3 idei de gustari sanatoase low carb

6.5.20

Cand vine vorba de gatit si de mancare, eu am cateva idei fixe de la care nu ma abat. Imi place sa gatesc pentru ca vreau sa stiu ce ii dau organismului meu si este esential pentru mine ca mancarea sa arate bine, nu doar sa aiba gust bun, insa nu o sa stau niciodata in bucatarie ore intregi pentru a pregati ceva de mancare. Nu prea gatesc dupa retete, n-am facut-o niciodata, ma inspir si ma joc cu ingredientele si extrem de rare sunt cazurile cand dau gres si asta se intampla de obicei daca folosesc un ingredient cu care n-am mai gatit.

De multe ori vreau sa prepar ceva rapid si pentru asta am intotdeauna la indemana chestii sanatoase si utile care ma ajuta sa fac ceva misto in doar cateva minute. Cumpar multe produse on-line si unul din siteurile pe care le-am descoperit recent si de la care intentionez sa cumpar si pe viitor este Via Naturalia. Au cateva branduri cu produse extrem de sanatoase si potrivite pentru cei ce urmeaza un anumit stil de viata, fie ca e vorba de alegeri fara gluten, fara zahar sau cu carbohidrati putini, cum e cazul meu. Daca nu stiti siteul merita sa aruncati o privire pentru ca au extrem de multe produse si eu am o lista lunga de produse pe care vreau sa le iau pe viitor.

Astazi vreau sa va arat 3 idei de mic dejun/ gustare care nu necesita gatit si pe care le puteti adapta in functie de ce va place si de ce aveti in casa. Diet Food este un brand polonez care mie imi place mult si granola asta keto de la ei are niste valori nutritionale extrem de bune, este singura pe care am gasit-o in Romania si care merita din punctul meu de vedere. Lista de ingrediente este simpla si curata: chipsuri de cocos, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, alune de padure, seminte de chia, seminte de in si guma xanthan, iar pe 50 de grame de produs sunt doar 4,5 grame de carbohidrati. Eu am folosit mult mai putin aici pentru ca am folosit granola ca topping, alaturi de o capsuna peste un kefir pe care l-am aromatizat eu.


Cei de la Diet Food au cateva produse care sunt marcate ca fiind special concepute pentru o dieta keto, insa crackersii astia raw cu seminte de in "bat" multe alte produse de genul asta si merita incercati din plin, daca vreti sa va faceti mici placeri, dar sa mancati sanatos. O cutie are 90 grame de produs si in jur de 5 grame de carbohidrati, insa nu o sa ajungeti niciodata sa mancati toata cutia - 2-3 crackersi sunt mai mult decat suficienti. Sunt mai multe variante disponibile, eu am incercat varianta cu ierburi si seminte si-mi place la nebunie. I-am mancat cu doua paste tartinabile: una de ardei si una de anghinare si au fost deliciosi. Lista de ingrediente este nemaipomenita si crackersii astia nu cred ca imi vor mai lipsi din casa de acum inainte.


Nu sunt o consumatoare de gemuri si n-am fost niciodata, desi am cateva amintiri placute din copilarie cu magiunul de prune pe care il facea bunica mea. Insa am vazut o poza pe Instagram si mi-a dat o idee pe care am pus-o in practica. Gemurile de la Probios sunt extrem de curate, nu au zahar adaugat si nici nu contin pectina, o lingurita nu afecteaza cu nimic cantitatea de carbohidrati la care eu ma limitez intr-o zi, chiar daca in mod normal nu consum fructoza/ glucoza, iar gemurile astea o contin natural.

Multi ani nu am combinat fructele cu alte alimente, insa in ultimii ani m-am jucat mult cu gustul si cu diverse combinatii si am inceput sa fiu mai deschisa. Am combinat niste crackersi proteici de tip wasa cu o crema de migdale, jambon si cate o lingurita de gem si rezultatul a fost extrem de satisfacator. Cele doua variante de gem pe care le am eu sunt: piersici italiene si fructe de padure, insa cei de la Probios au mai multe variante misto, ma tenteaza si cea cu lamaie.


Vi se par utile postarile de genul asta? Va inspira sau nu?

6 comentarii

  1. Recunosc ca imi fac cu ochiul.As incerca sa mănânc mai sănătos

    RăspundețiȘtergere
  2. Gemurile de la Probios la noi se consuma ca la balamuc. Nici pustiul meu nu manca nici un fel de gem, de cand le iau pe astea, s-a schimbat treaba si ma bucur ca macar mananca ceva bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da arata foarte bine !🤗 eu incerc sa mananc sanatos cat de cat dar prea reusesc ,am doi pofticiosi pe langa mine care ma fac sa ma abat mereu...! Si seara daca pe ei ii apuca foamea pe la 9 eu na ma corup...! E greu ..dar daca as avea mai multa ambitie.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu caut sa am in casa doar chestii misto si care sa imi permita sa mananc cum vreau, indiferent de ce pofte avem.

      Ștergere