-au inspirat cuvintele mele. Sa ai zile cat mai frumoase!

      Ștergere
  6. Înțeleg ce simți, chiar dacă din prisma unor experiențe foarte diferite.
    Am zâmbit când am văzut că ai plecat în Praga, pentru că mă uitasem pe biletele de avion cu 2-3 zile în urmă, era tentant pentru ziua mea, dar am avut un feeling că o să ne bage carantină obligatorie și așa a fost. M-am bucur însă că ai ajuns tu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi am stat cu emotii, am tot verificat pana sa plecam si de-aia nici nu ne-am intins mai mult. Dar a fost perfect asa cum a fost. :)

      Ștergere