Ganduri de final de vara

31.8.20


Astazi e ultima zi de vara si ma intreb cand au "zburat" ultimele 3 luni. Stiu ca multa lume se vaita ca vara asta a fost una ratata, insa eu nu am simtit asta deloc. E adevarat ca nu am facut ceea ce aveam in minte si ca de multe ori am fost conditionata de situatia actuala din intreaga lume, dar am profitat de timpul asta sa imi pun ordine in minte si in suflet, sa fiu mai constienta de ce imi foloseste si de ce nu, sa depasesc toate lucrurile (mici sau mari) care simteam ca ma tin pe loc si nu ma lasau sa fac lucrurile asa cum mi-am dorit.

A fost o vara agitata, cu multe emotii puternice, cu treceri bruste si cu multe rasturnari de situatie, dar a fost o vara in care am simtit, mai mult ca oricand, ca totul se intampla cu un scop si ca lucrurile se vor aseza, dupa toata agitatia asta, asa cum trebuie. Cuvantul care imi vine in minte cand ma gandesc la ultimele saptamani este acceptare si nu o sa insist pe subiectul asta pentru ca sunt lucruri si sentimente pe care vreau sa le tin pentru mine, insa ceea ce vreau sa spun este ca uneori cu cat ne impotrivim mai tare cu atat ne e mai greu. Sunt lucruri care se intampla, nu ni se intampla noua, si care ne afecteaza, insa toate trec, mai devreme sau mai tarziu.

Pentru mine ultimele luni, in ciuda a ceea ce se intampla, au fost niste luni bune din punct de vedere personal pentru ca mi-am depasit multe limite si am reusit sa am din nou incredere totala in corpul meu, dupa ce o lunga perioada am simtit ca nu o sa mai am niciodata siguranta sa fac anumite lucruri. A fost o perioada intensa si grea, dar simt ca fiecare clipa a meritat si ca in sfarsit ma intorc spre ceea ce sunt cu adevarat. Si nu ma mai intreb de ce, pur si simplu imi dau seama ca ceea ce sunt astazi sunt datorita lucrurilor pe care le-am trait, atat bune, cat si rele.

In momentul asta din viata mea stiu exact ce imi place si ce nu, stiu ce vreau si ce nu vreau, m-as hazarda sa spun ca stiu exact cine sunt, dar viata mi-a demonstrat ca diferite situatii ne arata aspecte ale noastre pe care nu le stim, asa ca nu o sa spun asta, desi am gandit-o. Ma axez pe momentele si lucruri bune si iau starile de mai putin bine asa cum sunt. Nu mai fortez lucrurile, nu ma mai chinui sa inteleg si nici sa schimb ce nu tine de mine, am decis sa iau doar ce e bun si sa invat din experientele negative. Si nu e rau deloc, chiar daca am si zile mai putin bune care simt ca ma seaca de energie.

Tu cu ce ganduri termini vara asta?

4 comentarii

  1. Buna! A fost o vara unica nu a fost o vara urata sau ceva de genul dar nici f frumoasa! Se putea mult mai bine ,regret ca nu am ajuns la mare dar asta e ce sa facem nu sunt eu cu marea dar fetita noastra e inebunita si ptr.ea imi pare rau! De plimbat pe la munte am fost si am evitat aglomeratia, a fost foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca ati iesit din rutina si v-ati bucurat de natura.

      Ștergere
  2. Sincer eu m-am bucurat de vară, am fost în Grecia 11 zile, m-am jucat cu piticii mei,am început jobul și ne apropiem cu pasi repezi de mutarea în casă nouă. Deci pot spune ca a fost o vară frumoasa, cu bune și cu rele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ati avut zile frumoase. Sa fie si toamna tot asa!

      Ștergere